Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mój problem tak jak w temacie to szum powietrza zaczynający się przy ok 100km/h okolice dokładnie są mi nieznane na początku myślałem ,że to z szyby czołowej zakleiłem pięknie taśmą tak jakby przestało ale po dokładnym obklejeniu silikonem do szyb po wrócił gwizd... ,dziwne spostrzeżenie to ,że w lecie nie mam z tym problemu tj. żadnego szumu tylko jak temp zejdzie jakoś poniżej 6-7 stopni(+) to zaczyna się moja zmora, wydaje mi się ,że pojawił się z wymianą drzwi a ostatnio wydawało mi się ,że po otworzeniu okna też szumiał z okolicy lusterka, tematów dużo ale żaden konkretny , ma ktoś podobnie i uporał się z tym?
Opublikowano
A na marginesie wszystkiego dobrego w święta Bożego narodzenia dla posiadaczów bawarek i ich rodzin no i dla wszystkich ostatnich:)
Opublikowano

Rafi witaj !

No bez jaj , jak Ty będąc w aucie nie potrafisz zlokalizować szumu to jak my przed kompem to możemy zrobić?

Przecież to może być ze 100 rożnych miejsc. Po prostu coś gdzieś nie jest spasowane, Nawet od opon.

Jak już jesteś bardzo zdesperowany to możesz etapami oklejać od zewnątrz i robić próby .Np jedne drzwi łącznie z progami itd.

Inna sprawa to podczas jazdy w deszczu woda Ci nie przenika do środka ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Moze to nie szum z szyb, lipne opony, wypalony wydech, itp

Wysyłane z mojego GT-I9195 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
no ja mam sedana i przy temp np 10+ to mam jak w w dobrej limuzynie =D ale fakt jest cichutko ,a kiedy tem zeszła szum jest taki p....ny ,że nikt z was dokładnie by go nie zlokalizował są tylko poważniejsze tezy przypuszczające pochodzenie :P chyba naprawde zacznę to oklejać i testować...
Opublikowano
Sprawdź doleganie uszczelek drzwi, bo to raczej tutaj szumi, niż przez przednią szybę - musiałbyś mieć ją naprawdę bardzo źle lub krzywo wklejoną. A uszczelki drzwi to 90% szumów w aucie, ja po wymianie uszczelki drzwi kierowcy na nową zastanawialem się "co tu tak cicho".

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
nowa ciekawostka deszcz=cisza i po umyciu karcherem też przez chwile cicho do kiedy woda nie wyschnie =D a pozaklejałem już tyle szpar taśmą i nic... jeszcze obkleję wlot na filtr przeciwpyłkowy...
Opublikowano
problem wyjaśniony , leży gdzieś po stronie spryskiwaczy reflektorów wystarczy psiknąć i cisza =D chyba są źle poskładane bo jedna osłonka mi pękła i ją kleiłem... tak ,że temat zamykam.