Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja z kolei radziłbym się skupić na autach, które są już parę lat w kraju z udokumentowaną historią przynajmniej w okresie kiedy jeździły na zachodzie. Świeżo sprowadzone sobie odpuść bo to będzie raczej śmietnik. Obecna sytuacja na rynku aut używanych to już takie bagno, że nikt nie przywozi dobrych, niedrogich aut bo by na nich stracił wręcz a nie zarobił.
  • Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dziękuje za dobre rady, i ze nie ma tekstów typu odłoz i poczekaj bo to śmietnik. 2.8 odpuszczesobie chyba ze bedzie z lpg, ale wątpie ze bedzie cokolwiek w tej cenie. Na auta dopiero co sprowadzonie nie patrze bo rejestracja z innych blach itp troche wyniesie tłumacz itp... Nie nastawiem ze jakos na dany silnik zobacze co bedzi w jakim stanie, a jeżdzic nie bede sam, 2 kolegów forumowiczów napisało do mnie ze pomogą mi z tym. A jak nie to zawsze pozostaje kanałi sprawdzenie autka.
Opublikowano
Dziękuje za dobre rady, i ze nie ma tekstów typu odłoz i poczekaj bo to śmietnik. 2.8 odpuszczesobie chyba ze bedzie z lpg, ale wątpie ze bedzie cokolwiek w tej cenie. Na auta dopiero co sprowadzonie nie patrze bo rejestracja z innych blach itp troche wyniesie tłumacz itp... Nie nastawiem ze jakos na dany silnik zobacze co bedzi w jakim stanie, a jeżdzic nie bede sam, 2 kolegów forumowiczów napisało do mnie ze pomogą mi z tym. A jak nie to zawsze pozostaje kanałi sprawdzenie autka.
. Wszystkie r6 palą bardzo podobnie, czy to 2.0 czy 2.8 nie ma praktycznie różnicy. Co do kolegi wyżej to też jaknajbardziej przyznaję mu rację.

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano

Dobrze ze narazie nie jestem nastawiony na musowo kupienie auta i moge chłodnym okiem popatrzeć na nie i popytac sie forumowiczów co na dany temat myślą. i zawsze patrzec co jest w działe sprzedam :8) hmm... albo jednak to e36.... tylko naprawde mało jest egzemplarzy ładnych.... same szroty po zdjęciu...

dobra ta e36 jest ładna ^^ ( Tylko ten przebieg.....)

http://allegro.pl/show_item.php?item=3821221413

Opublikowano
Czarny Kombiak... a ja mysle czy sedan czy 2 drzwiowa wersaj ^^ łądna ta fioletowa ale bez lpg... a jazda tym z moją nogą to mnie wyzeruje i samochodzik bedzie stał... Wiem jestem wybredny ale wole szukac niż żałować :8)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Popatrzyłem w Germanii. Za 2000E powinno się kupić ładną 320i i to z przebiegiem w granicach 200 tys. km więc nie takim dużym. Może mieć jakiś drobny mankament do usunięcia za kilkaset złotych, ale z ważnym TUVem itd.

Jak masz kogoś kto Ci pomoże przywieźć to daj spokój z szukaniem w Polsce. Zmieścisz się spokojnie w 12 tys zł z rejestracją.

Opublikowano
Mam osobe z która bym sie zabrał bo jeździ tam przynajmniej 1 w msc i sciaga głownie bmw z ubezpieczalni lub kupuje tam. Ale ja moge jechac dopiero w marcu na kilka dni... a podejrzewam ze samochód bedzie potrzebny mi do konca lutego juz musowo ^^
Opublikowano

Jak masz ciężką nogę i lubisz depnąć to 318 spali Ci więcej niż 328 :) Bo trzeba ją o wiele mocniej deptać żeby fajnie szła. 328 wcale nie trzeba piłować żeby dawała frajdę, przy w miarę oszczędnej jeździe z wciśnięciem gazu w dechę raz na jakiś czas spokojnie zmieścisz się w 10L. Jak jedziesz super eko to spalisz w trasie 7, jak będziesz ją pałował to i 20 nie pomoże, ale to już trzeba jeździć jak idiota :) Więc da się i bez LPG jeździć.

