Skocz do zawartości

E46 320D NIE ORI xenon??

Staszek82

Rekomendowane odpowiedzi

puzonn skąd masz takie informacje, że 5000K albo 6000K oślepiają innych użytkowników ruchu?, teoretycznie przy oryginalnym systemie xenonów nie ma takiej opcji jedynie gdy ktoś sobie dołoży zestaw HID do zwykłych soczewek nie wspominając już o zwykłych kloszach bez soczewek wtedy nie ma siły żeby światło nie oślepiało jadących z naprzeciwka.

5000K i 6000K masz normalnie dostępne w ofercie Philipsa i Osrama co nie zmienia faktu, że przy 6000K czyli bardziej niebieskim świetle w deszczu lub na mokrym asfalcie słabiej widać drogę osobiście też mi się nie podoba barwa 4300K, jeżdżę na philips CM jedna wysiadła więc założyłem oryginał 4300K ale jakość światła mi się nie podoba dlatego zamówiłem Osramy CBI

Blastar, same z siebie 6000k nie oslepia ale wlasnie w polaczeniu z szpanerem ktory przejedzie sie w deszczu nocą - dokona samodzielnej regulacji pod blokiem = oslepianie.

za duzo takich szpanerow w swojej robocie widze.... autor tego tematu zrobi to sano wczesniej czy pozniej

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

PPGG widoczność wg mnie jest porównywalna, dobrze oświetla drogę i przede wszystkim pobocze jednak znaki poziome są mniej wyraziste i kontrastowe jednak w najdalszym punkcie na wprost światło jest po prostu żółte na ścianie też to widać po założeniu ori osrama było jeszcze gorzej pewnie dlatego że osram ma chyba 4150K fakt faktem żarniki nie są nowe tylko mam je jako zapasowe jak świecą nowe Philipsy albo Osramy nie wiem i nie chce eksperymentować ze względu na niemałe koszta a osobiście przyzwyczaiłem się do 5000K i jestem z nich zadowolony