Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio popryskałem w aucie uszczelki od strony kierowcy silikonem do uszczelek który niby zapobiega przymarzaniu drzwi jednak dzieki tej operacji teraz drzwi mi trzeszczą na dziurach (efekt wyginania drzwi) co nie miało miejsca zanim nie popsikałem tym dziadostwem z moje auto.Kiedyś też w innym aucie tak załatwiłem drzwi ale myślałem że tamte auto było stare i temu taki efekt a jednak to wina tego sprayu.Może ktoś miał podobny przypadek i wie jak ten spray teraz z tych uszczelek usunąć. W starym aucie zaradziłem problemowi dopiero jak posmarowałem uszczelki towotem jednak to nie wyglądało estetycznie tu chce to naprawić w jakiś normalniejszy sposób czekam na wasze porady.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja zastosowałem wazelinę techniczną i mam spokój z trzeszczeniem od pół roku. Nie wiem jak z zamarzaniem, bo mrozy za małe. Wczesniej uzywałem silikon do uszczelek to pomagał na chwilkę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz pozbyć się tego zmywaczem do tarcz hamulcowych, dobrze odtłuści.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Tylko wazelina, zaaplikowana na mechatą krawędź uszczelki drzwi, starcza na kilka miesięcy.

Nie chcę mi się szukać oryginalnego postu geniusza który to wymyślił :cool2: .

Jak zastosowałem wazelinę to w aucie jest naprawdę cicho nawet na wybojach, już miałem drzwi rozbierać.

Dziwna sprawa że drzwi z tyłu nie hałasują.

Opublikowano
Ja miałem to samo posmarowałem uszczelki na dzwiach i te na wnece drzwi silikonem w sztyfcie skrzypienie ustało oraz dzrwi nie przymarzają :D