Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wymieniłem profilaktycznie po 40 tyś świeczki i zaraz po tym miałem perypetie, bo auto zaczeło przy zbieraniu się z niższych obrotów szarpać. Nie zawsze ale często, tak że utrudnia jazdę. Poza tym nie gaśnie, obroty raczej nie falują, rano na -1 dziś odpalił od dotknięcia. Podpiąłem pod komp i wyszło :wypadnięty zapłon-cylinder 3 i cewka. Pomyślałem że może świece uszkodzone i od nich bije, wróciłem do starych i znów jest "blad cewki 3"

Powinienem zamienić któreś cewki ze sobą i zobaczyć czy błąd "powędruje" za cewką? Kiedyś już miałem sporadycznie 2 razy na tydzień 1 szarpnięcie przy zbieraniu się z niższych obrotów. Myślałem też o filtrze paliwa. Przepływke odpinałem i brak reakcji.

Prosze o jakieś sugestie.

Opublikowano
Może fajka jest pęknięta na tej cewce. Ściągnij i sprawdź ją odginając we wszystkie strony.
Opublikowano

Po wymianie cewki wszystko ustąpiło. Cewka po dokładnym obejrzeniu była lekko pęknieta. :D

Myśllicie że jak włoże z powrotem nowe świece, nie padną kolejne cewki? Ma to jakiś wpływ?

Opublikowano
Idąc tym torem trzeba by zaprzestać wymiany świec, bo cewki będą padać. Jak ze świecą jest wszystko ok to nie ma ona prawa uszkodzić cewki.
Opublikowano
To teraz nie wiem co zrobić, bo szkoda żeby 6 nowych świeczek NGK leżało... Przejechałem na nich kilka kilometrów :(