Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zakupiłem auto na fakturze został wpisany tato jako właściciel i ja jako wspólwłaściciel.Dokumenty już wszystkie dostarczone do urzedu,ale przez to,że ja jestem wspólwłaścicielem trza 1600zł samego oc a tak to by wyszło 1000zł tylko

czy jest możliwość jakaś w urzędzie wykreślenia z dowodu wspólwłaściciela?bo dostanę teraz próbny dowód bo dopiero zarejestrowałem

Opublikowano

Przepisujesz ubezpieczenie czy robisz od nowa?Brane sa zawsze od uwagę zniżki tego który je ma i wystarczy w zależności od ubezpieczyciela np.wpisać tate na pierwszym miejscu w polisie także nie rozumiem w czym problem

Współwłasność zawsze możesz zrobić aktem darowizny w US a potem ponownie do Wk i nowy dowód rejestracyjny

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
chodzi o to,że na fakturze jest tata i ja wpisany i dzisiaj dokumenty zanieśliśmy do urzędu.I tu pytanie bo w poniedziałek mam jechac po próbny dowód i chce by z dowodu wykreślony wspólwłaściciela czyli mnie a został sam tata by takie OC duzego nie płacić.Da radę to zrobić?
Opublikowano

21 tylko,że wzieli mnie jako współwłaściciela by mi zniżki leciały to na fakturze koleś z komisu wpisał tate i mnie i zanieśliśmy papiery do urzedu.Ale teraz samo OC za to,że jestem młodym kierowcą dowalną 60% żwyki dla tego chcielibyśmy zrezygnować by tylko na tate auto było by moje(współwłaścicielstwo z dowodu usunąć)

dodam,że tata nie ma PJ ani żadnych zniżek

Opublikowano
Ok....ale motasz kolego.....pisałem ci ze idź to ubezpieczyciela ale takiego który bierze pod uwagę zniżki twojego taty i nic nie musisz wymieniać :mad2: :mad2: a jesli tato nie ma prawa jazdy ani zniżek tak jak piszesz to już nic cię nie uratuje .Zakładając ,iż będziesz ty jeździł autem a nie będziesz w polisie i spowodujesz wypadek to wypłata odszkodowania będzie tak niska że szok.bo wprowadzono ubezpieczyciela w błąd :cool2: :cool2:
Opublikowano

Dlatego, ze nawet jak auto będzie na ojca to musi podać iż auto użytkował będzie ktoś młody czyli ty i wychodzi na to samo nawet jak nie będziesz współwłaścicielem .Stawki w górę

Nawet jak nie poda tego w polisie to jak spowodujesz wypadek to i tak naliczą mu wstecznie i na to samo wyjdzie.Zaoszczędzisz tylko jeśli nie spowodujesz kolizji,wypadku,kradzieży itp .

Na twoim miejscu dopisałbym do współwłasności auta kogoś bliskiego kto ma prawo jazdy i zniżki ale musi to być np.,mama,brat,siostra aby nie płacić podatku od darowizny i wtedy ma to sens a tak....żadnego

Opublikowano
Co do ubezpieczycieli to zapytaj agenta np. Pzu bo maja dosyc atrakcyjne składki, swego czasu warta miała promocje na zniżki dla nowego klienta dawali 60% na start nie wiem jak jest teraz.Jak byś był sam na polisie to hestia ma fajny produkt dla młodych kierowców nazywa sie "you can drive". Dosyć ciekawie OC tez wychodzi w TUW TUZ..... Opcji masz naprawdę dużo wystarczy żebyś sie przeszedł do multi agencji albo skorzystał z internetu... W razie pytań zapraszam
Opublikowano

Nawet jak nie poda tego w polisie to jak spowodujesz wypadek to i tak naliczą mu wstecznie i na to samo wyjdzie.Zaoszczędzisz tylko jeśli nie spowodujesz kolizji,wypadku,kradzieży itp .

jesteś tego pewien?? bo mi zawsze mówili że mogą być problemy z wypłata odszkodowania.

Co do Warty to dawała max zniżki dla nowych klientów, ale powyżej 30 roku życia, chociaż to się zmienia dość dynamicznie, bo ja co roku słyszę że jeszcze się łapię na jakieś zwyżki za wiek :mrgreen:

Jak samo OC to brałbym jakieś najtańsze... link4 czy inne Compensy :wink:

Opublikowano

bez jaj..

wyliczyłem sobie na axa i jak zaznacze brak polisy OC,że nie miałem to jak na mnie dają mi 950zł za rok a jak zaznacze polise oc ostatnią co miałem+kolizje+brak zniżek bo mi 20% łykneli za kolizje to mi za oc axa wyliczyła 2200zł i tu pytanie można zrobić tak by w rubryce oc(czy ostanie oc jakoś tak) zaznaczyć BRAK i wtedy 900zł mi wyjdzie za oc.... ???

Opublikowano

od jakiegoś czasu wszystkie kolizje są w bazie. Po peselu można to sprawdzić u brokera ubezpieczeniowego. Jak zaznaczysz że nie miałeś szkody to podejrzewam że i tak do tego dojdą i tak. Warta miała taką klauzulę do podpisania kiedyś jak dawali max zniżki dla nowych klientów. Warunkiem był wiek 30 lat i brak szkód przez ostatnie 5 lat. W razie jakbyś zataił jakąś szkodę to sobie życzyli chyba 2000 zł. Także radzę dobrze czytać wszelkie umowy.

Pozdrawiam

Opublikowano
No te problemy to właśnie wypłata odszkodowania i dopłata do polisy :wink: :wink: Mało tego: w przypadku wprowadzenia w błąd ubezpieczyciela nie ma co liczyć już na cokolwiek.Większość towarzystw sprawdza klienta od razu przy wystawianiu polisy a reszta po więc nie ma co oszukiwać
Opublikowano

Ja pierdziele niektorzy to maja bogate pojecie. :duh:

Do autora watku:

Nie przepisuj auta tylko idz do TU ktore nie dolicza wzwyzki za wiek wspolwlasciciela (chyba np AXA, HDI) kup normalna polise wystawiona na dwie osoby i jezdzij.

Przy jakiejkolwiek szkodzie nikt sie o nic nie przyczepi, jesli nie spowoduje jej np. osoba nie posiadajaca prawa jazdy.

Tobie zaczna rosnac znizki, ktore za 4 lata juz beda aktywne.

Dodam jeszcze, ze ma prawo jazdy od 12 lat i od tego czasu jezdze wlasnymi samochodemi. Nigdy nie placilem za polise zadnych wzwyzek bo zawsze mialem dopisanego ojca jako wspolwlasciciela, szkode przez ten czas tez mialem i nikt nie kazal mi nic doplacac ani nie grozil mi kryminalem. Nic nie bylo kombinowane ani zalatwiane. I nie byla to jedna polisa tylko bylo ich ok 10 bo samochody nie raz co pol roku zmienialem.

Jak ukonczylem 25 lat to z miejsca wskoczylo mi 60% znizek.

I co da sie?

Opublikowano

Chyba nie doczytałeś kolego....auto ma zarejestrowane tylko na siebie i dlatego kombinuje :duh: :duh:

Malo tego to miał kolizję i ma zwyżki :mad2: :mad2:

Opublikowano

A to sorry, teraz doczytalem wszystko.

Zastanawiam sie czy nie lepiej przyjac to na klate i zaplacic drogie OC aby zachowac ciaglosc polisy bo przy przerwie to znizki chyba przepadaja?