Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przez święta moje BMW zjadło cały prąd z akumulatora.

Nie mam zamka w drzwiach kierowcy.

Jak otworzyć auto? Klapę lub maskę lub cokolwiek, aby podać napięcie do akumulatora?

Ktoś przerabiał temat?

Znalazłem sposób jak dostać się przez nadkole pod maskę i pociągnąć za linki, ale śruba zabezpieczająca koła jest w środku auta i nie mam jak zdjąć koła.

BMW i V8 to idealne połączenie :)
Opublikowano
Możesz unieśc auto i ściągnąć podbitke.Od dolu podaj jej zasilanie po przez rozrusznik bądż alternator zależy gdzie rączki dopchasz.Ja juz tak otwieralem awaryjnie i zdało to rezultat.Powodzenia :cool2:
Opublikowano

Jestem ciekaw czy przy v8 jest gdzie rączkę wsadzić od spodu.

Jest jeszcze jedno miejsce z tyłu samochodu, ale pochwalę się jak sprawdzę ten patent :) Przed sylwestrem się nie wkurzam już.

Zawsze można zbić szybkę :)

Opublikowano
Zawsze można zrobić naklucie na +-sie który leci podłoga na zewnątrz auta po lewej stronie do tyłu .Impuls do otwierania za dużo nie potrzebuje.A wystarczy sekunda żeby otworzyć furke :D
Opublikowano
Idę tym tropem pod kolem zapasowym jest plaski kabel plus i tam pod oslonka jest śruba mocująca plus z głównym kablem.
Opublikowano
Troche dziwne,ze fabryka nie zabezpieczyla auta na wypadek braku pradu... Ja zamek mam...

A gdzie kolega ma ten zamek...bo mam pod domem dwie E61 i ani w jednej ani w drugiej nie mam zamków schowane są gdzieś że nie dostrzegłem?

Opublikowano
Oj kurcze nie dojrzalem,ze to E61 ;) Mam E60 i w moim jest po prawej stronie tablicy rejestracyjnej... To chyba juz Sylwestrowe procenty dzialaja... Sorki za zamieszanie :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Auto otwarte....próbowałem sam przez oświetlenie tablicy rejestracyjnej i nie działało. Mechanik z serwisu w 3 min otworzył tym samym sposobem :) jednak doświadczenie robi swoje.

Prawdopodobnie użyłem zbyt cienkich kabelków lub używałem klucza, którym zamykałem auto. Do otwierania wziąłem 3 klucze, które mam i jeden zadziałał.

Dojście do kabla plusowego nie było potrzebne.

Niepodłączona klema IBS spowodowała niedoładowywanie akumulatora.

Jednocześnie chyba też powoduje rozładowywanie, bo nie usypia modułów.