Skocz do zawartości

prawe lusterko

pulanski

Rekomendowane odpowiedzi

witam ,mam pytanie odnośnie prawego lusterka które jakiś bałwan mi urwał ,lustrko po liftowe składane góra dół m pakiet jest w całosci ale wisi na kablach złamał sie taki trzpień chyba aluminiowy,czy sam trzpień można wymienić? czy trzeba całe lusterko wymienić? dzięki za podpowiedzi,pozdrawiam

musisz rozebrać i zobaczyć

robiłem synowi w preludzie podgrzewanie to trzpień był wprasowany na stałe w aluminiowe mocowanie

ale on był stalowy więc dało ny się pospawać

miałem też to co Ty w e39

jakiś mądrala kopnoł w lusterko i je urwał

ale zawias był cały tylko urwały się mocowania obudowy więc przykleiłem wszystko w kupa poxipolem czyli żywicą epoxydową

A na przykład tym programem

http://imgur.com/

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

• Zasłużeni forumowicze

Te kanciaste to standard, z zaokrąglonymi kantami mają fotochrom i składanie, ale spotykałem oba i w przedliftach i w poliftach.

EDIT:

Te lusterka z podanej wyżej aukcji to jakaś lipna podróba, ori M5 składają się do góry, nie mają tego "trójkąta" co idzie do drzwi składanego z dwóch, i zawsze są el. składane + fotochrom.

Jeśli masz takie jak w aukcji, to szykuj się na kupno nowego, do podróbek jeszcze części nie widziałem.

• Zasłużeni forumowicze
lustrko po liftowe

Lusterka nie były elementem liftingu, w związku z tym, nie ma lusterek przed i po liftowych.

oczywiście że są poliftowe

Ależ oczywiście, że nie ma.

Są w wersji uboższej (mniejsze, bardziej "kanciaste") i w wersji bogatszej (większe, bardziej "opływowe", składane), nie ma to jednak żadnego związku z liftem.

kolega shadow69 ,masz racje nie mam takich jak na tej aukcji,tsa inne troszkę te moje tak jak napisałeś z fotochromem i ten trójkąt co jest pionowo w drzwiach jest jednolity,na tym składaniu poszło trójkącik i lusterko jest całe urwało sie w miejscu tym ruchomym ,da radę to naprawić?

rozebrałem ,poszedł w pół taki płaski uchwyt chyba aluminiowy ,żeliwny dziwny metal ,płaski na 4 torxy, przykrecony do tej czesci co jest w drzwiach ,ten trójkąt ,do tego przykrecona jest obudowa w której mocowany jest silniczek od składania lusterka,ta częsc złamana ma jajowaty kształt ,ciekawe czy podejdzie teraz od innego typu lusterka?

poszedł w pół taki płaski uchwyt

z czego by nie był to da się pospawać

zawsze taniej wyjdzie niż kupno nawet rozwalonego lustra

a skąd Ty jesteś ? zawsze obiecuja sobie że nie będę pisał z ludźmi którzy nie mają miejscowości w profilu