Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Odebralem jakis czas temu X'a po malej kraksie i od tego czasu notuje wieksze spalania srednio o ok 1,5l/100. Samochod byl naprawiany w rawskim. Mechanicznie wiele sie nie zmienilo tj silnik caly :) ale IC + chlodnica + kilka drobiazgow czyli raczej nic od czego mogloby sie tak dziac.
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano
Nie wiem, co Ci doradzic, jedyne, co moge napisac, to to, ze od 3 lat, jak sledze fora (polsko- i angielskojezyczne) zwiazane z F25, nie widzialem takiego objawu. Moze Ci zmienili firmware i skasowali adaptacje skrzyni/ECU? Jezeli tak, to za pare tygodni powinno wrocic do normy.

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano

Możesz masz gdzieś nieszczelność w układzie dolotowym.

A może po prostu temperatury spadły i stąd te podwyższone spalanie.

Opublikowano
Wg mnie to nie kwestia zimy bo ost zimy spalanie mialem nawet nizsze zima niz latem. Co mnie zastanawia - wczoraj przykrecilem tylne nawiewy bo lecialo zimne powietrze (niezaleznie od ustawionej temp) i tak jakby spadlo: mialem ponizej 8/100 na trasie z autostrada wlacznie, czyli tak jak dawniej.
Opublikowano
A kratki z tyłu nie były rozbierane ? Czasem przy montażu panowie nie trafią w klipsy...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odgrzewam: mam w przyszlym tyg naprawe na gwarancji. Robia jakies badziewie sterujace termostatem. A wyszlo to po naprawie klapy :cool:

Teraz silnik wolno sie nagrzewa i nigdy nie osiaga 100st., max 90 kilka. A w normalnej jezdzie mieskiej ok 75-80. Imo to wszystko skutek nie do konca dokladnej naprawy po stluczce.