Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Automacik w jedyneczce zasuwa super tym bardziej ze ma 6 biegów a autko jest lekkie :-)
Opublikowano
Nigdy nei urzytkowałem, ale wyaje mi sie ze to lepsze opcja do miasta szczególnie nie trzeba manewrować biegami. Ale jak juz sie przyzwyczaić do manuala to obojetne ^^
Opublikowano

Automat to wygada sam swoje E92 wolał bym w automacie ale niestety nie znalazłem dobrej więc kupiłem manual.

Dodatkowym atutem jest brak dwumasy i problemów z tym związanych.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po co? Ludzie w Europie powoli będą dojrzewać do skrzyń automatycznych tak jak Amerykanie dojrzali już dziesiątki lat temu. Co raz więcej będzie samochodów w automacie więc nigdy tak naprawdę nie będziesz musiała się męczyć z manualem. Automat to postęp techniczny podobnie jak centralny zamek, elektryczne szyby albo klimatyzacja. Skrzynia ręczna zostanie tylko w autach sportowych i dostawczych, tak jak to jest w Ameryce. Może kup sobie też auto bez szyb elektrycznych, bo na początek to wiesz, przyzwyczaisz się do luksusu a potem nie będziesz wiedziała jak szybę otworzyć jak trafisz do samochodu bez elektryki. ;)
Opublikowano

W BMW nazywa się to Steptronik. I jest w każdej skrzyni 5 i 6 biegowej :-)

Ale jak to bywa po co masz przełączać jak masz tryb automatyczny :-), znajomi nawet z łopatek przy kierownicy korzystają sporadycznie choć na początku było WOW ale z czasem to tylko dla zabawy ich używają a na co dzień nie korzystają.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W BMW nazywa się to Steptronik. I jest w każdej skrzyni 5 i 6 biegowej :-)

Ale jak to bywa po co masz przełączać jak masz tryb automatyczny :-), znajomi nawet z łopatek przy kierownicy korzystają sporadycznie choć na początku było WOW ale z czasem to tylko dla zabawy ich używają a na co dzień nie korzystają.

Dokładnie tak. Tak naprawdę służy to do poważniejszych celów niż zmiana biegów podczas jazdy albo zabawa. Przydaje się to gdy trzeba utrzymać auto na innym biegu niż decyduje o tym komputer, na przykład przy holowaniu, jeździe w kiepskich albo specyficznych warunkach itd.

Opublikowano
Facet z Sosnowca jest we Francji mam dzwonić w pt ;) i będę tam dzwoniła i w sob chciałabym jechać je zobaczyć. Co może być z tą kierownicą ? Czemu tam nie ma tego znaczka ?
Opublikowano
Facet z Sosnowca jest we Francji mam dzwonić w pt ;) i będę tam dzwoniła i w sob chciałabym jechać je zobaczyć. Co może być z tą kierownicą ? Czemu tam nie ma tego znaczka ?

Bo poduszki były na wierzchu. Kierownica nie jest z tego auta, wg gałki powinna być plastikowa... (albo ktoś zmienił gałkę) ktoś ją niedawno holował. Odpuść to e87 szczerze radze.

I załatw VIN bo coś mi sie wydaje, że środek tez zmieniony.

Wszyscy na forum wiedzą jak wygląda auto ze Szwajcarii sprzedawane przez handlarza w okazyjnej cenie.

Opublikowano
Jak każde ze Szwajcarii czyli po mocnym dzwonie. :)

Protestuję!!!

Proszę nie powielać stereotypów. Nie każde auto ze Szwajcarii jest po mocnym dzwonie! Moje jest ze Szwajcarii i było tylko lekko puknięte w tył :mrgreen:

Opublikowano

Wracając do sprzedawcy z Bielska jestem już pewien, że pieczątka jaką chciał wyrobić sprzedający to

pieczątka zagranicznego serwisu samochodowego

miała być obcojęzyczna, ale na pewno dotyczyło to zdaje się włoskiej lub innej zagranicznej firmy związanej z motoryzacją.

I była już jedna osoba, oszukana przez sprzedającego :mrgreen: :mrgreen:

Polecam okazje :duh:

Opublikowano
kurde zastanawia mnie skąd oni takie szroty ciągną, pewnie jak jest ogłoszenie wystawione np o 12:00 to o 13:00 już Miras z lorą czeka i go bierze za te 6k euro :roll:
Opublikowano
kurde zastanawia mnie skąd oni takie szroty ciągną, pewnie jak jest ogłoszenie wystawione np o 12:00 to o 13:00 już Miras z lorą czeka i go bierze za te 6k euro :roll:

A później nasz sprzedający przy użyciu takiego preparatu (kupił na aukcji - widać w komentarzach)

http://archiwum.allegro.pl/oferta/cartec-vinyl-tp-49-tworzywa-na-zewnatrz-opony-1l-i3349631081.html

Sprawia że Szrot lśni jak nowy :cool2:

W dodatku pieczątka też z allegro i polski klient zadowolony.

Opublikowano
Wiadomo, że jest po stłuczce, jak większość aut i w niczym mi to nie przeszkadza, tylko czy sprzedawca jakiś podejrzany, albo czy widać w nim coś podejrzanego ? VIN będzie na jutro. jakbym miała zakładać cały czas nowy temat to bym wam forum zaśmieciła tymi moimi tematami :))