Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako, że intensywnie myślę nad projektem M3 e91 będę miał wiele pytań związanych z tym przedsięwzięciem.

Decyzja nie została jeszcze ostatecznie podjęta ale jeśli się zdecyduję to powoli chciałbym zacząć kompletować wszystkie potrzebne części do tego projektu tak jakbym chciał go widzieć.

Pierwsze pytanie związane jest z oświetleniem przednim. Chodzi mi o lampy poliftowe z e93 bo bodajże tylko one mają LEDowe ringi. Pytanie czy lampy te podejdą do maski i zderzaka z przedliftowego M3 czy muszę szukać poliftowych. Czego będę jeszcze potrzebował z elektryki do podłączenia tych lamp (jakieś moduły, włącznik świateł też musi być z e93 LCI ?)

Czekam na pomoc forumowych elektryków, elektroników :wink:

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja mam e93 poliftowe, nowe ledowe ringi... Oryginalnie biało-niebieskie(jak w F30)

Jakbyś chciał coś podejrzeć albo chciał czegoś zdjęcie to jestem pomocny.

Kolega który ma M3 e92 pytał o możliwość założenia lamp z e93 LCI i dostał odpowiedź, że nie jest to takie proste...

Mogę podpytać o szczegóły.

A jeśli chodzi o projekt M3 E91 to bedę kibicował. Silnik to jedyna rzecz jaką zmieniłbym w Twojej furze:)

Opublikowano
Również kibicuję. Mercedes robi wersje AMG w nadwoziach kombi, w BMW trochę tego brakuje. Możesz proszę opisać co dokładnie chcesz wymienić w aucie?? Patrząc po galerii i dotychczasowych modach to w Twoim wykonaniu może to bardzo fajnie wyjść.
Opublikowano

Pierwsze pytanie związane jest z oświetleniem przednim. Chodzi mi o lampy poliftowe z e93 bo bodajże tylko one mają LEDowe ringi. Pytanie czy lampy te podejdą do maski i zderzaka z przedliftowego M3 czy muszę szukać poliftowych.

Czegoś tu nie rozumiem, w temacie jest E91 czyli kombi. Światła z E92 LCI i E93 LCI nie pasują do E91 pod żadną podstacią. Co więcej w M3 zarówno E92 jak i E93 nigdy nie wystepowały takie światła jak w E92/E93 LCI. Także od razu sobie możesz odrzucić części z E92/E93 LCI, szukaj z E90 LCI M3.

Planujesz ten projekt pod względem wyglądu zbliżonego do M3 czy chcesz też zmienić silnik i resztę elementów mechanicznych?

Opublikowano
Ja mam e93 poliftowe, nowe ledowe ringi... Oryginalnie biało-niebieskie(jak w F30)

Jakbyś chciał coś podejrzeć albo chciał czegoś zdjęcie to jestem pomocny.

Kolega który ma M3 e92 pytał o możliwość założenia lamp z e93 LCI i dostał odpowiedź, że nie jest to takie proste...

Mogę podpytać o szczegóły.

A jeśli chodzi o projekt M3 E91 to bedę kibicował. Silnik to jedyna rzecz jaką zmieniłbym w Twojej furze:)

Jak mógłbyś zapytać o te szczegóły to będę wdzięczny :cool2:

Również kibicuję. Mercedes robi wersje AMG w nadwoziach kombi, w BMW trochę tego brakuje. Możesz proszę opisać co dokładnie chcesz wymienić w aucie?? Patrząc po galerii i dotychczasowych modach to w Twoim wykonaniu może to bardzo fajnie wyjść.

BMW powinno się wstydzić, że nie zrobiło konkurencji dla C63 i RS4 :duh: Myślę, że e91 M3 lepiej sprzedawałoby się niż e90 M3

Co do planów to chciałbym zrobić wszystko czyli zewnętrzny body kit włącznie z poszerzanymi nadkolami z tyłu oraz silnik i mechanika.

Pierwsze pytanie związane jest z oświetleniem przednim. Chodzi mi o lampy poliftowe z e93 bo bodajże tylko one mają LEDowe ringi. Pytanie czy lampy te podejdą do maski i zderzaka z przedliftowego M3 czy muszę szukać poliftowych.

Czegoś tu nie rozumiem, w temacie jest E91 czyli kombi. Światła z E92 LCI i E93 LCI nie pasują do E91 pod żadną podstacią. Co więcej w M3 zarówno E92 jak i E93 nigdy nie wystepowały takie światła jak w E92/E93 LCI. Także od razu sobie możesz odrzucić części z E92/E93 LCI, szukaj z E90 LCI M3.

Planujesz ten projekt pod względem wyglądu zbliżonego do M3 czy chcesz też zmienić silnik i resztę elementów mechanicznych?

Wiem, że światła z e92/93 przedliftowe i poliftowe nie pasują do e91 ale tak jak w temacie planuję przebudowę na M3 więc chciałbym włożyć poliftowe światła z e92/93 które mają LEDowe ringi. W M3 poliftowym nie było tej opcji. Może się mylę, ale lampy w e92/93 są takie same jak w M3 e92/90.... :?: jak ktoś wie na 100% czy jest różnica w kształcie lampy to czekam na info.

Myślę o pełnym projekcie M3 z DKG bo sam wygląd zewnętrzny to dla mnie tylko 25% pełnej satysfakcji. Silnik i mechanika to podstawa w tym projekcie.

