Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy do takich żarówek są potrzebne spryskiwacze, czy Policja się może o nie 'czepnąć'?

BOSCH PURE LIGHT H1

Napiecie pradu [V]: 12

Moc nominalna [W]: 55

Oznaczenie kontrolne: H1

Rodzaj gniazda: P14,5s

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spryskiwacz potrzebujesz tylko do xenon-ow poniewaz swiatlo jest tak jasne ze zabrudzenia moga prowadzic wiazke swiatla w inne kierunki i oslepiac. Do lamp soczewkowych nie sa potrzebne wiec stroze prawa beda miec spokoj

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
4x h7

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiec jesli w twoich lampach sa h7 bedziesz musial zamontowac h7 poniewaz one maja gniazdo PX26d

wiec H1 nie bedzie pasowac.

Poza tym sa lepsze od H1 :)

Jesli bys podal nr. twoich lamp albo nazwe byloby latwiej cos dokladnieszego powiedziec czy beda pasowac czy nie (przynajmniej dla osob ktore takich nie maja :D ) ale kolega piszac 4xH7 pewnie wiedzial co pisal :cool2:

ale znalezc tez sie da :D http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AS71&mospid=47635&btnr=63_0472&hg=63&fg=05&lang=pl

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Wyjąłem je, poszedłem do sklepu i okazało się, ze były H7 i już wsadziłem Boscha.. Ale chciałbym mieć mniej żółte, tylko, że nie mam tych spryskiwaczy ;)).

Dzięki za pomoc.

Opublikowano
Do zwyklych zarowek halogenowych (H1,H4,H7) nie jest wymagany uklad oczyszczania reflektora. Mozesz wiec wsadzic "hiper biale" zarowki- oby tylko homologowane.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tu sie zgodze, czesci do samochodu tylko z chomologacja. Niewiadomo co moze sie stac z zarowkami bez a to nie jest tego ryzyka warte :D w niektorych samochodach sa spryskiwacze swiatel juz w wyposazeniu ale nieobowiazkowe.

Tak przy okazji co do spryskiwaczy xenonow czytalem juz duzo wypowiedzi jak: spryskiwacze zuzywaja duzo plynu, dlatego wylaczam swiatla przy czyszczeniu szyby :duh: dziwne ale prawdziwe :mrgreen: musze sprobowac czy u mnie tez sie tak da :D

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Do zwyklych zarowek halogenowych (H1,H4,H7) nie jest wymagany uklad oczyszczania reflektora. Mozesz wiec wsadzic "hiper biale" zarowki- oby tylko homologowane.

Znacie jakieś białe żarówki H7??

Żeby świeciły na biało?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

philips night vision

http://shop.loonytuns.de/Beleuchtung/Universallampen_Universal_Beleuchtung/Ultra_H7_Xenon_Optik_Halogen_Lampen_Super_White.html?products_id=43646&osCsid=22m9m3d6on23jaoadfra5ejgkkr918md

Osram Night Breaker

ALPHA-Lights PLATINUM WHITE 6500K H7

To sa najbielsze ktore znam z czeko osram bardzo szybk sie przepala

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

sa jeszcze Osram COOL BLUE swieca lekko nan niebiesko ale ja nie widze duzej ruznicy.

Philips wypuscil tez nowa serie zarowek. W lampach swieca kolorowo a na droge swieca na bialo wiec jesli chcesz cos innego to to tez dobry wybor http://www.motortrader.com.my/news/a-century-of-innovation-in-automotive-lighting/philips-colssrvision-h4-h7-halogen-auto-lampe-scheinwerfer-farbig-copy/

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Tylko żebyś sie po zakupie nie rozczarował bo efekt ksenonu to to nie będzie. Mam u siebie Osramy i Philipsy i owszem w stosunku do innych żarówek są bardziej białe, ale to nadal jest odcień żółtego światła
Opublikowano

speed

a poduszki airbag wyciagasz jak auto stoi ? :mad2: jezusicku :D czytam i nie wierze :P poza tym czestotliwość spryskiwania można zmienić w NCS.

do autora, z normalnej żarówki nigdy nie uzyskasz idealnie białego światła. Mogą być bliższe białego lub dalsze ale nie białe czyli tak jak ci koledzy proponują sprawdzić żarówki dobrej jakości które oferują efekt białego światła. Chcesz mieć białe jak xenon to załóż lampy ksenonowe i już.

