Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy warto się zainteresować tym samochodem? Podobno lakier oryginalny. Cena mocno zachęcająca.

link do ogłoszenia :

http://otomoto.pl/bmw-328.

vin : WBABM51040JK66346

rozkodowany vin :

Wyposażenie

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBABM51040JK66346

Kod typu BM51

Typ 328CI (EUR)

Typoszereg E E46 (2)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik M52/TU

Pojemność skokowa 2.80

Moc 142

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor LIGHTGELB METALLIC (376)

Tapicerka LEDER MOSAIK/WALK NAPPA/SCHWARZ (Q9SW)

Data prod. 1999-06-07

Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG Sportowe dostosowanie podwozia

S256A SPORT-/MF-LENKRAD/GESCHW.REGELUNG Kierownica sport./MFL/regul. prędk.

S299A LM RAEDER MIT MISCHBEREIFUNG Obr. BMW, st. le. z ogumieniem mieszanym

S346A CHROME LINE EXTERIEUR Wyp. zewnętrzne Chrome-Line

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S435A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S305A FERNBEDIENUNG F.ZENTRALVERIEGELUNG Pilot do zamka centralnego

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

Edytowane przez david
Opublikowano
Trup. W takiej cenie to e36 coupe z tym silnikiem a nie e46. Na zadbane e46 qp 328 to doloz 12k i zacznij szukac . Dodaj Vin do nazwy tematu viewtopic.php?f=44&t=72889

Poprzyj swoja teorię jakimikolwiek faktami. Dlaczego trup? Bo tani czy wiedzisz cos co na to wskazuje? Moze widziales albo po zdjeciach cos Cie zaniepokoilo? Czy jak tanio to na pewno tak i koniec..?

Opublikowano

Nie no igła jest, jedź i kupuj :cool2: starguj na 10tysięcy jeszcze :cool2:

Aha lakier podobno oryginalny tak?:) a drzwi pasażera to wypłowiały od słońca tak?:) Auto malowane i to grubo, zdjęcia są tak super jakości że niestety tego nie widać ale tych drzwi pasażera nie da się po prostu nawet na takich slabych zdjęciach nie widzieć, trzeba być slepym

Opublikowano

Aha lakier podobno oryginalny tak?:) a drzwi pasażera to wypłowiały od słońca tak?:) Auto malowane i to grubo, zdjęcia są tak super jakości że niestety tego nie widać ale tych drzwi pasażera nie da się po prostu nawet na takich slabych zdjęciach nie widzieć, trzeba być slepym

rozumiem ,że to jest ta Twoja merytoryczna wypowiedz - mam jechac i targować tego "trupa" , który ma malowane drzwi pasażera albo może po prostu stoi w cieniu ta stroną ? Podsumowując nie masz nic do powiedzenia w tym temacie tylko pitolisz bzdury :duh:

Opublikowano (edytowane)

rozumiem ,że to jest ta Twoja merytoryczna wypowiedz - mam jechac i targować tego "trupa" , który ma malowane drzwi pasażera albo może po prostu stoi w cieniu ta stroną ? Podsumowując nie masz nic do powiedzenia w tym temacie tylko pitolisz bzdury :duh:

Spoooko kupuj e46 328 coupe za 13k, powodzenia :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: Napalony jesteś, że kupisz tanie coupe i będziesz laski pod remizą wyrywać i sobie nie dasz powiedzieć że w takiej cenie to będzie śmietnik a nie auto, ale skoro nie mam nic do powiedzenia to już nic nie pisze pozdrawiam kup autko i się nim ciesz :cool2:

aha a co do tego targowania to była ironia, no ale nie każdy coś takiego rozumie :mad2:

Edytowane przez edoneil
Opublikowano

Po tych fotach to nic nie widać konkretnego, a to co zauważyłem to:

- obudowa lewego lusterka innego koloru,

- brak oznaczenia modelu (z VIN nie wynika),

- chromowe dodatki (klamka, listwy na środku drzwi), wg mnie wygląda to okropnie,

- nieprawidłowy rozmiar kół (tu być może się mylę),

- chyba brak naklejki z nr rej na przedniej szybie (marne foty, być może z tego powodu jej nie widać), pytanie dlaczego

Na plus to, że niezniszczona skóra NAPPA - ale całości foteli nie widać. Dzwoń, niech daje lepsze foty, dorzuci też zdjęcie silnika. Spytaj co jest do zrobienia, bo cena faktycznie atrakcyjna.

