Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano

Dane pojazdu

Art. Wartość

Numer podwozia WBAAM11050JM30112

Kod typu AM11

Typ 320I (EUR)

Typoszereg E E46 (4)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M52/TU

Pojemność skokowa 2.00

Moc 110

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor ORIENTBLAU METALLIC (317)

Tapicerka STOFF FLACHGEWEBE GEOMIX/LAVENDEL ( (E5LA)

Data prod. 1998-06-12

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S305A FERNBEDIENUNG F.ZENTRALVERIEGELUNG Pilot do zamka centralnego

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

Wyposażenie seryjne

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie odstrasza Cię "stan dobry"?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie odstrasza Cię "stan dobry"?

Ja jestem jak św.Tomasz:nie dotknę,nie uwierzę...

Opublikowano

Ale ten ma przód clear, tył pomarańcz.

Środek ... pomijając że uświniony ( pranie to pranie i syf już się wgryzł ) to jest straszny.

Gała zmieniona, kiera specjalnie do jednego zdjęcia skręcona a na innym już prosta - ciekawe czemu.

Nowe spinki na pierwszym plastiku pod maską.

Zdjęć boczka fotela próżno szukać.

No reasumując, pewnie stan mierny. Przy dobrym, by wrzucił foty jak jest a nie kombinował.

Opublikowano (edytowane)

Wow a ja patrząc na te zdjęcia myslałem nie jest źle.... cóż pozostaje szukać dalej.

Ale z drógiej strony to tylko kosmetyka mozna wymienic bardziej mnie sprawy techniczne jego interesowały ^^ ale w sumie jak zaniedbany od drobnostek do strach wsiadac....

Edytowane przez wojtys23
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zadzwoń, zapytaj co jest do zrobienia i jak masz niedaleko to oglądaj, bo to najlepsza nauka przy kupnie auta :P

Ze stanem jest mniej więcej tak jak opisał kolega edek.by :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Niedaleko jak niedaleko, ale ja sie nie znam, a znowu brac mechaniak i aby tylko tak obejrzec to narazei podziękuje. Najpierw na forum poszukam popytam sie, a jak bedize ok to wtedy.
Opublikowano
A ja mimo wszystko bym ją obejrzał. Nowe spinki dla mnie absolutnie nic nie znaczą ( np. przy wymianie chłodnicy lub pompy wody trzeba je zdemontować, więc stare mogły ulec uszkodzeniu ) Brudna tapicerka ? no bez przesady. Przecież normalna prywatnie sprzedająca osoba ( nie handlarz ) nie będzie prała tapicerki przed sprzedażą, szczególnie w okresie zimowym. Najważniejsze jest chyba to co do tej pory w aucie zostało robione lub wymienione.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
Na początku zadzwoń do gościa i zapytaj sie czy jest on jest właścicielem tego auta i czy widnieje w dowodzie rejestracyjnym. Następnie zapytaj co było robione z przodu że te spineczki są nowe. Jeśli było coś wymienione to zapytaj czy posiada na to rachunki. Zapytaj również czy ma przednie kierunki pomarańczowe po zmianie na białe. Weź auto na stację diagnostyczną wybraną przez ciebie, niech zweryfikują stan auta.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

Ja wyraziłem swoją opinie, ale skoro pytający wrzucił jednak ten samochód do oceny to nie przeszkadza mu ten gnój w środku samochodu i 4 różne kolory wewnątrz.

Skrzywiona kiera, brak zdjęć boczka, brak zdjęcia przodu a jak jest z to z daleka, pod kątem i z włączonymi nie wiadomo po co reflektorami.

Z reguły treści ogłoszeń nie czytam, patrzę co jest i w jaki sposób ukazane.

Opublikowano
Moim zdaniem nie jest zła. Nie picowana itp. Fakt trochę brudna w środku ale to można wyprać żaden problem. Co tu wielce wymagać od E46 za 10 tysi..
http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano
Dowalacie sie o ten brud, jak bedzie cała ok ale brudna nie np do wyprania do wezme środek od angola kupie i wsadze tam wyjdzie dość tanio....
Opublikowano

No pytałeś to ja odpowiedziałem, kupując samochód nie myślę zanim go kupię, żeby szukać środka od angola, ani żeby go prać.

To nie e30 czy opel astra I.

Dla mnie kolory tęczy tapicerki i plastików + różnorakie odcienie syfu świadczą o czymś.

Nie jestem zwolennikiem kupowania od handlarza który samochód wyprał, ale samochodu od kogoś kto chociaż trochę dbał o podstawowe rzeczy.