Wszystko zależy też od temp. światła, można w ksenonie mieć światło żołte, można mieć białe, potem niebieskie i fioletowe :P

szukam
Opublikowano
speed

a poduszki airbag wyciagasz jak auto stoi ? :mad2: jezusicku :D czytam i nie wierze :P poza tym czestotliwość spryskiwania można zmienić w NCS.

Masz xenon u siebie? :> Gdybyś miał to byś wiedział że nie jest to takie śmieszne. Spryskiwacze xenonów faktycznie bardzo szybko pożerają płyn i poza tym że chlapią maskę (co nie jest miłe jak masz auto świeżo po umyciu) to tak naprawdę g^&%$ dają jak chodzi o mycie reflektorów ;)

Opublikowano

z tego co kojarze to pierwsze spryskanie po włączeniu silnika i potem co 5.

nie mam ksenonu ale jakbym miał to jeszcze mnie stać wydać 10zł wiecej przez zime na płyn i 5zł spłukać na myjce :)

idac tym tropem można jeszcze wyjąć żarówki z długich świateł jak ktoś jeździ w dzień, wyłączyć też odbiorniki prądu bo zwiekszają zużycie paliwa obciązając alternator :)

a do tego tak jak mówie można to zmienić :) i nie chce tutaj nikogo wkurzać tylko się normalnie uśmiałem :)

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
speed

Nie wiem o co chodzi z poduszkami, przeciez o zuzywaniu nic nie pisalem :D

Spryskiwcze swiatel uzywam i nic nie chce przestawiac wazne ze dobrze swieca i wszystko widze przewaznie jezdze w dlugie trasy w nocy wiec podstawa to jansosc :mrgreen:

i tez nie nazekam na dziure w zbiorniku plynu. Zapasowy kanister zawsze w bagazniku :cool2:

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
z tego co kojarze to pierwsze spryskanie po włączeniu silnika i potem co 5.

nie mam ksenonu ale jakbym miał to jeszcze mnie stać wydać 10zł wiecej przez zime na płyn i 5zł spłukać na myjce :)

Nie chodzi tu o żadną oszczędność, tylko o to, że lanie płynu na reflektory nie ma żadnego sensu bo po prostu absolutnie nic nie daje, to tak jakby wylewać go na asfalt, po co więc robić coś co nie ma sensu? Poza tym nieraz ma się auto prosto po myciu i woskowaniu z lekko przybrudzoną szybą od chlapiących aut, którą chce się lekko psiknąć nie syfiąc przy tym połowy auta płynem do spryskiwaczy :] Jedyny plus spryskiwaczy to fakt, że ich użycie efektownie wygląda :mrgreen:

idac tym tropem można jeszcze wyjąć żarówki z długich świateł jak ktoś jeździ w dzień, wyłączyć też odbiorniki prądu bo zwiekszają zużycie paliwa obciązając alternator :) )

a myślisz że po co połowa typów w naszym kraju montuje pseudoświatełka ledowe? :mrgreen: Ja akurat sobie aktywowałem DRL żeby nie wypalać odbłyśników, a nie dla oszczędności żarników czy paliwa (lol), ale wydaje mi się że nie tym się kieruje przeciętny kierowca skody, renaulta czy fiata który ma lampki choinkowe w zderzaku :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak bym mogl to bym wymienil zawsze cos innego. Gozej jak sie beda szybciej przepalac te kolorowe to wtedy ladnie w budrzet pojdzie :D Trzeba poczekac ba opinnie uzytkownikow tych nowych philipsow :)

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!