Skocz do zawartości

330D Touring Problem z dostaniem sie do auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Od jakiegoś czasu nie działał mi centralny otwierany z pilota wiec otwierałem samochód z zamka w drzwiach. Dziś rano jak zwykle rozpędziłem się do otwierania, a tu zonk kluczyk kreci się dookoła bez najmniejszego oporu a co za tym idzie nie mam jak wejść do środka. Ma ktoś jakieś sugestie? Proszę o jakieś rady...

Opublikowano

Ja kiedyś jedyny kluczyk zatrzasnąłem w bagażniku, znajomy rozwiercił zamek coś tam zaszperał i bagażnik otworzył. Nie wiem jak to byłoby z zamkiem w drzwiach. W każdym bądź razie nie wybijaj okna bo drzwi od środka i tak nie otworzysz, zamknięte kluczykiem nie otwierają się od wewnątrz. Chyba że udało by ci się zdemontować tapicerkę i dobrać do zamka od wewnątrz na zamkniętych drzwiach. Ja bez większego zastanawiania chciałem walić szybę bo miałem kompletne stare drzwi w piwnicy, ale dostanie się do auta nie pomagało w dostaniu się do bagażnika.

Może jeszcze spróbuj coś z tym centralnym, może kluczyk ci się rozkodował, było o tym na dniach.

Opublikowano
a co z tyłu w klapie nie masz zamka ? bo nie wiem jak jest w turasie ,sprubój jeszcze przytrzymać dłużej przycisk otwierania może szyby zjadą
Opublikowano

W touringu nie ma wkładki umożliwiającej otwarcie kufra z klucza - moim zdaniem błąd, ale no tak to sobie w BMW wymyślili.

W sumie to nie mam nic więcej ciekawego do powiedzenia, bo nie wiem co bym zrobił, chyba wybił szybę jednak, albo wyrwał wkładkę z zamka i próbował dobrać się do wodzików.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

Kiedyś Hanibal0 napisał tak ,cytuję :

nie wiem czy komuś to pomoże ale jakieś 3 dni temu miałem problem z dostaniem się do mojej buni, konkretnie musiałem na noc wyjąć akumulator żeby go podładować, a że samochód stał na zewnątrz więc nie chciałem zostawiać otwartych drzwi. Zamknąłem centralny po wcześniejszym otworzeniu klapy silnika i wymontowałem akumulator, niestety zatrzasnąłem przypadkiem maskę i pojawił się problem, siedzenia tylne mam nie składane, brak tunelu na narty a wkładka w drzwiach kierowcy nie działała :/ trochę lipa ale się nie poddałem, napsikałem do zamka odmrażacza i po kilku minutach udało się rozruszać wkładkę, już się cieszyłem kiedy okazało się że wkładka kręci się w obie strony "dowolną" ilość razy. Początkowo myślałem że pewnie wkładka popsuta (nigdy wcześniej nie używałem a bunię mam przeszło 3 lata). Gdzieś na jakimś forum przeczytałem, że należy kręcić kluczykiem w prawą stronę do momentu powstania oporu, u mnie było to mniej więcej 7 obrotów, nie liczyłem dokładnie. Fakt jednak jest taki, że po kręceniu w prawą stronę w pewnym momencie powstał opór i wkładka zaczęła działać i po mniej więcej 1,5h mogłem zamontować akumulator :) może to komuś pomoże, ja w desperacji kręciłem w jedną i drugą stronę ale opór powstał wyraźnie po kręceniu w prawą stronę kluczykiem.

Koniec cytatu i oto link to tego wątku :http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=177501&start=15

Pozdrawiam z Montrealu

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Dzięki Panowie.

Na pewno z pilota nie otwiera szyb bocznych ani tylnej. Dzisiaj jeszcze sprawdzę wkładkę i pokręcę kluczykiem. Na szczęście mam czym jeździć i pierwsza myśl o wywalaniu szyby na razie zepchnięta na dalszy plan.

pzdr

Opublikowano
Tylko pamiętaj że wywalając szybę i tak nie otworzysz konwencjonalnie drzwi od wewnątrz jeśli były zamknięte kluczykiem, a nie "ręcznie" lub przyciskiem
Opublikowano
Otworzy, wystarczy że włoży klucz do stacyjki i przekręci, wtedy odrygluje przyciskiem od środka.
http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano
Fakt o tym nie pomyślałem ale jak by nie miał kluczyka (tak jak ja bo zatrzasnąłem w bagażniku) to ciągnąć za klameczkę drzwi od wewnątrz się nie otworzy.