Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pedros-20 chciał porównać swoje, trochę cięższe 520d z 318i :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dokładnie - m47 i nie trzymanie mocy to standard. Nie byłem na hamowni ale na 100% jestem pewien, że mam kilkanaście KM mniej. Kiedyś startowałem od 0 do 100-110 z kuzynem, który miał e46 318i (bodajże 115 koni- przedlift w każdym razie) i szliśmy łeb w łeb. Pete_wawa da rade takie porównanko zrobić? Akurat nie mam kompa i ciężko na tel. coś zdziałać.

318i przed liftem ma do setki 10,6 sekundy wg danych fabrycznych.

520i ma za to wspaniałą kulturę pracy, cisze w srodku nieosiagalną dla 520d. Oczywiscie zeby jechac dynamicznie 520i trzeba albo redukowac albo jechac na wyzszych obrotach, ale to dotyczy tak samo 523i czy 528i czy nawet 530i. Nie da sie ich porównac do 520d, takimi autami po prostu inaczej sie jedzie. Mi charakterystyka benzynowego R6 bardzo się podoba, choc wolę charakterystykę silników V8.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

Kultura pracy wiadomo, że inna. Nie ma co porównywać, choć jak dla mnie przy tatusiowej jeździe do 100-110km/h jest ok, przy setce na 5 biegu praktycznie nie słychać silnika, przy wyższych prędkościach jest już głośno.

Co do charakterystyki silnika to wiadomo, że jednemu odpowiada diesel, innemu tylko benzyna nawet ta najsłabsza.

Opublikowano
Temat do zamknięcia.Po długich poszukiwaniach, przemyśleniach i pomocy finansowej rodziców :norty: wczoraj zakupiłem czarne e46 coupe.Jestem mega szczęsliwy.Samochód jest wspaniały
Moje bmw moje zasady...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

W takim razie nie jest najgorszy, tylko prawie najsłabszy a to zdecydowana różnica. Moim zdaniem najgorszym rozwiązaniem w e39 jest silnik m47 który do bezawaryjnych nie należy a dodatkowo w budzie e39 jest o niebo gorszy od m52b20.

Chyba kolego nie wiesz co piszesz. Bzdura kompletna