Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka...

Musze zdemontować u siebie deske rozdzielcza/kokpit bo musze odszukac wtyczke do podłaczenia reg ogrzewania w przycisku od swiatel awaryjnych.

Szukałem już w google, w realoem i lukałem na allegro na deski ale nie wiem gdzie dokładnie są ukryte sruby od deski. Schowek, panel od klimy, radio, kierownice zegary itp to raczej nie problem ale co z deską.

Wie kotś może jak ten temat ogarnac bez uszkodzen?

Programowanie/Obróbka CNC - Fanuc/Sinumerik/Heidenhain
Opublikowano (edytowane)

http://images62.fotosik.pl/550/f2d5b6f3568d6533m.jpg

wyśw. navi na dwóch śrubach u góry , listwa -od prawej strony do kluczyka , ramka navi delikatnie od dołu reszta na śrubki

http://images61.fotosik.pl/547/961011e9e5b39e3cm.jpg

konsola mocowana jest na tych wystających blaszkach , śruby są widoczne po zdjęciu listew ozdobnych ,schowka , osłony pod kierownicą

http://images61.fotosik.pl/547/dec04c96732f66c3m.jpg

przy montażu należy konsolę nasunąć na "nakładki" po lewej i prawej od wlotów powietrza

http://images65.fotosik.pl/549/f828c66bd659f462m.jpg

może te zdjęcia pomogą ogólnie to nic trudnego

Edytowane przez andrzej72
Opublikowano
Wrzuc te foty na jakis inny serwer i jeszcze raz wklej do tematu... :)
Opublikowano
wrzuc np na fotosika .... ja tak robie ....
Opublikowano
MASAKRA !!! dlaczego ktoś ma myśleć gdzie ma wrzucić zdjęcia !!!!!!!!!!! :mad2: przecież było dobrze do ...... :duh:
Opublikowano

poprawione

proponuję rozłączyć aku przed demontażem na min.15min i proszę się nie spieszyć ja zapomniałem podpiąć jednej małej kosteczki (czujnik temp.)schowany przy kierownicy i działy się cuda z ogrzewaniem

pozdrawiam

Opublikowano
Nadal chyba nie ma fotek..:(
Opublikowano

No i gitarka... :D

A można po rozebraniu wszystkiego podłaczyć aku i podpiąc tylko panek od klimatronika aby zobaczyc jak działaja klapki/ silniczki? Czy lepiej nie podpinac bo nie cos wydarzy?

• 2 lata później...
Opublikowano

Panowie,

Rozsypala mi sie krata wentylacyjna od strony pasażera, ta przy drzwiach. W sensie odpadl ten plastik ktorym sie ustawia kierunek nawiewu.

Musze jakos wyciagnac ta kratke i poskladac bebechy do kupy. W srodku jest jeszcze jedna czesc, juz ja wyciagnolem, ale zeby to zlozyc musze miec dostep od srodka kratki.

Zalaczaczam zdjecia

ri2-ewCHu-htXrcY0yA1E_eCRj8M8ZdG6300s-Z0BUc?size_mode=3&size=2048x1536

https://www.dropbox.com/s/twkh2tcldr8a6ym/2016-05-08%2010.14.59.jpg?dl=0

idvUYfj2nomhCutvu2Ph3QAoSrl22dXHw0JDj5MMPFQ?size_mode=3&size=2048x1536

https://www.dropbox.com/s/eifanr7a2yl5q6i/2016-05-08%2010.15.58.jpg?dl=0

W srodku w kratce jest jeszcze jedna czesc, juz ja wyciagnolem, ale zeby to zlozyc musze miec dostep od srodka kratki.

Czy aby wyjac ta kratke wentylacyjna to musze rozbebeszyc caly kokpit lacznie z demontarzem navi, tak jakw zdjeciach w poscie andrzej72 ? Juz drugie zdjecie jest przerazajace.

Prosze o drobna podpowiedz bo nie ogarniam opisu Andrzeja - moze malo kumaty jestem w tych sprawach, ale chyba jest tam duzo skrotow myslowych. Jakby brakowalo troche opisu miedzy pierwszym a drugin zdjeciem.

Czy wystarczy zdemontowac ta srebrna listwe i wtedy wyjme juz ta kratke czy jest z tym wiecej roboty ? Jak zdemontowac ta srebna listwe ozdobna aby niczego nie polamac?

pozdro

Tomek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wystarczy wyjąć listwe srebrną, zacznij od strony przycisku start stop, od strony drzwi jest zaczep wiec jej nie wyciągniesz od tej strony. 5 minut roboty.

PS z uszkodzona kratka ciezko coś zrobic, kup uzywana z allegro i wymień.

Opublikowano

Czesc,

Dzieki za odpowiedz, tak tez zrobilem. Dla kogos kto to robi pierwszy taz to troche stresu jest, bo jak zlamiesz listwe albo cos rozwalisz to zaraz robia sie koszty i to nie male. Naszczescie mialem zestaw platikowych narzedzi do rozbierania telefonow i tym udalo mi sie bezpiecznie podwazyc listwe od strony kierownicy. Palcami bardzo ciezko to zlapac. Zwyklym srubokretem to mozna listwe pocharatac.

Ponizej zdjecie zdemontowanej kratki wraz z "narzedziami" ktorych uzywalem:

a_mr8gLUur3u6jk6vRJ-h1VxZwNYyZomYrYuRkcHpTk?size_mode=3&size=2048x1536

Sama kratke tez rozlozylem, na zdjeciu wyzej juz jest pozorpinana jak mozna zauwazyc a z przodu leza elementy ktore sie rozsypaly. Generalnie sama kratka sklada sie z frontu, poziome plastiki sa w osobnej ramce ktora sie wpina w korpus. I potem wewnatrz korpusu sa pionowe plastiki.

Na zdjeciu ponizej rozlozona kratka:

vTtSGlt9WC3q3VeCvmluSH57gzWbLFmhKafIcVgvCBo%2CVGKRMsVrGpOW2i4T8Gseu2qFIKIeRJg1ZQptxHx6FUU?size_mode=3&size=2048x1536

Poskladalem i lekko od tylu podkleilem zeby sie ponownie nie rozlecialo:

89cibRnuXhrCZUe2cTzPq9E_ytKeG77BmLrKX5QP18E?size_mode=3&size=2048x1536

Potem tylko sie nameczylem strasznie z zapieciem listwy spowrtotem. Ten "dynks" z prawej strony przy dzwiach pasazera strasznie ciezko wchodzi. Masakra.

Ostatecznie "Mission Complete" :D.

Dzieki i pozdro

Tomek

Opublikowano
Koledzy, może ktoś z was zmieniał podsufitkę?

Czy w E90 wyjdzie bez wycinania szyby?

Sporo osob chyba to robilo, a tego co pamietam to kolega Rivasi swoja bunie ostro moduje. Zapytaj jego na PW albo w jego watku o jego aucie.

pozdro