Opublikowano

Spoooko kupuj e46 328 coupe za 13k, powodzenia :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: Napalony jesteś, że kupisz tanie coupe i będziesz laski pod remizą wyrywać i sobie nie dasz powiedzieć że w takiej cenie to będzie śmietnik a nie auto, ale skoro nie mam nic do powiedzenia to już nic nie pisze pozdrawiam kup autko i się nim ciesz :cool2:

już nic więcej nie pisz bo naprawdę starsznie głupio piszesz człowieku - obce mi są twoje remizowe klimaty i wyrywanie wiejskich laseczek na bmw.

aha a co do tego targowania to była ironia, no ale nie każdy coś takiego rozumie :mad2:

dzięki ,że mi wytłumaczyłeś Twój bardzo skomplikowany sposób pojmowania rzeczywistości... :lol: Tak więc już zamilcz :wink:

z tego co ustaliłem to :

auto w oryginalnym lakierze

lusterko było urwane i wymieniono na "jakieś ze szrotu" ale i tak nie działa

na dole drzwi pasażera obcierka do blachy

wgniotka na tylnym błotniku od kierowcy

nie działa pompka spryskiwacza xenonów

coś się tłucze w zawieszeniu po lewej stronie (podobno końcówka)

W kierownicuy nie działa podgłaśnianie radia a tempomat działa

klocki przednie do wymiany

Wnętrze bez plam i przetarć

Poza tymi mankamentami podobno wszystko działa.

Chrom pakiet tez mi się nie podoba ale to akurat z vinu wychodzi. Sprzedaje kobieta i niewiele więcej jest w stanie powiedzieć.

Jeśli to tylko tyle to nie wiem czy takie mankamenty dyskwalifikuja to auto... :mrgreen:

Opublikowano

Opis jak na "stereotyp o kobietach" mimo wszystko dokładny i szczegółowy ............ nawet stwierdzam że zachęcający.

Warto mierzyć siły na zamiary przy coupe w takiej cenie, osobiście bym był pesymistą i liczył na mile zaskoczenie przy oględzinach.

Wbrew panującej opinii na forum (którą też wyznawałem) nawet w tańszym egzemplarzu może być potencjał ale wszystko zależy od faktycznego stanu i co jest do roboty/zakupu itd. .............. .

Opublikowano

Sprzedająca wydaje się byc dość rzetelna przez telefon. Auto ma kilka mankamentów ale jeśli jest to bezwypadkowy samochód z oryginalnym lakierem i bez rdzy (podobno nie ma rdzy) to myslę ,że są to zwykle bzdury bardzo łatwo dające się naprawić. Przy tej cenie i założeniu bezwypadkowości wydaje mi się ,że nawet dokładając powedzmy 6-8 tyś na start i tak cena za auto będzie atrakcyjna a przynajmniej będzie "wiadomo co się ma".

Co do historii nic nie ma poza książką serwisową prowadzoną do 2007r . Auto kupiła w czerwcu 2013r od ruska w komisie w Berlinie. Jest pierwszą właścicielką w PL.

Opublikowano

Heh, już miałem napisać "Jak nie masz daleko to jedź i obejrzyj", ale zobaczyłem że jesteś z Tarnowa. W razie nieudanych oględzin możesz pół kraju zwiedzić - warto zaopatrzyć się w jakiś przewodnik turystyczny :wink:

A tak całkiem poważnie to:

- może poproś kogoś z forum, aby ją wstępnie obejrzał za przysłowiową flaszkę,

- zadzwoń do ASO, grzecznie przedstaw sytuację to może coś powiedzą o niej,

- czemu obecny właściciel sprzedaje po tak krótkim okresie? Handel raczej odpada, bo odliczając akcyzę, koszty podróży itp.... operacja nieopłacalna. No, ale polak potrafi.

Zapomniałem wcześniej także spytać co sprzedająca mówi o ASB - to też potrafi skutecznie szarpnąć po kieszeni.

Opublikowano

mówi ,że zwyczjanie ją to auto przerosło - nie stac jej na utrzymanie i ma auto służbowe od 2 miesięcy.

a co do wycieczki to właśnie to jest ten mały problemik - gdybym miał 100, czy 200 km to bym pewnie nawet tematu nie zakładał ale w tym przypadku każda merytoryczna uwaga jest cenna.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
od ruska w komisie w Berlinie

I wg mnie tyle w temacie.