Mam osobe z która bym sie zabrał bo jeździ tam przynajmniej 1 w msc i sciaga głownie bmw z ubezpieczalni lub kupuje tam. Ale ja moge jechac dopiero w marcu na kilka dni... a podejrzewam ze samochód bedzie potrzebny mi do konca lutego juz musowo ^^

Na szybkości to nie ma szans na kupienie dobrego auta :duh:

Opublikowano
Nie zamierzam dyskutować o tym czy Opel jest ładniejszy czy BMW.To osobnicze jest.Natomiast miałem długą przygodę z Oplem w postaci Saab-a 9-3 II SS. Powiem tak - NIGDY WIĘCEJ.Tylne zawieszenie wielowahaczowe,lecz konstrukcja tragiczna,szczególnie mocowanie amortyzatorów.Saab był dieslem 2,2,czyli Vectra 2,2 z silnikiem o oznaczeniu DTR.Osprzęt TRAGICZNY,klapki kolektora i EGR.Pozbyłem się tego doświadczając w tym przypadku ekstazy z powodu braku auta, :D
Opublikowano
Nie no nie bede jej piłował przecież nie chce samochodu zajechac i wyrzucić.... Teraz Musze cierpliwe czeakc az cos sie pokaże i jezdzić
Opublikowano

piłować nie znaczy zajeżdżać, nie po to kupuje się 200konny samochód żeby wciskać gaz 1/10:)

jak ktoś lubi szybko jeździć ale w granicach rozsądku to na pewno 328 spali mniej niż 318 jednak jeśli będziesz wykorzysytwał moc i wciskał gaz w podłogę to siłą rzeczy dużo szybciej się rozpędzisz tym 2.8 ale też dużo więcej spalisz - nie ma nic za darmo.

Nie chce tu nikogo obrażać ale jeśli teraz jeździsz vectrą 1.6 to zakup 328 jest trochę szalony:) no chyba ze masz stalowe nerwy i zwyczajnie boisz się wciskać gaz:) sam się przesiadłęm z accorda 2.4 190km na 320cd 150km więc osiągi dużo gorsze ale jazda z RWD to nie zabawka a przejeździłem już kilka samochodów w życiu słabszych i mocniejszych z różnymi napędami a teraz jak są mrozy to nieraz się spociłem jak nagle mnie tył zaczął wyprzedzać. nie mówię że to nie jest do ogarnięcia bo jest ale do tego trzeba praktyki, pokory i doświadczenia a świeży kierowca w 328 to niestety w większości przypadków = wypadek...

Kolejna sprawa za te 14k to szukaj zadbanego e36. nie wiem jak sedany bo ja szukałem coupe 330ci a jak widać kupiłem 320cd;/ dlaczego? bo to wszystko trupy albo bite albo zajezdzone. wiadomo da się kupić fajny samochod ale dać 35k za 2000rok to troche dużo, a za polifta to już 45... może gdybym był fanatykiem bmw to bym wydał ale jako hondziarz musiałem się przekonać do marki i się przekonuje. czego mi brakuje to silnika z accorda no i całkowitego braku problemów. tutaj jak nie podrzewacz wody, to czujnik abs.. to znowu jakaś tulejka w zawieszeniu czy wahacz (ale to tlumacze sobie zakupem używki, honde miałęm od nowości)... za to trakcja, pozycja za kierownica itp na plus, no i przede wszystkim RWD które daje dużo frajdy ale też wymaga znacznie więcej od kierowcy niż FWD

jeśli jednak się upierdasz przy e46 to chyba compact będzie najtansza opcją i uda się kupić za te 14k coś wmiare... pamiętaj tylko że jeśli masz jakieś wymagania od samochodu to niestety na tym zakup używki się nie kończy

Opublikowano
Wiem ze zakup sei nei skonczy trzeba bedzie cośw nim robic. Ja nie powiedziałem ze chce 328 ja sie upieram ze 318 badz 320. Tylko temat był poruszony ze 328 podobnie spali co 320. Ale stonowczo nie chce takiego za mocny narazie. No ale aby kupic łądne e36 to bedize wiecej jezdzenie niz za w miare e46.... Chyba ze jakies na forum sie znajdzie ale co do e36 bedzie musiało mi sie strasznie podobac bo iwekszosc to takie trupy... z wyglądu nawet.
Opublikowano

jeśli jednak się upierdasz przy e46 to chyba compact będzie najtansza opcją i uda się kupić za te 14k coś wmiare... y

Za darmo bym nie chciał... Compact to największe nieporozumienie w historii BMW włączając w to nawet e65... E36 jest o wiele ładniejsze :) Dobrze że później sięgneli po rozum do głowy i zrobili 1er.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Daj spokój z E36. To wspaniałe samochody, ale przy zderzeniu przód składa się jak konserwa, tragedia. Strach tym jeździć. Stać Cię na E46 to się tego trzymaj.
Opublikowano

mmw, nie stac go na e46 chyba ze chce kupic trupa i ciągle dokładać.

a w e36 przod się składa tak samo w jakim stanie jest samochód, jak kupisz zgniliznę za 3k to będzie się składać jak konserwa.

