Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wojtaś witaj !

Dobrze sie bierzesz za pompę bo powinna cały czas dawać przelew w zbiorniczku z małego obiegu.

Co do termostatu to może jest prawidłowy a może nie, tego nie wiemy wbij jego NR do wyszukiwarki to wyskoczy do czego on jest .

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Wiam wyciagnalem termostat i pompe termostat caly nic nie pekło i na termostacie jest wybita temperatura otwarcia 85 stopni co do pompy nie ma luzów na boki tylko tak jak by ledwo wyczuwalny do tylu i przodu wirnik caly lekko sie kreci oraz wyglada jak nowa zalączam zdjecia

http://imageshack.com/a/img28/4618/xn91.jpg

http://imageshack.com/a/img59/7451/40cl.jpg

http://imageshack.com/a/img706/9285/kzpk.jpg

Opublikowano

A miałeś wcześniej caly czas wodę w układzie chłodzenia ?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

..pasja to moje życie..
Opublikowano

Pytałem bo mam wrażenie jak byś miał jakieś zatory w układzie chłodzenia, może sprężone powietrze pomoże a ten płyn Ci ginie gdzieś czy nie? Jesli tak to znalazłeś gdzie?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

..pasja to moje życie..
Opublikowano

Ciekl tylko jak sie uklad zapowietrzyl a gdzie to nie wiem w tym momencie nic juz nie stwierdze popmpa i termostat wyciagniete przy okazji wymieniam filtr odmy oraz sciagnalem kolektor ssacy straszny nagar mam w nim. Jesli mam przedmuchac silnik powietrzem to jak to zrobic w ktorym miejscu zaczac?? a Preparaty do plukania pomoga cos?? Mam jeszcze pytanie na czym najlepiej zlozyc pompe i termostat na silikonie wyskokotemperaturowym czy jakims innym specyfiku??

No i podpowiedzcie co robic dalej pompa i termostat sa ok. Czyli zostaje trzy opcje uklad byl caly czas zapowietrzony lub niesprawny korek lub glowica nieszczesna

Opublikowano
Dzieki za linka :) Do tanich rzeczy to nie nalezy :) Mam pytanie zrobie jeszcze ostatnia rzecz przed sprawdzeniem glowicy/uszczelki czy przy zle odpowietrzonym ukladzie tez tak sie dzieje?? Kupilem dzisiaj 10l plynu i biore sie za zmiane po raz ostatni
Opublikowano
Zapowietrzony uklad zachowuje sie tak samo. Banka powietrza ktora jest gdzies w ukladzie powoduje to, ze plyn nie krazy po calym ukladzie. Jednak po tylu probach odpowietrzenia nie spodziewalbym sie akurat aby to bylo przyczyna. Weze masz twarde jak kamien czy mozesz je lekko scisnac reka?
Opublikowano
Zauwazylem dsiaij dziwna rzecz silnik byl nagrzany i oczywiscie zapowietrzony wiec odpowietrzalem i z wszystkich odpowietrznikow lecial goracy plyn a z odpowietrznika na termostacie leci caly czas zimny plyn czy cos jest zatkane??
Opublikowano
Dodam takze ze dzisiaj po jezdzie strasznie mi zaparowaly wszystkie szyby jeszcze niegdy tak nie mialem. Bylem takze u mechanika od diesli i powiedzial ze glowica ze moze uszczelka ze wezmie auto ale za 9 dni dobiero i byl niechetny tak mi sie wydawalo. Koledzy doradzcie czy mam sciagac sam glowice i dac ja do sprawdzenia??(mam namiary na dobrego goscia od tych rzeczy)
Opublikowano
W moich stronach akurat warsztatów jest sporo czesc to pseudo warsztaty ktore znaja sie na wszystkim ale najlepiej na fiacie 126 gosc u ktorego dzisiaj bylem nie chce zrobic testu tylko kaze za tydzien zostawic auto i zrobi sam test cisnienia w ukladzie i tym plynem sprawdzi. Jutro zagladne na jeszcze jeden warsztat
Opublikowano
Współczuje problemu kolego, ja jakiś czas walczyłem z brakiem strumienia w zbiorniczku wyrównawczym. Odpowietrzałem, odpowietrzałem i nic to nie dawało. Strumienia nie było nawet przy uciskaniu węża. Chciałem już do pompy się dobierać, chociaż miała tylko dwa lata. Przy kolejnym odpowietrzaniu, z głupoty wziąłem kawałek drutu miedzianego i wsadziłem go w dziurkę w zbiorniczku. Ku mojemu wielkiemu ździwieniu pojawił się strumień :shock: i to dość duży. Kompletnie nie spodziewałem się, że otwór może być zapchany. W każdym bądź razie, życzę uporania się z problemem :)
Opublikowano
Lubaczów 90 km od Rzeszowa. Jutro sciagam glowice i jade ja sprawdzic do Tyczyna jestem z gosciem umowiony ma on takze takie glowice gotowe do sprzedania po regeneracji w okazyjnej cenie 800zl gotowa do zalozenia uzbrojona
Opublikowano
Witam Panowie dzisiaj miala byc sciagana glowica lecz przed tym zabiegiem zrobilem jedna rzecz wyciagnalem termostat egr i zalozylem stary bez srodka czyli puszczal wodew caly czas i co i dziwienie weze nie twardna silnik sie nie zapowietrza ogrzewanie jest caly czas tyle ze nie moge dogrzac auta na postoju zlapie 87 stopni przy jezdzie 66 czy termostat egr ktory kupilem miesiac temu moze byc juz nie sprawny czy toi wszystko byla jego wina?? Jeszcze nie jestem pewny czy wszystko bedzie dzialac napsze jutro dzisiaj pojezdze troche autem i zobacze :D
Opublikowano
Witam!!! Panowie czy ktos moze mi pomoc w moim problemie? bez termoststu egr jest wszystko dobrze a z nim zapowietrza sie uklad i silnik sie przegrzewa to jedno drugie uklad jest caly czas zapowietrzony nie ogarniam tego robie wszystko tak jak pisze w "sam naprawiam" ale na zgaszonym silniku jak zalewam plyn to poleci tylko z dwoch odpowietrznikow tym na wymienniku cuepla olej-ciecz i przy zbiorniczku wyrownawczym z reszty za chiny nie chce isc. Trzecie przy peknietej glowicy pompowwalo by mi weze jak kamien twadrdnieja ale spokojnie moge je uginac. Przy peknietej uszczelce to by juz dawno silnik zdechl zreszta odczyl bym spory spadek mocy czy nie tak?? Przypuszcam ze korek chlodnicy jest nie sprawny w poniedzialek bedzie nowy. Plynu na zawartosc co2 nie moge zbadac bo zaden warsztat nie chce mi tego zrobic kaza zostawic auto na kilka dni. Dodam ze gdzies troszke cieknie tez zlokalizuje to w poniedzialek i usune wyciek. Ale co mysicie o reszcie??