Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy od czego może zależeć szybkość podgrzewania lusterek? prawe lustro nagrzewa mi się mniej więcej 2x szybciej niż lewe, jak już odparuje całą wodę, to na lusterku od strony kierowcy dopiero zaczyna odparowywać, czy to może mieć związek z matą podgrzewającą? Ogólnie wkłady wyglądają na oryginalne, i prawdopodobnie są w tym aucie od nowości, czy maty te tracą jakoś swoje właściwości z upływem lat?

druga sprawa to przy wyciąganiu wkładów lusterek z prawej strony ułamało mi się centralne mocowanie (urwało się miejsce gdzie ten biały plastik wciska się na zaczep), nie wie ktoś czy można coś takiego dokupić gdzie kolwiek?

Opublikowano

chyba to zależy od samej grzałki a właściwie całego wkładu który z ów grzałką jest jednolity

w końcu wiesz... są elementy oryginalne i są zamienniki też różnej klasy

(wszystko od jakości elementu zależy)

mi prawe lusterko przestało grzać ostatnio...

podejrzewam że mata grzewcza się upaliła i trzeba będzie to wymienić razem ze szkiełkiem

ma ktoś jakiś manual jak zdjąć szkiełko ? (chciałem sprawdzić czy napięcie dochodzi do sekcji grzania)

gg5553463
Opublikowano

podważyć. Polecam nie robić na mrozie bo może coś pęknąc.

Po prostu śrubokręt przez szmatkę jakaś żeby nić nie uszkodzić i wyszarpać lusterko (wkład) z zatrzasków.

szukam
Opublikowano

no właśnie mimo, że mrozu nie było to mi pękł ten plastik (link niżej), i chyba cały mechanizm z silniczkami muszę kupić, bo lusterko lata na nierównościach, a dodatkowo nie chce się ustawić tak jak mi pasuje.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/439707346851daad.html

zastanawiam się, czy nie kupić wkładu na lewą stronę i zobaczyć czy będzie szybciej grzało.

W ogóle przez 2 lata byłem pewien, że nie mam podgrzewanych lusterek, bo po prostu nie grzały, jakoś w weekend postanowiłem, zobaczyć czy mam kable wyciągnięte do wkładów, okazało się, że mało, że kable są wyciągnięte to i wkłady są podgrzewane, wystarczyło, że je wypiąłem i podłączyłem z powrotem, i zaczęło mi grzać.

• 2 lata później...
Opublikowano

Bmw e84 z 2010, kiedy grzeją lustra w bmw? Razem z tylną szybą jak w większości aut? Szyba grzeje a lustra nie, bezpieczniki sprawdzałem i są wszystkie całe jednak do mat grzewczych w kabelkach nie ma napięcia. Czy może zależne to jest od temp. otoczenia, czy musi byc określona temp. np mniej niż 5 stopni? W instrukcji nic nie znalazłem o ogrzewaniu luster zewnetrznych.

Edit:

Ok chyba jednak znalazlem zapis w instrukcji:

Automatyczne ogrzewanie Gdy silnik pracuje lub zapłon jest włączony, oba lusterka zewnętrzne są automatycznie podgrzewane zależnie od temperatury zewnętrznej.