ładne zadbane e36 kosztuje swoje, tak samo e46 chyba ze masz naprawdę duże szczęście albo się nie znasz na samochodach i kupujesz co ładne:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie pisz głupot. Po pierwsze już mu wyliczyłem, że go stać, więc musi po prostu dobrze poszukać albo jechać do Germanii. Po drugie E36 składa się jak konserwa nie dlatego, że gnije, ale to po prostu taka konstrukcja archaiczna. Wystarczy obejrzeć wyniki testów zderzeniowych. W zderzeniu czołowym E36 nawet z byle Corsą 5 letnią zdecydowanie wolałbym siedzieć w Oplu. :)
Opublikowano
Nie no jak dobrze poszuka, ale to wymaga czasu i cierpliwości, to znajdzie e46 w tej cenie. Ale sporo aut obejrzy zanim trafi ładne :) Jeśli zależy mu na czasie to prędzej kupi e36. Ja szukałem auta dobrze ponad pół roku (też nie miałem zbytnio budżetu na auto z podobnego rocznika), miało to być e39 kombi 528 - choć budżet miałem raczej na porządne e34, i skończyło się tak, że kupiłem 728 bo mi się bardzo ładne trafiło w okazyjnej cenie, z udokumentowaną historią :) I odpukać jak na razie świetnie się spisuje.

Opublikowano

mmw to chyba nigdy nie byleś w Germanii po samochód:) albo oglądałeś u turasów jeszcze większy shit niż ten w polsce. za te 14k może kupić golasa nie mającego nic poza klimatyzacją i też się sporo naszuka. wolałbym e36 z normalnym wyposażeniem niż biedne BMW.

jak to mówi mój znajomy BMW każdy chce jeździć ale nie każdego stać na bmw. dlatego później jest tyle trupów, zapuszczonych gratów itp.

chcesz taniego samochodu nie kupuj bmw chyba ze chcesz być postrzegany jako kolejny gówniarz-morderca w mocnym zapuszczonym samochodzie który tylko sprawnie się rozpędza a hamować i skręcać nie ma czym bo nie wystarczyło kasy.

nie mówię tego złośliwie tylko trzeba to powiedzieć sobie wprost. bmw nie jest tanim samochodem i jak pisali wyżej trzeba go kochać zeby wydawać tą kasę na naprawy a nie tylko jeździć aż przestanie, później podreperować, żeby tylko odpalał i znowu jeździć aż zdechnie...

ja kupiłem jeden z droższych egzemplarzy, szukałem też jakoś pół roku a nadal wiem ze jest parę drobiazgów do zrobienia...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Byłem dziesiątki razy, więc wiem jak znaleźć odpowiednie auto. W życiu nic nie kupiłem z takich placów, w których Niemcy oddają badziew, który nie przechodzi już przeglądu. I tu nie chodzi o Turków, Ruskich itd bo nie ma to związku z jakością aut. Trzeba trochę posprowadzać samochodów żeby to wiedzieć, bo może Cię oszukać rodowity Niemiec, a Turek Ci sprzeda uczciwie, ładne auto. I sorry, ale o jakim wyposażeniu piszesz w E36 takim wybitnym? Co takiego można mieć w E36 wyjątkowego? To co w E36 było wypasem jest standardem w Hyundai'u teraz (poza skórami może). On ma kupić dobry samochód a nie wyposażenie. Wystarczy, że będzie miał elektrykę, automatyczną klimę i parę dodatków jak PDC itd. Po co mu ksenony, skóry itd? Lepiej kupić dobre auto niż wypasionego szrota. E36 to wspaniałe auto ale już zabytkowe. W życiu mając 12-13 tys. na auto nie kupiłbym E36 nawet w najlepszej wersji mając do wyboru E46 w prawie podstawowej.

A co do eksploatacji to oczywiście posiadanie E46 jest droższe od Vectry dlatego tak ważne jest żeby kupił samochód zdrowy, zadbany a nie wybajerzony ale zamęczony. Zresztą czym więcej wyposażenia tym więcej rzeczy do psucia się. :)

Opublikowano (edytowane)
Heh czytam to i się głowię jaka to niby ma być technologiczna przepaść między e36 a 46 skoro w takich pieniądzach kupi e46 z pierwszych roczników może 2 lata młodsze od ostatnich e36. Silniki benzynowe praktycznie te same, zawias bardzo podobny, właściwości jezdne też. Zmieniona, odmłodzona buda i to wszystko. Edytowane przez HugoEmPe