Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chcę kupić reflektor (przedni) do swojej jedynki 05'.

W ogłoszeniach są wersje przedliftowe i poliftowe. Czy wersja po 2007 roku jest poliftowa? Jeśli tak, to czym się różnią, bo wg. mnie obudowa nie ma znaczenia. A o to głównie mi chodzi.

Czy wersja poliftowa, to ta po 2010 roku?

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano
Chcę kupić reflektor (przedni) do swojej jedynki 05'.

W ogłoszeniach są wersje przedliftowe i poliftowe. Czy wersja po 2007 roku jest poliftowa? Jeśli tak, to czym się różnią, bo wg. mnie obudowa nie ma znaczenia. A o to głównie mi chodzi.

Czy wersja poliftowa, to ta po 2010 roku?

Polift jest od 2007r, ale nie wiem od którego miesiąca. Od 2011r to juz nowa seria 1 (F20/F21).

• Zasłużeni forumowicze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki adrianCB!

Właśnie o to mi chodziło. Ładne te z ciemnym środkiem (wkładem)! :D

Druga sprawa, to oryginalność tychże reflektorów... o ile pamiętam (a nie chce mi się już penetrować ogłoszeń), na jednym ze swoich reflektorów mam naklejkę BMW. Na drugim też mam taką naklejkę, ale jest tam jeszcze napis Valeo made in Spain. Na tym pierwszym chyba jest jeszcze napis - made in Germany.

Nie jeden produkt Valeo już widziałem i jak dla mnie nic rewelacyjnego. O Depo nawet nie wspomnę.

Pytanie - jakie macie zdanie o reflektorach do naszych jedynek, w wydaniu Valeo? Może nie jest tak źle?

A tak poza tematem, to naoglądałem się wcześniej na Allegro tych reflektorów i nie wiem dlaczego, ale

na żadnej fotografii nie mogę dopatrzeć się rzeczy najważniejszej dla mnie - plastikowego kołka ustalającego. Mieści się on niemal na samym rogu (prod kierunkowskazem).

Ta "iglica", że tak powiem, jest dość delikatnym elementem, ale z własnych obserwacji wiem, że ma duży wpływ na solidność osadzenia reflektora. Zauważyłem też, że minimalnie, ale jednak przyczynia się do zmniejszenia szczeliny między nim, a błotnikiem i zderzakiem. :wink:

Opublikowano
Kupię takie z czarnymi środkami zwykle lampy będą mi pasować do pomysłu na wiosnę lub zamienię jasne na ciemne z moją dopłatą
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kupię takie z czarnymi środkami zwykle lampy będą mi pasować do pomysłu na wiosnę lub zamienię jasne na ciemne z moją dopłatą

Cypisek, to zdanie jest oznajmujące, pytające, czy jak...? :shock: Ani przecinka, ani kropki, a dział nie jest ogłoszeniowym.

Opublikowano
Chętnie kupię te zwykle lampy z ciemnym środkiem. Ewentualnie mogę się zamienić u mnie teraz jasny środek lampy. Wiem że to nie miejsce na ogłoszenia. Chcę zrobić czerwono czarne auto i stąd ten pomysł.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja chyba przyczaję się na te po lifcie, a swoje (jasne), puszczę na Allegro. Pożyjemy, zobaczymy. :wink: