Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czemu nie ma pełnej faktury vat tylko 0 ??

Numer podwozia WBAPX31040C084720

Kod typu PX31

Typ 520D OL (EUR)

Typoszereg E E61 (MUE)

Seria 5

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik N47

Pojemność skokowa 2.00

Moc 130

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka LEDER DAKOTA/NATURBRAUN (LCNG)

Data prod. 2009-05-07

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S1CBA CO2 UMFANG Zakres CO2

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S230A EU SPEZIFISCHE ZUSATZUMFAENGE Zakres dodatkowy, charakteryst. dla UE

S386A DACHRELING Reling dachowy

S402A PANORAMA GLASDACH Dach panoramiczny elektryczny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S437A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S524A ADAPTIVES KURVENLICHT Adaptacyjne doświetlanie zakrętów

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S544A GESCHWINDIGKEITSREGEL. MIT BREMSF. Regulacja prędkości z funkcją hamowania

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S612A BMW ASSIST BMW Assist

S614A INTERNET VORBEREITUNG Instalacja sieci internet

S615A ERWEITERTE BMW ONLINE INFORMATION Rozszerzona informacja BMW Online

S616A BMW ONLINE BMW Online

S620A SPRACHEINGABESYSTEM Wejście głosowe

S633A HANDY VORB. BUSINESS/BLUETOOTH-SCH. Instalacja tel. kom. Business

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

S6AAA BMW TELESERVICES BMW Teleservices

S6ABA STEUERUNG TELESERVICES Sterowanie teleserwisem

S6FLA USB-AUDIO-SCHNITTSTELLE Złącze USB-/Audio

P7RPA ADVANTAGE PAKET Pakiet Advantage

S7SPA NAVI PROFESSINAL M.HANDYVORB.BLUETOOTH Naw. Professional/Handyvorber. Bluetooth

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8S8A LAENDERSPEZ. NAVI ZUST. (FUER ACC) Country-specific navigation control

S8SAA LAENDERSPEZ. NAVI.-FREISCHALTUNG Aktywacja nawigacji charakt. dla kraju

S8SCA LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

S931A WINTERRAEDER STATT SOMMERRAEDER Opony zimowe zamiast letnich z fabryki

Wyposażenie seryjne

S346A CHROME LINE EXTERIEUR Wyp. zewnętrzne Chrome-Line

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Trochę przeraża mnie cena tego samochodu (ma prawie 5 lat i najeździł już 139 tysiów ale w sumie to diesel), oraz koszta eksploatacji.

Nie już, a dopiero 139tys, o ile to faktyczny przebieg.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

dopiero 139 tyś. .... przebieg możliwy w 5 lat.

Przecież w 5 lat możesz zrobić 100tyś. jak i 200 tyś. nie trzymaj się tak mocno przebiegu tylko sprawdź stan auta.

Ja kupiłem jakiś miesiąc temu moją E60 końcówka 2007r. z przebiegiem 148tyś. Sprawdziłem książkę, rozkodowałem vin, dostałem wydrukowaną historię auta, i w Niemiczech w 1,5-2 lat auto przejechało 60 tyś. a potem 80tyś w Polsce. I stan auta na to wskazuje.

Ja swoją Skode Octavie 2007 r ( zakup w salonie) sprzedałem z przebiegiem 109 000km - auto siedimoletnie .... i najlepsze jest , że bardziej wyświechtane niż moje nowe BMW :).

Offtop: Stwierdzam, iż BMW wszystkie elementy wewnętrzne auta wykonuje z lepszych jakościowo materiałów. Kierownica to już wogule jakby miała z 80 tyś. niewytarta , a umnie w Skodzie to z czarnej skóry to aż zmienia miejscami kolor na ciemnoniebieski.

Faktura dostaniesz 0% bez VAT, czyli Vat marża.

Nie wiem czy po nowym roku gość nie będzie musiał wystawić pełnego VATu i zapewne będzie chciał więcej za ten egzemplarz.

Ale wnętrze bardzo ładne, mam podobny wypasik : ta sama skóra , deska machoń, szkoda ,że nie ma pamięci fotelu ...no ale przecież kupujemy to co jest :).

