Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zastanawia mnie czy siłowniki mojej klapy działają prawidłowo, tzn. po otwarciu klapy muszę ciągnąć do samej góry siłowniki nic nie pomagają, zamykając klape i nie przytrzymując wali ona w auto z całej siły. Jak jest u was bo nie wiem czy kupic nowe.
Opublikowano

Znakiem tego siłowniki padają.Klapa owszem podnosi się do pewnego momentu rękoma,natomiast do pionu już powinna iść sama.Z opuszczaniem jest podobnie,należy ją pociągnąć mniej więcej do połowy i siłowniki mają ją wyhamować tak żeby domknąć ręką-- tak to działa u mnie,wiadomo że nie są już pierwszej młodości.Nowe pewnie o wiele lepiej trzymałyby.POzdr

BTW: poprawiłem troche tytuł. :lol:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie jak puszam ją z połowy to leci na zbity pysk i wali, aż w uszach dzwoni. To chyba mam walnięte te siłowniki. Ostatnio zastanawiałem się czy tak powinno działać bo, aż mi sprężynka w zatrzasku się urwała przy zamykaniu.
Opublikowano
U mnie tak samo.. Ale siłowniki od nowości, bo ostatnio im się przyjrzałem, chyba czekają na wymianę :mrgreen:
Opublikowano
Te siłowniki często padają w E39. Na alledrogo widziałem ostatnio komplet na tył 2 sztuki za około 40 PLN. Koszt niewielki, a pomaga sporo.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Ja widziałem gdzieś oryginały Febi po ok. 60 zł. za sztukę, pytanie czy warto 120 w komplet zainwestować? Ta klapa taka lekka wcale nie jest.
Opublikowano
Powiem tak, jak dla mnie nie ma sensu inwestować w oryginały Febi. To nie zawieszenie, tutaj nie potrzeba ultra-wysokiej jakości, ważny jest efekt, żeby klapa nie tłukła :)

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804