Skocz do zawartości

lusterka 11 pinów, kostka w drzwach 5 pinów.. prośba o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem używane, oryginalne lusterka 11-o pinowe. Zamontowałem je do drzwi jednak problem polega na samym podłączeniu elektroniki. Zdemontowałem AcSchnitzer'y, które ze swoimi 5-oma pinami idealnie pasowały w instalację samochodu (tylko podgrzewanie i regulacja). Moje pytanie więc brzmi co mogę z tym zrobić? Kupić w ASO sterownik na wejście kostki z 11-oma pinami? A co z drzwiami pasażera? Może z tych 11 pinów wyciąć odpowiednie kabelki i włożyć je do kostki ze zdemontowanych lusterek? Tylko które? Proszę o pomoc, pozdrawiam.

Proszę również nie komentować, że mogłem wcześniej sprawdzić jaką kostkę posiadam w drzwiach. Pół roku byłem za granicą i nie miałem takiej możliwości w momencie dokonywania zakupu. Przy okazji jeśli jest chętny na AcSchnitzery - śmiało pisać (oba wkłady wylały w kilku miejscach od środka, do drobnej poprawki lakierniczej).

Opublikowano
ROZWIĄZANE - Po kolorach przepiąłem z kostki z 11-oma pinami do tej z poprzednich lusterek i wpiąłem do samochodu. Dylemat był tylko z dwoma kabelkami czarnymi. I tak kolejno podpiąć należy czarny (7), czarny, zielony, czerwony, szary.
Opublikowano

Gratki za samodzielne rozwiązanie problemu , ale czytam i nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem .

Powiadasz że tylko dwa czarne należy inaczej podłączyć , czy możesz jeszcze raz jaśniej to napisać ?

Co prawda tego jutro nie będę robił ale nic nie wiadomo.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
W kostce z 11-oma pinami mamy 12 otworów (chyba 9 jest pusta - nieistotne).. i jest w niej 11 kabelków różnego koloru w tym dwa czarne. W kostce z 5-oma pinami jest z kolei 6 otworów i pusty jest ostatni. Jest w niej 5 kabelków z czego również dwa czarne. Pozostałe 3 kabelki to zielony, czerwony i szary. W ich miejsca należy wpiąć kabelki tego samego koloru z większej kostki. Z dwoma czarnymi można mieć dylemat, który podpiąć za który. I tak z większej kostki z numerka pinu 7 należy wpiąć czarny kabelek w nr 1 mniejszej kostki. Drugi czarny ma już wtedy jedną możliwość. I w ten sposób działa sterowanie i podgrzewanie. Piny należące być może do składania czy obniżania prawego lusterka wraz ze wstecznym pozostawiamy w kostce większej i upychamy gdzieś w drzwiach żeby nie przeszkadzały. Ze zdjęciem boczka prawych drzwi 30 minut spokojnej pracy.
Opublikowano
Dzięki i już dla mnie jest jasne .

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• 3 tygodnie później...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam,

Niedawno kupiłem e46 323Ci coupe, nie działa w niej lusterko pasażera. Ściągnąłem boczek i okazało sie ze kable wychodzące z lusterka nie maja kostki. Z lusterka wychodzi 11pinow zaś na drzwiach mam 7pinow. Moze ktoś wie jak kolorami połączyć kable aby wszystko działało, włącznie ze składaniem lusterek do góry?

Zdjęcia wiązki lusterka

http://www.fotosik.pl/zdjecie/5da47f00efcc0c19

Zdjęcie wiązki na drzwiach 1kostka

http://www.fotosik.pl/zdjecie/be258e6fcf1ea856

Kostka 2, uciąłem zeby juz łączyć kable, z tego co wiem to chyba od składania lusterek

http://www.fotosik.pl/zdjecie/f82c42cb6753799f

Opublikowano

Ma ktoś jakis pomysł? Schemat lusterka na 11pin, z tymi kolorami? Cokolwiek?

Z góry dzięki za pomoc