Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pytanie odnośnie możliwości przełożenia klapy z wersji LCI do auta pre-LCI. Sam kształt powinien być taki sam ale czy nie będzie problemów z lampami? Czy w wersji LCI są lampy LED-owe? Jak wygląda współpraca z modułem oświetlenia (czy nie będzie komunikatu o spalonych żarówkach)?

Z góy dziękuję za informację.

Opublikowano
No jak kolego kupiłeś te infinity ?
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

Kup kompletną klape + lampy.

Wszystko poprzekładaj, instalacja w klapie jest trochę krótka, ale pasuje.

Zmiana jest tylko w kostkach wewnętrznych lamp (te w klapie) inna kolejność więc prześledź schematy.

Kostka w ledach od tablicy jest również inna (mniejsza) więc warto ten fragment wyciąć ze starek klapy.

Wyłącz kontrole żarówek i ciesz się nową klapą.

Na Twoim miejscu zaczął bym od wyłączenia kontroli żarówek, bo przy przekładaniu musisz walczyć z kabelkami a nie powalczysz za długo bo masz inne opory na żarówkach i na ledach.

• 1 rok później...
Opublikowano

Odświeżę trochę temat :)

mianowicie może ktoś wie jak poprzekładać te kabelki w tej kostce od tylnych lamp w klapie

oraz po co zmieniać kastkę od postojówek jak jest w komplecie z klapą nową ? chyba ze coś nie tak myślę

czy wymiana samej klapy odkręcenie zawiasów i zdjęcie daszka są jakieś problemy z tym na coś trzeba uważać ?

Dzięki za info

Opublikowano
Ostatnio wymieniałem klapę z lampami na poliftową. Miałem też drutować lampy w klapie ale dałem spokój i zamówiłem oryginalny zestaw kabli doposażeniowych bo nie znalazłem w sieci dokładnej inforamcji, które kable pozamieniać miejscami. Koszt kabli w granicach 120zł. Niestety jeszcze do mnie nie dotarły więc co do ich montażu się dalej nie wypowiem. Przy demontażu klapy musisz uważać na wiązkę idącą za zawiasami bo podobno łatwo uszkodzić w niej kable. Ja robiłem to ostrożnie a i tak nie działa mi otwieranie szyby w klapie i wycieraczka na tej szybie. Nie miałem czasu znaleźć przyczyny ale może to być uszkodzony jakiś kabel w wiązce bądź bezpieczniki. Będę działał jak już dostanę kable do lamp.
Opublikowano

a ja właśnie znalazłem na innym forum tą kostkę jak prawdopodobnie trzeba zmienić kabelki zgodnie z tym zdjęciem tylko nie wiem czy to jest ok w 100%

sami zerknijcie http://www.bimmerpost.com/forums/attachment.php?attachmentid=338888&d=1262633301

plus oczywiście wyłączenie kontroli żarówek zimny test i ciepły i powinno być ok z naciskiem na powinno

• 1 miesiąc temu...