Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam objawy jak w temacie,

przy dodaniu gazu na postoju w okolicach 1100 obr. cała buda drga tak ze czuję na oparciu fotela.

Poniżej i powyżej tych obrotów jest wszystko ok. Czy to mogą być poduszki pod silnikiem?

Przy gaszeniu auta mam lekkie zabujanie z tym że jak nie wcisnę sprzęgła, bo jak gaszę ze sprzęgłem to nie zabuja samochodem.

Dodam też że zmagam się z drganiami budy w przedziale prędkości 120-140km/h, pytanie czy to może mieć coś wspólnego z tematem.

Wiem że to mogą być ew. koła z tym że mam ten objaw na letnich i zimówkach (wyważone na hunterze)

Letnie były wadliwe opony, natomiast na zimówkach, które dotąd były idealne mam podobne objawy po wyważeniach na hunterze ze szpilkami.

Nie wiem czy to może mieć związek ze sprawą ale są też poszarpywania przy ruszaniu (kiedyś na zimnym silniku) teraz nawet w trasie i po

długiej jeździe. Czytałem tu na forum że to może być jakiś sterownik, ale nie wiem czy dobrze pamiętam.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Krzysiek

• 1 rok później...
Opublikowano

Poradziłeś sobie z tymi drganiami na wolnych obrotach?

Mam to samo w przedziale 1000-1400RPM drgania silnika odczuwalne na budzie zarówno z wciśniętym sprzęgłem i bez.

Tylko na postoju. Po przytrzymaniu silnika na tych obrotach widać małe kopcenie z wydechu nawet chwilę po zejściu na wolne obroty.

Może ktoś już widział taki przypadek?

Pozdrawiam