Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

strasznie mi sie podoba podwójny wydech w prawdziwych m5, kusi mnie dolozyc u mnie cos takiego

srodkowy tłumnik jest tak jakby przygotowany na 2 tylko zaślepiona prawa strona, da sie jakoś tanim kosztem ladnie zmontować reszte?

wszedlem na allegro i przerazilem sie cena

http://allegro.pl/uklad-wydechowy-eisenmann-bmw-m5-e39-5-0-v8-i3835895397.html

jednak znów podobna na aukcji do mojej, kolor silnik mpakiet, i ma koncowych wydech od m5

http://allegro.pl/sliczna-bmw-e39-523i-170km-xenon-german-m-pak-i3853105476.html

takze raczej tyle nie kosztowal. macie jakis pomysl?

poza mocowaniem samych koncowek z ktorych nie leci dym bo to odpada.

Edytowane przez Sosna91
-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b
  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Haha a jak myślałeś że do M5 to cena będzie jak do Fiata Punto http://www.karawanier.pl/images/smilies/hahaha1.gif

Pewnie będziesz musiał odstawić jakąś rzeźbę z tym wydechem, ale zawsze możesz podjechać gdzieś gdzie montują

wydechy a tam Ci chociaż podpowiedzą jak to zrobić.

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Musisz to mieć :clap:

Szczególnie będzie pasował do przedniego zderzaka :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do cywilnej e39 nie da się złożyć prawego tłumika bez cięcia podłogi. W M5 akumulator jest centralnie a w cywilnych wersjach we wnęce po prawej stronie (tej wnęki w M5 nie ma).

Eisenmann na 2 strony do cywilnej e39 wygląda tak (kupiłem kiedyś samochód z takim wydechem):

http://www.klinika-bmw.pl/foto/dray/eisenmann/5.jpg

http://www.klinika-bmw.pl/foto/dray/eisenmann/2.jpg

Opublikowano (edytowane)
Musisz to mieć :clap:

Szczególnie będzie pasował do przedniego zderzaka :cool2:

też tak myślę. mam wszystko w mpakiecie, łącznie z lusterkami i zawieszeniem.

Do cywilnej e39 nie da się złożyć prawego tłumika bez cięcia podłogi. W M5 akumulator jest centralnie a w cywilnych wersjach we wnęce po prawej stronie (tej wnęki w M5 nie ma).

Eisenmann na 2 strony do cywilnej e39 wygląda tak (kupiłem kiedyś samochód z takim wydechem):

o taka odpowiedz mi chodziło, bo juz szukalem uzywanej koncowki od m5,

to co wyslales mozna prosto skonstruowc samemu, tylko same koncowki zebym dorwał w nieduzych pieniadzach bo teraz głowny koncowy mam taki jak w galerii i mozna to tanim kosztem zrobic.

Edytowane przez Sosna91
-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No i Sosna91-masz już rozwiązanie Twoich marzeń :cool2:
Opublikowano
Sosna, Ty weź może najpierw dopracuj haluxa z przodu, ten wąż od sprysków i co tam jeszcze było (chłodnica chyba), a potem weź się za wydechy z M-ki :cool2:

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano

spokojnie, chłodnica nowa, korek nowy, sprzęgło nowe, drązki z końcówkami juz zamówione na srode beda wiec je wymienie, wszystko w jeden miesiac takze poszlo kasy, wczesniej rozrusznik, odma, filtry kabionowe i wiele innych, został alternator bo słysze łożyska, a ten wydech zawsze wywołuje we mnie podniecenie ;]

p,s spryski lamp i ksenon moga poczekac .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a ten wydech zawsze wywołuje we mnie podniecenie ;]

Super :cool2: :mrgreen:

Opublikowano
spokojnie, chłodnica nowa, korek nowy, sprzęgło nowe, drązki z końcówkami juz zamówione na srode beda wiec je wymienie, wszystko w jeden miesiac takze poszlo kasy, wczesniej rozrusznik, odma, filtry kabionowe i wiele innych, został alternator bo słysze łożyska, a ten wydech zawsze wywołuje we mnie podniecenie ;]

Wszystko nowe ale jak pokazałeś co za firmy krzaki chcesz kupić to to nie pojeździ.. Bo ci kasy szkoda.. A na taki pseudo tuning to nie szkoda :duh: Nie rozumie twojego myślenia, ale rób jak uważasz.

Opublikowano

Ja tam rozumiem reguły postępowania :mrgreen:

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wydech jest okej, pod warunkiem że trochę się namęczysz przy robocie:

Tak to u mnie wygląda, aktualnie poustawiałem końcówki żeby równo siedziały względem siebie, ale gdzieś przepiłem świeższe zdjęcie :roll:

http://img838.imageshack.us/img838/3789/xrsw.jpg

Zaznaczam, że roboty wbrew pozorom jest sporo.

Najgorzej tak dziada ustawić, żeby równo dymił.

Opublikowano
na to zeby rowno dymil to za duzo nie mamy wpływu, jak to ustawiales?
  • Moderatorzy
Opublikowano
Ja tam rozumiem reguły postępowania :mrgreen:

No :mrgreen: .

Z tego wszystkiego najbardziej podobała mi się głęboka rezerwa i czerwona kontrolka od płynu hamulcowego :mrgreen:

No i za ten filmik kolega może zostać nagrodzony w postaci 500 zł i 10 pkt karnych :8)

ale gdzieś przepiłem :roll:

Ładnie to tak publicznie pisać..................

i się nie podzielić :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

cichy to na niemieckiej autostradzie bylo ;]

kontrolka sie pali bo zmieniałem klocki i kupilem bez czujnika ich zużycia ;)

co to głebokiej rezerwy to u mnie wyglada tak

e8ge.jpg

jak juz komputer pokazuje myślniki to wiem ze pora na stacje sie kierowac ;]

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cichy, no mało miałem, to tak wyszło :mrgreen:

Sosna,ty naprawdę czekasz aż zajedziesz pompę paliwa? :P

Opublikowano
nie moge na allegro znalesc tego ;/
Opublikowano

kontrolka się pali bo zmieniałem klocki i kupiłem bez czujnika ich zużycia ;)

a nie powinna się palić pomarańczowa? czerwona to jak z płynem lub innymi poważniejszymi rzeczami nie tak...

P.S. Ile to pocisłeś, bo nie nie chce mi się logować na YT?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tego wydechu nie znajdziesz na allegro, na ebuy prędzej.

Co do kontroli zużycia klocków, to jest jak z klapkami w kolektorze M57 i termostatem egr, u jednych świeci kontrolka od hamulca, u innych jest oddzielna pomarańczowa.

Ja mam pomarańczową, i te nawiasy () są jakby poprzerywane.

Opublikowano
No to się piękna M5(23) szykuje z kopcącą tylko jedną stroną (to pewnie najnowsze powiatowe eko-rozwiązanie). Najlepiej żeby jeszcze dużo hałasu robiła już od 1000 obr/min, wtedy stuki z zawieszenia będą zagłuszone. Myślę, że całkowicie przeszklone drzwi podnoszone do góry powinny pasować do tego M-buczącego-potwora. Małe psiuńcie też dużo hałasu robią i szczerzą swoje cztery zęby.
Opublikowano

Dombrek gadaj zdrow.

patrzylem na ebay ale tez bez skutecznie, w zasadzie same końcówki gdyby udało mi sie dobrac to reszte sam skonstruuje, mozna zamknac temat bo juz wiem co i jak, a bede głupie posty