Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki mały problem, a mianowicie...

Jak jest włącznik świateł i są trzy opcje 'Wyłaczone', 'postojowe' i 'mijania' .. ja mam jeszcze 4 opcja po lewej stronie 'Automatycznie', że włączają mi się automatycznie wraz z odpaleniem samochodu, ale tylko po zmroku, bo gdy są promienie słoneczne, one się nie włączają i już raz tak wyjechałem na automatycznych w słoneczny dzień i zatrzymała mnie policja, moje wyjaśnienie jednak wystarczyło żeby uniknąć mandatu, Wracając do sensu, gdzie znajduje się ten czujnik ? Chciałbym go zakryć, by działały w każdych warunkach pogodowych.

Opublikowano

Zdaje mi się, że tam gdzie ujście ma lusterko te nad kokpitem(zapomniałem jak się nazwya),

A możesz mi przybliżyć ten temat ? Jak to zrobić ? :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam cały czas włączone mijania, gasną po wyjęciu kluczyka. Nie łapię po co zasłaniać czujnik zmierzchu :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ja mam cały czas włączone mijania, gasną po wyjęciu kluczyka. Nie łapię po co zasłaniać czujnik zmierzchu :roll:

Jakbyś przeczytał mój post to byś wiedział.

Nie widzi mi się jechać do mechanika który ma kabel i płacić 200 zł :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jakbyś przeczytał mój post to byś wiedział.

Nie widzi mi się jechać do mechanika który ma kabel i płacić 200 zł :)

Przeczytałem, dlatego napisałem, żebyś jeździł na włączonych mijania a nie na automacie..ale fakt można jeździć na automatycznych z plastrem na szybie, bo tak jest fajnie :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Nie mówię, że wezmę taśme izolacyjną różową i je*** na środek szyby.. Może da się jakoś ładnie i logicznie to wykonać. Dlatego pytam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale po co jeździć na automacie z zasłoniętym czujnikiem jak możesz jeździć cały czas na włączonych mijania, które gasną po wyjęciu kluczyka???

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo nie każdy nosi w portfelu 200 zł żeby sobie wywalić w serwisie na takie coś...

Chyba dalej mnie nie rozumiesz..albo ja Ciebie..nie mam aktywowanych "dziennych", cały czas mam włączone światła mijania, które gasną po wyjęciu kluczyka..nie jest tak w każdym e46?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Heh, nie nie jest. Są różne opcje np. U mnie był pokrętło z 4 pozycjami, w tym w lewo a AUTO, kolega miał 2002 i miał 3 pozycje, aktywował sobie dzienne a potem przełączał na xenon z tego co pamiętam.

Ja mimo pozycji AUTO i czujnika światła nie mam dziennych, nie zabiegałem o nie - mechanik robić coś przy moim samochodzie i chciał mi je aktywować gratisowo, nie dał rady o dziwo ale za to zrobił mi tak jak ty masz, mam pokrętło na maxa w prawo, wkładam kluczyk to się zapalają xenony a wyjmuje gasną, gaszę silnik niewyjmując kluczyka to zapalają się postojówki, zanim zrobił mi to mechanik to musiałem włączać jak inni.

Co do 200zł na kodowanie - to tyle to nie kosztuje, bez przesady a tak jak koledzy napisali można kupić kabel i zrobić samemu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
:shock: lipa bez tego..teraz jak wsiadam do auta bez tego to zawsze jade bez świateł..w lybrze też nie tykam świateł :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL