Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam po sasiedzku z dzału 1 i 5 :) panowie i panie ma ktos downpipe'a zalozonego do swojej 2.0d m47 z seryjna moca 163 KM ?? bez dpf ?? jak to chodzi.... soft mam juz raz poprawiony na 200km i 400nm ale chcialem troszke turbince ulżyć.... prosze o jakies info
Opublikowano
Ciężko powiedzieć bo raczej mocy nie zyskasz na tym sofcie, ale PO to już raczej tak, ale szkoda kasy dla np. +5km. Po założeniu downpipe może mulić bo będzie mniej ciśnienia za turbiną i może później wstawać. Rób mody i zmień mapę po wszystkim

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

Opublikowano

Kolego mapę to już mam 100 kkm prawie wg mnie to wstawać będzie wcześniej a mapę poprawie później jak zmienię ic narazie chciałem popytać kto to już ma bo jutro chcę zamówić dp

.

Opublikowano

ja u siebie troche zrobiłem zmiany w dolocie i teraz auto startuje od 1500rpm bo dawka powietrza wzrosła o 150% i jeszcze muszę EGR zrobić w tym tygodniu i jeszcze więcej powietrza będzie w dolocie. Wszystkie 1.9TDI to mi teraz mogą .... :twisted:

IC to też jest kolejna rzecz na mojej liście.

Co do downpipe to da Ci mocy, ale teraz na tej twojej mapie może być odwrotnie. Jak źle dobierzesz wydech to będzie gorzej, a nie lepiej. Pamiętaj o ciśnieniu za turbiną, bo tuner zrobił Ci mapę bez downpipe więc możesz dłużej czekać zanim turbo załapie. Zrób IC + wydech i inne pierdoły i jedz na inną mapę i zrób pomiar mocy przed i porównaj z tym co masz teraz, bo możesz być lekko w szoku.

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

Opublikowano
narazie trzyma parametry bylo chyba 198KM i 402NM przed swietami bylem na hamowni. zrobie i ic i dp. nie wiem tylko czy jest sens wydech modyfikowac... koncowy jest przelotowy seryjnie nie wiem jak srodkowy.. a co ty tam w dolocie zmodyfikowales??