Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://otomoto.pl/bmw-320-2-0d-163km-navi-ks-serwis-C30084638.html

Art. Wartość

Numer podwozia VC55888

Kod typu VC31

Typ 320D OL (EUR)

Typoszereg E E90 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M47/T2

Pojemność skokowa 2.00

Moc 120

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor ARKTIS METALLIC (A34)

Tapicerka STOFF FLUID/ANTHRAZIT (ALAT)

Data prod. 2006-08-09

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S200A DIESELPARTIKELFILTER Filtr cząstek stałych

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S612A BMW ASSIST BMW Assist

S620A SPRACHEINGABESYSTEM Wejście głosowe

S633A HANDY VORB. BUSINESS/BLUETOOTH-SCH. Instalacja tel. kom. Business

S6AAA BMW TELESERVICES BMW Teleservices

P735A BASICPACKAGE Basic Package

P7R9A EDITION FLEET Wydanie Fleet

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S843A MOTORAUSLEGUNG Redukcja mocy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Wyposażenie seryjne

S4AGA INTERIEURLEISTEN TITAN MATT Listwy wewnętrzne tytanowe matowe

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Po nieudanych półtorarocznych poszukiwaniach e46 330Ci, 325Ci lub 330Cd po lifcie poddałem się. Czas zaczął naglić, stary pojazd domaga się eutanazji, więc chciałem się zmusić do innego wyboru. E90 w benzynie byłoby dobrym wyborem, ale oferta do 40tys zł jest tak uboga... wszędzie same 320d po flotach. Powyższy egzemplarz wpadł mi w ręce przypadkiem.

Auto po flocie, ze zredukowaną mocą do 150KM, przebieg ok 254 - 257 tys. km, nie pamiętam dokładnie. Wydawał się realny, wnętrze było w przyzwoitym stanie, gałka zmiany biegów jedynie lekko wytarta, standard. Na jeździe próbnej nie wyczułem żadnych dolegliwości dieslowskich, nawet zawieszenie i układ kierowniczy wydawały się w niezłym stanie. Auto było kupione z uszkodzonym dwumasem, na nowy są papiery i gwarancja. Wyposażenie niby nie najgorsze jak na flotę, ale mam wątpliwości. Silnik M47/T2 jest niby lepszą, bo starszą wersją przed n47, nie ma przypadlości z łańcuchem, a poza tym ma go z właściwej strony. Jednak co z turbinami? DPF-em? W 330d z czasów e46 nie obawiałbym się tego przebiegu, ale ten mniejszy silnik nie jest mi znany. Widać na forum wielu posiadaczy, czytałem też kilka tematów, jednak opinie są skrajnie różne. Nie wiem czy warto?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie gdybyś miał takie wymagania z wyposażeniem co do e46 Ci/Cd jak do tej e90 to dawno byś nią już jeździł a tak zamieniłeś wszystko :wink: na Twoją niekorzyść :? to moje zdanie.
Opublikowano

Pewnie, wolałbym e46Ci czy Cd od e90 i masz rację że byłem wybredny. W zasadzie wraz ze wzrostem budżetu rosły i wymagania. Ale to takie ludzkie ;) Nie liczyłem na idealną sztukę, bo mam świadomość że te w DE są naprawdę drogie, jednak czy w miarę dobrze rokujące 330ci/cd po lifcie, w manualu i z kubłami to tak wiele? ;p

Zaczynam się powoli wycofywać z tego 320d. Ta sztuka sama w sobie nie jest zła, ale łącząc moje krótkie dystanse z tonami sadzy, dpf-em, tymi klapkami i turbiną, strzeliłbym sobie chyba samobója na dłuższą metę. Widziałem ogłoszenia 320Ci, 320SI, które wystawiasz, stąd też moje pytanie - orygialne SI ma zawsze wpis w VIN-ie, prawda?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie liczyłem na idealną sztukę, bo mam świadomość że te w DE są naprawdę drogie

A gdzie te auta nie są drogie????