Jak ktoś lubi jeździć w gnoju, gnój mu nie przeszkadza - to śmiem twierdzić że jakieś pukanie, cykanie, ściąganie, bicie, klekotanie też jest w stanie przeżyć.

Niestety jest taka zależność, jak dbasz tak masz - ale mam na myśli sztuki zadbane a nie wyplakowane i napchane zapachami.

Opublikowano
Chyba źle mnie zrozumiałes, nie chodzi mi o to ze to mi nie przeszkadza, ale naprawde czego oczekiwac po takim samochodzie za 10 tys, jest pewne ze jest troche zaniedbany.
Opublikowano

I tak i nie.

Myślę, ze jakby kolega szymon-o miał golfa II to byłby podobnie zadbany jak jego 320d.

Ja miałem Astre GSi to tak samo się spuszczałem żeby była idealna pod każdym względem, poszła za 7,5 tysia.

Za to mam znajomego, którego nowym civiciem jechałem jak miał miesiąc i 3 tysie a później po roku jak miał 15 tysi, pomijając wykonanie civica, było żal że porysowane w środku, od kluczy, butów, od czegoś przy klamkach, kurzu że można cm zbierać, smród i syf się wgryza, po czym go spytałem jak długo mu ten civic się niedogrzewa, jak załapał to stwierdził że tak jest od nowości ( wskaźnik temp ).

To kwestia podejścia a nie rocznika, marki itd.

Jak coś jest petem to jest petem do taniego jeżdżenia czy pizdowania to jest, ale takie bmw ani do jednego ani drugiego się nie nadaje bo ani tanie w eksploatacji ani mocne ani pakowne.Co innego jakiś wół roboczy vw td czy e30 4.4 na peta.

Inną sprawą jest, że ja jak kupuję to kupuje coś zadbanego żeby dalej utrzymać w idealnym stanie, reanimację przeszły mi już dawno, bo to się nie sprawdza.

W każdym razie, powodzenia, może dla ciebie to będzie ta.

Opublikowano

Oj Mikan wydaje mi się, że przesadzasz. Zawsze fajnie się czyta Twoje opinie n temat autek wrzucanych do oceny, bo masz oko do detali, ale ostatnio jakoś Twoje wypowiedzi stały się strasznie ortodoksyjnie polskie: "wyprany źle, bo pewnie handlarzyna, brudny źle, bo ten co ma pobrudzoną tapicerkę to bankowo nie dba".

Otóż nie mogę się z tym zgodzić - dbam jak mogę, inwestuję, robię tak, żeby auto było sprawne i bezpieczne, a mimo to, z różnych względów, mam ufajdaną tapicerkę - zarówno z przodu jak i z tyłu. Z przodu, bo niestety kilka razy musiałem w spodniach roboczych wsiąść do auta, z tyłu, bo dwóch trzylatków za chuja nie rozumie co to znaczy "buty won z tapicerki", a w bagażniku, bo to jest bagażnik, i jest po to, żeby w nim wozić stuff - np. ziemię do kwiatków.

I co, powinienem za każdym razem lecieć do auta z odkurzaczem piorącym? Czy z piankami do tapicerki, które nie działają? Oczywiście, że nie, bo to raz, że głupota, a dwa, że niewykonalne w obecnych warunkach pogodowych.

Podobnie zdjęcia - Wiesz jak sprzedawałem E36 moją, to w życiu bym nawet nie pomyślał, że coś robię źle - postawiłem auto z lekko skręconymi kołami i kierą, a później, żeby zrobić zdjęcie licznika musiałem tę kierę ustawić prosto. No bo co w tym złego? Wiadomo, chciałem żeby zdjęcia wyszły atrakcyjne, a skręcona szeroka opona wystająca z nadkola w mojej opinii na zdjęciu wygląda fajnie, ale czy to też jest "grzech"? No bez jaj...

Używane auto to używane auto, często nastoletnie - zabrudzona tapicerka, lakierowany element czy drobne niedoskonałości techniczne nie powinny wpływać na ogólną "nieprzydatnego zadeptańca".

Do czego zmierzam - nie popadajmy w paranoję jak kiedyś na bezwypadkowych, bo może wyjść jak z moim służbowym stilo - wrzuciłem zdjęcia tam z ciekawości, i znalazło się kilkunastu typów dających sobie rękę odrąbać, że ćwiara wspawana, że kolory inne, że deska po strzale, bo "odcień jakiś dziwny", znalazł się typ który gwarantował, że już to auto było na allegro i on je oglądał, a inny mu wtórował, że zna auto, bo mieszka niedaleko i auto "jest katowane"... Auto miałem od nowości z salonu i znalem każdą ryskę na nim i dbałem jak o własne, bo chciałem wykupić z firmy po leasingu...

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.