Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czyli wszystko wychodzi na to że zdjęcia ok, ale nie mogą decydować. Trzeba sie przejechac i zobaczyc jak bedzie ok, to kanał i kupujemy nie ma jakiegos nastawianie sie ze brudna i koniec. :D Ale racja brudna troszeczke odstrasza. Ja teraz szukam i jestem w trakcie sprzedaży mojej viki, to w sumie wypucowałem ją do zdjęcia i wiadomo ze nie codzień bedzie lśnić ale przetrzeć srodek aby kurzu nie było to norma, z zewnątrz zawsze sie uwali a to błoto a to deszcz...
Opublikowano

Może zimowe przesilenie mnie trafiło ... ;)

Handlarzyna w 95% źle, bo często za mocno przeprane i ociekające plakiem ( skrzętnie poukrywane wyatrcia, przetarcia,niedoskonałości świadczące o przebiegu ), syf na fotach źle bo można przecież czasem odgarnąć, tym bardziej do zdjęć.

A na poważnie ... ja w roboczych zdejmowałem spodnie, żeby sobie potem nie ufajdać oliwkowych kantów, jak na egzamin jechałem.

Co do sroli, to zakładałem takie badziewie z obrazkami z cars-ów, żeby to przyjmowało ciosy, choć wiadomo coś zawsze się trafi obok.

Co do bagażnika, mam turasa, woziłem psa jak żył, krótka jasna sierść amstaffowa, nauczony praktyką, uszyłem u najtańszego tapicera, wkładkę ze skaju - tył był sztywny a boczki na gumkę do zaczepiania, aż po roletę, całość montowana 15 sek, woda piach błoto - nic nie przechodziło, zdejmowałem i mogłem kłaść płaszcz do bagażnika.

Pianki nie działają a prać nie prałem, nie było potrzeby, jedynie fotel pasażera przepiorę, bo komuś się cichaczem zachciało marsa zjeść w środku.

Co do zdjęć, wiadomo że zawsze chcemy przedstawić w najlepszym świetle, ale trzeba być poważnym i robić tak żebyś sam na podstawie tych zdjęć przyjechał gdybyś chciał kupić i po zobaczeniu w realu stwierdzić, że jest jak na fotach albo lepiej a nie zabierać się z pięścią za przegląd uzębienia sprzedającemu.

Co do lakierowania, to zgadza się, sam bok przerysowałem ( foty zrobiłem ) i lakierowane było. Ciężko jest uniknąć czasem, potem gorzej z odcieniami.

Co do skręconej kiery to piszę to za każdym razem, gdy jest skręcona żeby nie było widać jej stanu, a wyprostowana gdy już go nie widać.

Jeśli chodzi o przesadność w ocenach, to ok, musi być przesadzona/przeczulona lekko. żeby okazało się inaczej a kupujący już wiedział o co pytać, patrzeć, zwrócić uwagę bo a nóż mu to w czymś pomoże, pamiętając że każde oko inne a oceniamy tylko na podstawie zdjęć.

Dodam jeszcze, że dwa samochody zajechałem parę i paręnaście lat temu, psem, paleniem, imprezowaniem, drinkowaniem, wożeniem w nim co i kogo popadnie, traktowaniem jak przyrząd ( golf td i civic 4ślad ), mimo 2 - krotnego prania ślady pozostawały, po psie to już na amen.

Dlatego uważam, że mogę się wypowiedzieć. Pzdr.

SORRY ZA OT.

Opublikowano (edytowane)

Wypowiedzieć - zawsze, nie mi Tobie bronić wypowiedzi to raz, dwa - już mówiłem, fajnie się Twoje oceny czyta, bo oko masz do detali. Ja tylko zwracam delikatnie uwagę, że za dalekie osądy mogą być krzywdzące, zarówno sprzedającego, bo może dbał jak mógł, ale poszła fama, że truchło, ale też kupującego - naczyta się, że za dyszkę powinien być ideał, i zostanie mu kupić rower... (mietafora taka :) ).

A prawda jest taka, że czy kupi za dyszkę, czy za trzy dyszki, to zawsze w aucie się coś znajdzie jakiś kwiatek. Zawsze, bo rzeczy używane mają to do siebie.

P.S.

Od czasu wielkiej miłości do W201 i wypadku w nim, każde auto traktuję jako przyrząd, bo za bardzo przeżyłem rozstanie, i doszedłem do wniosku, że to tylko "lights and clockwork".

Edytowane przez carl0s

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Spoko luzik. Z ta famą różnie bywa, czasem rzeczywiście bez oględzin może być krzywdząca, możliwe że sam się o tym przekonam kiedyś.
Opublikowano

To chyba jeszcze ciężej, tzn ja z rok temu lookałem 328 coupe w ori mPaku z elektroniczną klimą i panelem kompa rozbudowanym - to tam się jakoś fachowo nazywa + hk i grzane stołki ... na próżno raczej. Nawet półGolasa ciężko w miarę stanie 328 coup znaleźć nieskażonego tuningiem lub peta.

Ale wiem, że w moim mieście ktoś wyrwał piękną 320 pb tyle, że sedan w ori wszystko i miała te całe komputery a stan ze zdjęć i potiwerdzony przez tych co widzieli niespotykan - coś koło 8 albo 8,5 do opłat.

Powodzenia w szukaniu.

Opublikowano

Ktoś już ją wstawił ale bez vinu i poszło do kosza.

Oceniano już ją też delikatnie ... nie mój klimat na samochód do codziennej jazdy, wolę ori.

Poza tym jeden temat jeden samochód.

Opublikowano
Wiem iwem nie chce zaczynac drugiego tylko ze to taki przykład. że jak szukac to cos podobnego. Ale widzeze cięzko bedzie chyba Germania mnie czeka
Opublikowano
na e36 mysle ze mniej pójdzie do wydania niz "w miare" e46 Ta jest bardzo ładna nw czy Tu ją wstawiałem :

http://allegro.pl/show_item.php?item=3821221413

Ale na jedny zdjęciu ma dziwną klape jakby zaokrąglona... na koncu.

Gdzie Ty masz oczy ? Co w tym ładnego ? :mad2: :mrgreen: Chińskie lampy? Obdrapane chińskie felgi? Mat? Dołożony chiński zderzak i tylna doładka zderzaka a'la M-pakiet? itp. itd. Choć wolę E36 od E46 to brał bym tą e46 z ufajdanym środkiem w ciemno.. :wink:

http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano
Właśnie mój samochodzik sie ulotnił tzn sprzedany. Więc teraz czas wszelkich jazd nastał, i oglądanie autek. Jednak sie chyba przejade spojrzeć zawsze można i zdobyć troche doświadczenia.