Skocz do zawartości

[E34] m20b20 brak odcinki i wysokie obroty przy prędkościach

kreteda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z samochodem

niedawno go kupiłem i zauważyłem dzisiaj, że na benzynie (mam tez lpg II gen) nie mam odcinki przy obrotach nawet ponad 7 tyś nie wiem czym to jest spowodowane.

drugim problemem a może powiązanym z tym jest, że obrotomierz bardzo szybko sie zamyka, ponadto przy wbitym 5 biegu jadąc 120 mam około 5 tyś obrotów (skala ma 7) kolega po zakupie jechał tym autem jak mowi ok. 180km/h, pomóżcie mi ustalic co moze być przyczyną, bo boje się kręcić go do takich obrotów.

sugestie kolegi to, że skrzynia mogła być wstawiona od czegoś innego, ale cięzko to sprawdzić bo oznaczenia są u góry skrzyni, napiszcie co sprawdzić itd jak z tym się uporać, pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Masz zegary od wersji czterocylindrowej i stąd ten problem.Temat wałkowany wiele razy.Wymień zegary od wersji 6-cylindrowej i po sprawie.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

• Zasłużeni forumowicze
Muszą być od benzyniaka.Najpierw to wyjmij swoje i zobacz ile masz wtyczek za zegarami.Będą 2 lub 4 i takie zegary trzeba kupić.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Może być też dyfer 4.45- ja mam tak u siebie. Odcinka zdjęta na Pb i maks prędkość przy 7tys. rpm to koło 160km/h- więcej nie kręce bo nie chcę zrobić kuku silnikowi. Na dyfrze na pewno jest wybite przełożenie. Trzeba wejść pod auto i zobaczyć, zanim zabierzesz się za demontaż licznika.

dyfer musze zobaczyć też, ale zegary napewno są nieoryginalne hehe bo sprawdzałem i w nich vin jest inny niż być powinien, dziś może będę miał inne zegary od benzyniaka to podłaczę jak ich nie dostane bądź dalej nie bd działać to zajrzę do dyfra hehe