Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.moja e 39 to 530 d skrzynia automatyczna,2001r.Okolo miesiac temu pojechalem do mechanika podlaczyc swoja e39 pod komputer ,zeby wykasowal mi kontrolke od air bagu (wyciagalem fotel bez odlaczania aku).Kontrolke od airbagu mechanik wykasowal ale oprocz tego wyskoczyl rowniez blad P0700-Transmission Control System Malfunction,oraz blad swiec zarowych.Jak wyczytalem w internecie blad P0700 dotyczy skrzyni biegow.Pomimo tego,ze komputer pokazal takie bledy to nic nie mialem do zarzucenia jesli chodzilo o prace silnika, auto chodzilo bez zarzutu,dlatego tez nic nie robilem.Dopiero tydzien temu zaczela mnie niepokoic praca silnika.Kiedy auto stoi na postoju,bez znaczenia czy dzwignia jest w polozeniu N czy P ,czy silnik jest cieply czy zimny silnik pracuje nie rowno tzn ma takie ,,bicie" ktore najbardziej odczuwa sie w kabinie auta.Tą nierowna prace slychac w odstepie jednostajnym.Taka niewlasciwa praca silnika odczuwalna jest tylko kiedy auto stoi,jesli jade silnik pracuje normalnie oraz nie odczuwam spadku mocy.Kiedy silnik zaczal mi pracowac nierowno to wybralem sie do mechanika ,zeby podlaczyc pod komputer i tym razem komputer nie pokazal zadnego bledu.Mechanik mowi,ze nie ma zbytnio doswiadczenia z takimi silnikami ale przypuszcza ,ze to moze byc ktorys wtrysk.Moze ktos z was mial taki problem? prosze o pomocne wypowiedzi.

pozdro Maciek

viewtopic.php?f=72&t=117890

Opublikowano
jesli chodzi o obrotomierz podczas nierownej pracy to waha sie wskazowka baardzo ale to bardzo delikatnie ,trzeba sie dokladnie przyjrzec ,zeby to dostrzec.Jesli chodzi o filtr paliwa to jest swiezo po wymianie i podczas wymiany filtra spuscilem cale paliwo oraz zalalem nowe bo myslalem,ze to moze cos z paliwem nie tak lecz po tej operacji nie ma poprawy.
Opublikowano
Mialem dzisiaj identyczny objaw tylko nie w BMW ale też CR bosch. Jutro podstawiam nowy zawór CR bo jego właśnie obstawiam i napiszę Ci jeśli pomoże
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano

pomogło :) zakładałem sprawny zawór ale o innym numerze i jeszcze bardziej falował, kupiłem nowy boscha i jest :cool2:

gdy falował ciśnienie CR skakało na wolnych obrotach nawet do 100 bar i było widać po wskazówce na obrotomierzu

"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
ale on nie padł przecież. cały czas regulował ciśnienie i pracował do końca
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.