Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy,

Mam usterke klapy, ale dosyc dziwna: otwiera sie normalnie (wlaczony / wylaczony zaplon; z przycisku wew / pilota / sterowania zew) ale nie zamyka sie z przycisku na klapie przy wylaczonym zaplonie, przycisk zamykania centralnego tez nie dziala. Po recznym dokmnieciu wyskakuje info o niedokmnietym bagazniku i wtedy o dziwo da sie zamknac z przycisku na klapie. Co wiecej, zawsze mozna zamknac z przycisku na pilocie.

Imo tak jakby rozlaczalo przyciski z klapy ale tez nie zawsze(??)

Pozdr

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano
Moze gdzies nie laczy? Rzuc okiem na kabel prowadzacy od klapy, moze zgiety? Ale chyba bez wizyty u elektryka samochodowego sie nie obejdzie.

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
Dzisiaj klapa zdechla calkowicie i zamyka sie juz tylko recznie. Bez wizyty w Autoryzowanej Stacji Oszustw sie nie obedzie
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kurde, mam to samo. samochód ma niecały rok. Zaczyna mnie wkurzać, taka pierdoła ale wkurza.

Udało ci się naprawić ? Jeśli tak to podpowiedz, co to było/

Byłem już w ASO i nic nie zrobili, za mało czasu mieli. Znowu mam pojechać.

XmaX
Opublikowano

Info, dla kolejnych takich przypadków...... jestem po wymianie zamka.

u mnie dodatkowo przy tej usterce nie bylo podswietlenia w bagażniku, a w momencie wyjecia zarowek oswietlajacych bagażnik częściowo zaczynala klapa działać. Przycisk zaczął dzialac ale zamek nie domykal klapy.

jak juz napisalem, wymieniono mi zamek i jest ok.

XmaX
  • 7 lat później...