Chciałbym zrobić przód z lampami z LEDowymi ringami, poszerzane tylne nadkola, wydech nie seryjny (Eisenmann albo Meisterschaft)........co z tego wyjdzie czas pokaże.

Na razie zbieram info co mogę zrealizować z planów, a co odpada.

Opublikowano

wow nie widzialem tego.. wyglada niezle. Ja jestem ZA takimi przerobkami wiec dla mnie OK! Jednak dobrze zrozumialem #1 post ;)

wszystkie czesci pasuja? np. dlugosc bocznego blotnika jest taka sami w kupecie i sedanie? bo same blotniki chyba sie roznia. Przy takiej przerobce trzeba wymieniac caly pas przedni czy tylko blotniki, maska, swiatla, zderzak? A

Opublikowano
wow nie widzialem tego.. wyglada niezle. Ja jestem ZA takimi przerobkami wiec dla mnie OK! Jednak dobrze zrozumialem #1 post ;)

wszystkie czesci pasuja? np. dlugosc bocznego blotnika jest taka sami w kupecie i sedanie? bo same blotniki chyba sie roznia. Przy takiej przerobce trzeba wymieniac caly pas przedni czy tylko blotniki, maska, swiatla, zderzak? A

cały pas przedni trzeba wymieniać

Opublikowano
hmmm.. troche poszperalem i naszedl mnie taki maly pomysl-projekt ;) ciekawe jakby wygladalo e90 sedan z przodem e92 cos ala e90 M3 oczywiscie przerobka na zwyklego e92 ewentualnie dolozyc m-pakiet. Hmm ciekawe ;) ktos widzial juz taki projekt? caly przod wraz z pasem to koszt okolo 10 000zl + koszt przekladki i dostosowanie lamp (programowanie).
Opublikowano

pogrzebałem trochę w sieci i niestety lampy z LEDowymi ringami od poliftowych e92/93 nie podejdą do pozostałych części żeby zrobić front M3 :( , szkoda

lampy od M3 e90 i e92 są takie same więc nie konieczne musze szukać od sedana

Opublikowano
duuuzo zabawy Cie czeka...

Kiedy finalna decyzja? w lipcu na ringu pojawisz sie E91 M3?

...nawet nie chce myśleć jak już podejmę decyzję na TAK co to dalej będzie, myślę że do końca lutego podejmę ostateczną decyzję

na ringu oczywiście że chciałbym się pojawić w ///M

Opublikowano

Dobrze :cool2: fajnie bedzie jechac 2x M3 -> Nurburgring -> Stelvio -> Monachium ;)

Czekam zatem na info, z tego co poczytalem to bedziesz musial kupic drugie auto do przekladki. Pytanie czy jak kupisz Mke, to czy nie lepiej bedzie jej zostawic...

Opublikowano (edytowane)

#up

czemu duzo roboty? myslalem ost. nad przelozeniem przodu z e92 (zwyklego) do e90 prelci. Szukam efektu e90 m3. Oprocz zmiany calego pasa przedniego + programowanie lamp cos jeszcze? Nadkola tez trzeba wymieniac albo oslone pod silnikiem? Jestem ciekaw czy jest to oplacalne w ogole. Jestem tez ciekaw czy wszystki czesci typu blotniki pas plug and play do mojego modelu.

Edytowane przez sogone_
  • Moderatorzy
Opublikowano
Lampy LCI z E92 i E93 nigdy nie wstępowały w M3 E92/E93. Nie ma takiego ori zderzaka M3 do którego by pasowały.

Nie dalej jak wczoraj zastanawiałem się dokładnie nad tym samym, ale stety/niestety tak jak piszesz nie da się.

Mi z kolei nie zależało na białych ringach, bo akurat mi się żółte podobają, ale chciałem wywalić te kierunki na żarówkach...

damp21plbe życzę dużo wytrwałości i € bo projekt nie łatwy :cool2:

• Moderatorzy
Opublikowano

Minus, że trzeba rozklejać lampy no i mam wątpliwości czy ringi będą świeciły tak samo mocno jak żółte.

Ja na Twoim miejscu kupiłbym OEM i nie bawił się w takie przeróbki, ale znając życie będziesz chciał być oryginalny i to zrobisz, to wtedy na żywo ocenię ;)

• Moderatorzy
Opublikowano
Minus, że trzeba rozklejać lampy no i mam wątpliwości czy ringi będą świeciły tak samo mocno jak żółte.

Ja na Twoim miejscu kupiłbym OEM i nie bawił się w takie przeróbki, ale znając życie będziesz chciał być oryginalny i to zrobisz, to wtedy na żywo ocenię ;)

Oryginalny kupic? czyli jaki ? chyba nie ma bialych OEM do preLCI ?

Opublikowano

jedyne wyjście u Ciebie Wlodi to włożyć lampy od LCI a co za tym idzie to i pewnie cały poliftowy przód trzeba byłoby wymieniać :(

z tym rozdzieraniem lamp to trochę dla mnie przerażające

• Moderatorzy
Opublikowano

Wg. mnie lampy będą pasowały bez zmiany maski czy zderzaka, ale trzeba by było znaleźć potwierdzenie u kogoś ogarniętego.

Masz tutaj OEMowe białe ringi z ledowymi kierunkami: http://allegro.pl/xenon-dynamic-bmw-e92-e93-lci-lifting-led-komplet-i3824598909.html

A efekt będzie następujący

http://www.bmw-sg.com/news/wp-content/uploads/2010/10/IMG_0982.jpg