Skocz do zawartości

Instalacja zestawu Hid w e46. Pytania.

B4toon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dostałem w prezencie owy zestawik hidów h7 do mojej e46 po lifcie w wersji touring. Czy wszystko pasuje bez problemu bez jakiś większych przeróbek? W zestawie są dwie białe przejściówki do tych palników są konieczne w lampach po lifcie? Proszę o sugestie i przydatne informacje przy montażu . Pozdrawiam oraz życzę zdrowych i spokojnych :)

Najprzydatniejsza informacja jest taka, ze owy zestaw w samochodzie bedzie nielegalny. Nawet jesli nikt nie zabierze Ci dowodu i nie wlepi mandatu to wiekszosc swiadomych kierowcow bedzie sie smiac z faktu zamontowania takiego zestawu. Cala reszta bedzie tylko narzekac, ze ich kurewsko oslepiasz, zwlaszcza po zmroku.

Podziekuj za prezent i kup pozadne zarowki halogenowe.

• Zasłużeni forumowicze
X2 :nienie:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Jest to zwykła lampa. Palniki sa 5000k wiec nie sa jakieś nie wiadomo jakie mocne dają ładne mocne białe światło bo 6k juz jest niebieskawe 8k to juz w ogóle. Zdaje sobie sprawe z tego , że w naszym cudownym państwie wiele rzeczy jest nie legalnych. :) Ale co zrobić. Generalnie chaiłem sie dowiedzieć czy jest wszystko na zasadzie plug ... czy trzeba coś przerabiać. Niech się wypowie ten co zakładał:)

Jest to zwykła lampa. Palniki sa 5000k wiec nie sa jakieś nie wiadomo jakie mocne dają ładne mocne białe światło bo 6k juz jest niebieskawe 8k to juz w ogóle. Zdaje sobie sprawe z tego , że w naszym cudownym państwie wiele rzeczy jest nie legalnych. :) Ale co zrobić. Generalnie chaiłem sie dowiedzieć czy jest wszystko na zasadzie plug ... czy trzeba coś przerabiać. Niech się wypowie ten co zakładał:)

Jeżeli chcesz to założyć do zwykłej lampy bez soczewek, to ktoś naprawdę powinien ci to wybić z głowy. Za coś takiego powinni publicznie chłostać.

Widziałem już parę razy e46 ze zwykłą lampą i xenonem i świeci to wszędzie tylko nie na drogę. :duh:

Ale co tam inni, grunt to lans :duh:

• Zasłużeni forumowicze

załatw kwit i oddaj.

i nie zakładaj zenonów bo spotkasz się z dziwną sytuacją że w ostatniej chwili długimi po gałach będziesz dostawał od sporej grupy osób.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Zamontuj je do świateł drogowych.

Wydaj mi sie, że problem w e46 polega na tym, że lampa ma taką konstrukcję gdzie żarówka sama w sobie jest elementem kształtującym snop światła. W wielu innych autach gdzie żarówka ma blendę ktora kieruje snop na lustra i dopiero na drogę można takie Hidy zamontować. Tak mi się wydaje.

No raczej ... można zamontować, tzn nie można ale nie będzie to aż takim fizolstwem i jakiś efekt lepszej widoczności będzie to jedynie w samochodzie z soczewką ori.

Reszta to wielki ciul.

I właśnie broń boże cokolwiek kierującego/ukierunkowującego światło przez klosz reflektora, jedynie gładkie szkło - kiedyś, naście lat temu od tego nawet zaczynano tą przeróbkę - wygładzano szkło reflektora a potem walczono z konstrukcją samej lampy.

• Zasłużeni forumowicze
Ja nie wiem po co w ogóle ruszać światłą w e46??? W mojej świeciły tak ładnie ,że nie miał bym nawet sumienia próbować je ruszać i wkładać jakieś wynalazki .

zółte czy białe bez różnicy. Ważna jest soczewka która zdecydowanie poprawia jakość i moc świateł. A kto takie coś wyrzeźbi to już jego sprawa :) ja z ciekawości kiedyś kupie i założe żeby porównać bo koszt jest niewielki za dedykowany zestaw.
szukam

na e46 forum kolega greg87c założył uniwersalne soczewki i hidy i sobie bardzo chwali ale musisz być zalogowany zeby przeczytać galerie całość wyszła gdzieś 400 zł

kolega ostatnio założył hidy do hondy accord 2007 r lampy oryginalne na soczewce świeci na prawde przyzwoicie i nie oślepia światła wyregulowane :) ogólnie myślałem ze ma oryginalny xenon :)

Ja u siebie mam HID'y z soczewka (ok650zł) plus czujniki poziomowania i i falki z lamp ksenonowych (500zł) plus programowanie (200zł) wiec jest to do zrobienia. Zakładanie samych HID'ów powinno być srogo karane!

Pozdrawiam

Marcin