Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Macie jakieś rozwiązanie skuteczne na skrzypiacy podlokietnik w E87 LCi. Skrzypi przy zawiasie, smarowałem silikonem, bezskutecznie. Przeglądalem forum ale tematy dotyczyły starszych modeli serii 3 głównie.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skrzypienie nie musi koniecznie pochodzic od zawiasow. Ten dzwiek moze pochodzic od pocierania sie dwoch plastikow w tej okolicy. Sprubuj podlozyc cos pod podlokietnik albo wypenic czyms szczeliny w tych okolicach (karton albo kartka papieru) zeby zlokalizowac z ktorego miejsca to pochodzi i gdzie pomaga.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Dzięki. Nie wiem dlaczego wczesniej nie wpadlem na to aby użyć sprayu, ktory mam do łańcucha motocykla. Zostawia taki lepki film. Wcześniej uzylem silikonu w sprayu ale nie pomogło. Ten motocyklowy zadziałał natychmiast, zobacze na jak długo. Nazywa się yamalube gdyby ktoś szukał. Prysnalem w miejsca zaznaczone strzałkami oraz w otwory które są obok.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tez bym nie pomyslal ze spray sylikonowy nie pomogl. W sumie uzywam go tylko do uszczelek w drzwiach ale bardzo ladnie sie slizga. Ja uzywam WD-40 albo Caramba 70 tez warte polecenia :cool2:

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po twojej wypowiedzi szukalem duzo na temat WD-40 i musze sie z toba zgodzic. Oleje mineralne przy czestym uzyciu w jedno i to samo miejsce wyciagaja z plastikow zmiekczacze ( oczywiscie nie z kazdego ale nikt nie chce ryzykowac :D ) co prowadzi do stwardnienia materialu i pojawiania sie rys.

Przy okazji znalazlem dobra alternatywe, nazywa sie Ballistool i jest produkowan od poczatku

XX wieku stwozony na potrzeby wojska do smarowania broni. Jest tez dobrym srodkiem do ochrony drewna, skory i wielu innych surowcow wiec powinno byc dosyc lagodnym srodkiem :D

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!