Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co sądzicie o tym aucie?

byl ktos moze i ogladal?

ja ogladalem ale chetnie poslucham innych opinii.

Auto niby super wyposazone itp ale mnie odstraszylo to niskie zawieszenie + 18 calowe kola na cienkiej gumie gdzie w warunkach polskich jazda na nich musi bys straszna...

Do tego felgi i opony dostaly juz w PL troche w kość (widac zuzycie, obcierki itp). Do tego zaparkowac tym na krawezniku to wyzsza szkola jazdy. Z tego co slyszalem od mechanikow i znajomych zawieszenie na tych kolach sie ostro zużywa przez polskie dziurawe drogi. ( opony są 225/40 i 215/35)

Zastanawia mnie też dlaczego facet tak szybko sprzedaje. Kupil je pol roku temu (a ponoc dlugo szukal) ale dostal niespodziewanie sluzbowe i szkoda zeby stalo w garazu pododbno... no wlasnie : podobno :)

Ogolnie szukam zadbanej e91/e90 330D wiec obejrzalem bo wizualnie ladne ale chetnie poslucham opinii kolegów.

prosbe o VIN wyslalem ale jakos jeszcze nie dostalem odp ( jak dostane to od razu wkleje, proszę admina /moderatora o wyrozumiałość :) )

viewtopic.php?f=44&t=72889

Opublikowano
Szczerze to nie jest najgorzej,zawiecha dość dobrze znosi drogi tylko komfort jazdy gorszy.Ja mam w mojej 18/235/40 Jest na sprzedaz jak by co :-)
Opublikowano
Ja też kiedyś dostałem "służbowe" auto, ale przez myśl mi nie przeszło, żeby sprzedawać dotychczasowe. W tej chwili mógłbym zostać bez samochodu :mrgreen: To dosyć powszechne tłumaczenie w moim odczuciu zupełnie niepotrzebne i budzące jakieś "podejrzenia" które trzeba dokładnie zbadać. Nie widzę obowiązku nie będąc pytanym, samemu informować o powodzie sprzedaży.
Opublikowano

Kolejny któremu 330d w automacie pali 6.3litra :duh: :duh: :duh:

Fakt wypas fajny i auto wygląda konkretnie :cool2:

Załatw koniecznie VIN i fotkę pod maską.

BTW po pół roku zazwyczaj sprzedaje się samochody kupione na handel, które trzeba było zarejestrować. Ale powodów sprzedaży nie ma się co czepiać, ważne żeby auto było OK :cool2:

A Pan jak widać trochę handluje:

http://otomoto.pl/toyota-prius-1-8-hybryda-maly-przebieg-C31383482.html

https://www.google.pl/search?q=+609502695+bmw&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=QAq7Ur6ZAoiztAbTioCgCA#filter=0&q=609-502-695&rls=org.mozilla:pl:official

Opublikowano

Dzieki Bronx.

W takim razie facet u mnie jest juz skreslony bo kłamał. Mowil ze "byl dyrektorem jakiegos banku w wałczu ale teraz przerzucil sie na jakis projekt i jezdzi sluzbową toyota po polsce". A tu sie okazuje że handluje samochodami i częściami. Jak dla mnie jesli juz przy tym popuścil wodze swojej fantazji to jak mozna komus zaufac i zabulic tyle kasy. Auto fajne wizualnie ale po 1 nie mowil ze handluje autami a po 2 co myslicie o tych niskoprofilowych oponach i felgach 18? Wg mnie 17 oryginalne są najlepsze do tego modelu i nie ma co kombinować. No i to spalanie 6,3 to chyba po autostradzie 100km/h ...

Mi pali 5,5-6l/ 100km w mieszanym ale jezdze do 120-130km/h max w trasie i delikatnie raczej, no i mam tylko 2 litry.

Opublikowano

Nie mówię, że to handlarz - może po prostu trochę dorabia.

BTW na forum jest ładna 330xd e91 do sprzedania - może warto zerknąć, zawsze to pewniejsze "ręce" :cool2:

Opublikowano

faktycznie pojawila sie.

mnie ciekawi ile takie coś pali średnio przy normalnej jeździe (trasa 140km/h, miasto bez szaleństw itp) oczywiście z tzw kilkoma "wybrykami" :) bo automat + 4x4 to pewnie sporo zwiększają, jezdzil ktos i wie ?

a co do tej e91 z mojego postu to mialem nadzieje ze moze ktos ogladal lub wie cos wiecej na jej temat bo cena dość wysoka jak na ten rocznik wg mnie

Opublikowano
Nasza E90 330d od trzech lat pali 7,6 non stop tyle samo miasto z trasa(miasto bez korkow) w manualu. Sama trasa 6,4-6,7litra.
Opublikowano
mi srednio kolo 9l spala w cyklu mieszanym zima moze troszke wiecej ale mozna dojsc w miescie do 14l ale to juz dynamicznie trzeba caly czas,najnizsze spalanie 7,2 l na tempomacie przy 120km/h przejechalem tak 100km i prawie zasnalem :D
Opublikowano

te 7,6 to byłoby cud miód .

Pewnie sporo zależy też od konkretnego egzemplarza. Jeden pali 7,6 a inny powie ze mu pali 10 bo moze miec coś zle zgrane ,dopasowane. Dla mnie optimum byłoby auto co w trasie tzw polskiej czyli za tirem 90km/h bez zbednych szalenstw a na autostradzie 140-150km/h paliloby srednio 8l

Opublikowano

Wystarczy, że termostat główny oraz egr mają już "najlepsze czasy za sobą" i deklarowanie spalanie przez komputer oraz faktyczne będzie wyższe.

Przydałby się vin autka jak już zostało wspomniane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.