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie, wolałbym e46Ci czy Cd od e90 i masz rację że byłem wybredny. W zasadzie wraz ze wzrostem budżetu rosły i wymagania. Ale to takie ludzkie ;) Nie liczyłem na idealną sztukę, bo mam świadomość że te w DE są naprawdę drogie, jednak czy w miarę dobrze rokujące 330ci/cd po lifcie, w manualu i z kubłami to tak wiele? ;p

Zaczynam się powoli wycofywać z tego 320d. Ta sztuka sama w sobie nie jest zła, ale łącząc moje krótkie dystanse z tonami sadzy, dpf-em, tymi klapkami i turbiną, strzeliłbym sobie chyba samobója na dłuższą metę. Widziałem ogłoszenia 320Ci, 320SI, które wystawiasz, stąd też moje pytanie - orygialne SI ma zawsze wpis w VIN-ie, prawda?

Zawsze! Ja kupuję auta całkiem inaczej jak większość importujących, świętością jest potwierdzony przebieg, zawsze to musi być ciekawa wersja/kolor, często biorę uszkodzone ale zawsze w niewielkim stopniu, nigdy z wywalonym srsem (taką mam zasadę i tego się trzymam) zawsze robię masę zdjęć przed naprawą, nigdy nie obszywam kierownic, foteli itd... samochód zawsze musi być prawdziwy :!: praktycznie za każdym razem ciągają mnie do ASO przed zakupem, nigdy nikt nie zrezygnował po ocenie ASO, niestety jest jeden jedyny minus tej mojej działalności, finalna CENA takiego samochodu :cry2: Są też wersje ktore b.trudno ostatnio ustrzelić i niestety do tych wersji zalicza się zdrowe 330i/Ci e46 :? Moim zdaniem dobrze robisz wycofując się z tej 320d e90 :wink:

Np dla mnie to jest piękne e46,była oglądana dla mnie,chcesz info na priv to pisz, kupisz sobie ją sam, no i gdzie tej e90 do tego e46? :D http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-330-cd-m-sportpaket-donaustauf/188214434.html?lang=de&pageNumber=3&__lp=5&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=15&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=ONLY_DAMAGE_UNREPAIRED

Opublikowano

Wpadłeś w pułapkę logiczną tego zdania, wiedziałem, że czytane na szybko będzie okazją do przytyku! :) Ale dziękuję że martwicie się o moją świadomość zakupową.

320SI, 320Ci przyznaję że jest naprawdę świetnie wyposażone, zapewne i w równie dobrym stanie, szkoda jedynie że silnik i akcyza nie do końca idą ze sobą w parze. To chyba jedyny powód dlaczego jeszcze nie odjechała w świat.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A w jaką pułapkę logiczną niby wpadłem? Wytłumacz nam wszystkim, bo pewnie nie tylko ja jestem ciekaw. ;)
Opublikowano

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
A w jaką pułapkę logiczną niby wpadłem? Wytłumacz nam wszystkim, bo pewnie nie tylko ja jestem ciekaw. ;)

Posty me trzeba czytać niczym wiersze ;)

Nie napisałem, że tylko w DE te auta są drogie. Słowo klucz, którego brak nie zamyka drzwi. Busted! :)

Nie wiem skąd akurat na forach marki BMW tyle jakiejś dziwnej złośliwości, ironii. Bez wycieczek osobistych oczywiście, ogółem tak zauważyłem, że czasem byle niedopowiedzenie czy błąd prowadzi do wielostronicowych kłótni.

Np dla mnie to jest piękne e46,była oglądana dla mnie,chcesz info na priv to pisz, kupisz sobie ją sam, no i gdzie tej e90 do tego e46? :D

Właśnie w tym momencie na nią patrzyłem i nad nią się zastanawiałem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego. Nie chodzi o złośliwości i dyskusje na 10 stron. Wystarczy, żebyś się się przyznał do niefortunnego sformułowania skoro myślisz prawidłowo i tyle. A właśnie takim kombinowanie i wmawianiem komuś, że Cię czyta niedokładnie albo wpadł w jakąś pułapkę logiczną (??!!??) dążysz do bezsensownej wymiany zdań i jeszcze u innych się doszukujesz złośliwości i ironii. Ja tylko zwróciłem uwagę na Twoje nieprawidłowe myślenie i tyle. Jeżeli było to tylko złe wyrażenie myśli to ok, wystarczyło tak napisać.