Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Zapala mi się sporadycznie (raz na tydzień, dwa) błąd czujnika skrętu kierownicy (tak mówi system). Wyłądzają się te z wtedy systemy ABS ESP i coś tam jeszcze. Jeśli to faktycznie kwestia czujnikapołożenia kierownicy to ludzie mówią, że na początek warto przeczyścić pod kierownicą złącze ale inni twierdzą, że taki błąd często powoduje czujnik ABS. Od czego zacząć? Przerabiał ktoś taki temat? :8) Edytowane przez adventure
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Napisz dokladnie jaki to blad. Od kiedy zaczal sie pojawiaac? Sprawdzales poziom plynu do serwo?

No Limits With S2 Power

Audi S2 Coupe 414 KM 560 Nm, BMW 650i 367 KM 490 Nm, BMW HP4 193 KM 112 Nm :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Błąd pojawiał mi się częściej i równocześnie objawiało się to brakiem odbijania kierunkowskazów. Po wyłączeniu stacyjki i ponownym uruchomieniu znikało.

Rozebrałem to co znajduje się pod kierownicą, wyjąłem delikatnie dysk z nadrukiem, który informuje o obrocie kierownicy i dokładnie go wyczyściłem. Nie wyglądał najlepiej, był mocno zabrudzony. Uwaga, nie stosujcie rozpuszczalników bo zmatowieje i będzie po herbacie. Najlepiej jakąś lekko ścierna pastą do lakieru, czy plastiku i nie szmatką tylko bezpośrednio palcyma, żeby tego dysku nie połamać, bo jest cienki. Nie czyścić od spodu czyli od strony nadruku tylko z wierzchu, gdzie czujnik światłowodowy czyta ten dysk.

Złozyć, posmarować gdzie trzeba i jazda. Wszystko działa. W razie pytań pisać, dzwonić... :D

(oszczędnosć 1600 brutto !)

• 3 tygodnie później...