Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę sciagnac oznaczenie silnika czyli 320d. Przed chwila probowalem zylka wedkarska ale nie chcialo przerwac kleju a na sile sie boje, zeby lakieru nie uszkodzic. Kiedys latem latwiej mi to poszlo. Co polecacie zimą?

Drugie pytanie przy okazji: Jak ustawic godzine w kompie w e46 ?

Pozdr.

Opublikowano
bardzo ostry skalpel i delikatnie całą jego powierzchnią odcinasz znaczek od taśmy a taśme która została na klapie zdzierasz specjalnym krążkiem na wiertarce na wolnych obrotach. Krążek jest dostępny w każdym sklepie lakierniczym tylko trzeba uważać żeby lakieru nie przypalić, następnie zapolerować trzeba miejsce po znaczku i tyle
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano

To ja może podam mniej inwazyjny sposób.

Dobrze nagrzewasz element do którego są przyklejone emblematy np.suszarką, następnie jakąś żyłką czy nitką podwadzasz każdą literkę i powolutku ciągniesz do siebie. Wszystko schodzi razem z klejem i taśmą. Mi już w dwóch autach udało się w ten sposób usunąć emblematy :wink:

Po zdjęciu mogą pozostać ślady na lakierze po starych znaczkach więc możesz potraktować je jakąś pastą polerską.