Opublikowano
jest ogromna różnica w fakturze vatmarża a fakturą vat ze stawką zerową. Vat marża wskazuje na auto od osoby prywatnej, natomiast faktura vat 0% ( w Polsce jest taka stawka jak 0%) oznacza, że ktoś auto kupił na pełną fakturę vat 23% i odliczył przysługującą wysokośći podatku czyli na działalność a auto było wcześniej w leasingu lub było zarejestrowane na firmę bądż wciągnięte w jej środki trwałe. Jeśli mówimy o drugiej sytuacji to w momencie sprzedaży samochodu kupujący otrzymuje fakturę vat ze stawką zerową i jeśli nie minęło 5 lat od odliczenia przez poprzedniego właściciela podatku vat to sprzedający zapłaci vat do US w wysokości wartości odliczenia podzielonej przez 5 lat. Jeśli sprzedał w 3 roku od odliczenia to musi zwrócić do US trochę Vat-u.
Opublikowano
I dlatego pytam dlaczego wystawia vat "0" skoro kupił od dealera i na bank był pełny vat :cool2: :cool2: :cool2:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Samochod jest poprostu poleasingu ktory sie skonczyl pol roku temu minimum dlatego v0

jest ogromna różnica w fakturze vatmarża a fakturą vat ze stawką zerową. Vat marża wskazuje na auto od osoby prywatnej, natomiast faktura vat 0% ( w Polsce jest taka stawka jak 0%) oznacza, że ktoś auto kupił na pełną fakturę vat 23% i odliczył przysługującą wysokośći podatku czyli na działalność a auto było wcześniej w leasingu lub było zarejestrowane na firmę bądż wciągnięte w jej środki trwałe. Jeśli mówimy o drugiej sytuacji to w momencie sprzedaży samochodu kupujący otrzymuje fakturę vat ze stawką zerową i jeśli nie minęło 5 lat od odliczenia przez poprzedniego właściciela podatku vat to sprzedający zapłaci vat do US w wysokości wartości odliczenia podzielonej przez 5 lat. Jeśli sprzedał w 3 roku od odliczenia to musi zwrócić do US trochę Vat-u.

Czemu 5 lat? Chodzi ci o amortyzacje? Amortyzacja moze byc przeliczona na 1rok lub na 2,3,4 jak kto woli ile chce tak po skrocie.

A co do doplaty? Za co ma doplacac? Jak to us oddaje mu vat ktory zaplacil wraz z zakupem samochodu.

Podatnik stosujący stawkę zerową dokonuje sprzedaży opodatkowanej, tyle tylko, że stawką 0%, zatem może dokonać odliczenia podatku naliczonego przy zakupie towarów i usług dotyczących tej sprzedaży, bowiem jest ona opodatkowana. Może, w związku z tym, zażądać od urzędu skarbowego zwrotu całości podatku naliczonego. Zwrot podatku nadwyżki podatku naliczonego nad należnym następuje w terminie 180 dni od dnia złożenia deklaracji podatkowej VAT-7. W terminie krótszym tzn. w ciągu 60 dni można ubiegać się o zwrot w wysokości odpowiadającej 23% wartości sprzedaży opodatkowanej stawkami niższymi niż 23%. W szczególnych przypadkach opisanych ustawą terminem podstawowym jest 60 dni a skróconym 25 dni.

Opublikowano
Piątki nigdy tanie w utrzymaniu nie były i nie będa.Zresztą jakie bmw kiedykolwiek było tanie w utrzymaniu :lol: Ale warto bo to są najlepsze samochody na swiecie.
Moje bmw moje zasady...
Opublikowano

Kunszt nie kunszt ale co raz częściej jak nie tylko widać zużyte w środku e60/61 i e90/91/92 w miejscach gdzie w starszych modelach przy takim samym przebiegu śladu by nie było. Coś w tym chyba jest ...

Poza tym porównywanie skody do bmw ... może szybciej do opla jakiegoś albo seata.

Opublikowano
To już nie to, co w latach '90, kiedy auto miało materiały nawet po 400 tys. km wyglądające dobrze. Hitem dla mnie aktualnie jest Mercedes klasy A, w którym po 10 tysiącach kilometrów skórzana tapicerka na fotelach się odkształca :lol:

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804