Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak stoisz a auto jest odpalone, czyli paliwo jest spalane, to logiczne, że średnie zużycie Ci wzrasta, bo jest obliczane na podstawie przejechanego dystansu i spalonego paliwa. Dystans nie rośnie a paliwo jest spalane, więc średnia idzie w górę. :)
Opublikowano
bo teraz pokazuje mi 16 litrow jak wczoraj skasowalem jak to jest po 100 kilometrach on wyliczy srednia i pokaze jakie jest spalanie z przejechaniu 100 kilometrow??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po co 100 km? Auto sobie liczy z dystansu jaki pokonałeś. Miałeś matematykę w szkole? :)
Opublikowano
Jestem po wymianę termostatów auto grzeje sie dosyc szybko do 90 stopni ale dziwi mnie to ze jak dodam wiecej gazu tak do 3500tys obrotów to temperatura spada o dwa stopnie i jak odpuszczę to normalnie się dogrzewa nie wiem czy to jest normalne??
Opublikowano
To nie jest normalne. Raczej powinna pójść o 2 stopie do góry :D . Odpowietrz dobrze układ.
Opublikowano
Spadek temperatury o około 2C przy nagłym wzroście obrotów (mowa o automacie lub manualu przy redukcji) jest jak najbardziej normalne. Miałem tak przy oryginalnych nie do końca sprawnych termostatach, po wymianie ich też tak się dzieje.
Opublikowano
czyli nie ruszac nic nie odpowietrzać go bo z tego co widzilem to odpowietrzali ten termostat egr. Auto dosyć szybko sie grzeje w przeciwieństwie do tego co było przed wymiana 60 stopni maks a teraz 90 po 5 minutach jazdy. ale zdziwiło mnie to ze jak dodałem gwałtowniej gazu do 2 stopnie spadly w dol i jak odpuściłem gaz to podskoczyło w gore