Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dręczy mnie to pytanie od kilku tygodni i nie umiem sobie na nie odpowiedzieź, znalazłem trochę filmików ale tak ciężko wywnioskować. Zastanawiam się co będzie miało lepszy sprint, e90 320d z chipem na te 210-220km czy standardowe e46 330cd w automacie?

Patrzyłem na wyniki przyśpieszenia e90 320d po chipie na 195km i ok 420nm to było w około 7,5s z kawałkami do 100. Po chipie w swoim 320d wypluło mi chyba 212km aczkolwiek przed chipem miałem 170 i było robione w krakowskim vtech

Opublikowano
A które e90 320d chipuje się na takie wartości? Z tego co słyszałem i wiem max wydolność to ok 205 km, średnio 195-200, potem robi się zbyt gorąco, a odpowiadając na Twoje pytanie 330cd lepiej będzie przyspieszać.
Opublikowano (edytowane)

mam e90 z 2005r bez DPF, po roku zrobiłem chip, przed było 170 (fabrycznie mialo byc 163) a po chipie było chyba 215, robione w Vtech wykresy miałem i inne badziewia ale już powyrzucałem

Tak wgl to jakie przyśpieszenie ma fabryczne 330cd w automacie? nigdzie nie mogę znaleźć dla niego danych, są tylko dla manuala.

Edytowane przez kubaj123
Opublikowano
mam e90 z 2005r bez DPF, po roku zrobiłem chip, przed było 170 (fabrycznie mialo byc 163) a po chipie było chyba 215

Bo mierzyłeś na hamowni v-techu :norty: jedź na taką która nie zawyża np. u gc-s będzie pewnie ok 200-205 km. A jaki moment Ci zrobili niby?

Opublikowano
momentu nie pamiętam dokladnie ale stawiam, że coś powyżej 400, może było z 400-420nm dokładnie nie powiem. Ale stawiałbym, że około 400 było