Na mobile.de ceny e46 328 w coupe zaczynają się od 3k ojro (ich ilość można policzyć za palcach). Jakiekolwiek sensowne to 4k w górę.

Opublikowano
od ruska w komisie w Berlinie

I wg mnie tyle w temacie.

Na mobile.de ceny e46 328 w coupe zaczynają się od 3k ojro (ich ilość można policzyć za palcach). Jakiekolwiek sensowne to 4k w górę.

i czego to dowodzi ? Czy tego że ktoś sprzedaje auto ze stratą (znaczną) czy może tego ,że ruski handlarz dał jej to auto gratiś ,żeby sobie w PL zarobiła pare groszy , czy może tego że sprzedająca jest szczera i nie pierXXXi ,że igła od dziadka , lekarza dyrektora kliniki transplantologii jak 90 % retuszowyanych w fotoszopie igiełkek...rozwiń swiją myśl jeśli chcesz wnieść coś SENSOWNEGO do tematu.

Opublikowano
Pytałeś ile czasu je użytkowała? Wiesz, cena jest nie bez przyczyny, albo chce szybko sprzedać, bo potrzebuje pieniędzy na coś tam, bądź po prostu coś odkryła o tym aucie.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zastanawiam się w jakim celu "miszczowie" w szukaniu okazji tacy jak Ty, w ogóle zakładają tutaj tematy, skoro na ślepo zbijają wszelkie wątpliwości wysuwane przez innych i wiedzą wszystko najlepiej.

Tak jak napisał ktoś wyżej: jedź, kupuj i ciesz się jazdą.

Polska krajem motoryzacyjnych filantropów.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pudrować bzdetami Ta pani raczej nikogo przez telefon nie chce bo chyba jako pierwsza zaniżyła rok produkcji a nie odwrotnie :D zamienione są małe kierunki w przednich blotnikach stronami, poodpinane nakładki progów, felgi są ohydne ale jak zakładasz wkład 8tys to poproś o lepsze zdjęcia środka i pod maską, myślę że wtedy odpowiedź przyjdzie sama, cena jest porażająco niska ale różne są koleje losów... :wink:
Opublikowano
Zastanawiam się w jakim celu "miszczowie" w szukaniu okazji tacy jak Ty, w ogóle zakładają tutaj tematy, skoro na ślepo zbijają wszelkie wątpliwości wysuwane przez innych i wiedzą wszystko najlepiej.

Tak jak napisał ktoś wyżej: jedź, kupuj i ciesz się jazdą.

Polska krajem motoryzacyjnych filantropów.

Sołtysie , "miszczu" wszelkich wątpliwości i teorii spiskowych :!: Jak na razie to Twoja argumentacja polega jedynie na tym,że twierdzisz iż samochód jest za tani i tyle wnosisz do tematu. Jeśli to wszystko co masz do powiedzenia to po prostu zamilcz i się nie udzialaj.

Mam prawie 800km w jedną strone dlatego założyłem temat. Nie pytam o niczyje wrażenia związane z ceną za ten samochód a jedynie o merytoryczne kwestie takie jak ta :

zamienione są małe kierunki w przednich blotnikach stronami, :

tego nie zauważyłem i dziękuję za tą uwagę.

Opublikowano

Kolejna taka sytuacja... :duh:

Popatrz na te felgi od taczek, zdjęcia robione ziemniakiem, wypłowiały lakier, sprzedającemu nawet nie chciało się odkurzyć samochodu! :mad2:

Zakładam, że gdyby to e46 kosztowało 5 tys to i tak pojechałbyś je oglądać.

Pierwsza sprawa to fakt, że samochód jest własnością kobiety, która znając życie, wie o nim tyle jakiego jest koloru i jaki jest jego ogólny stan wizualny. Ale bez generalizowania płci pięknej rzecz jasna ;)

Zaś rzeczą najważniejszą jest to, że ceny nie biorą się z kosmosu. Szczególnie nie w naszym kraju, gdzie większości ludziom jest ciężko.

Jeżeli ktoś ma wartościowy i zadbany samochód to ceni go odpowiednio a nie sprzedaje za 60% ceny.

Wybrałeś najtańszy samochód na otomoto. Nawet uszkodzone chodzą po więcej.

Samo to wiele o Tobie mówi.

Żądasz rzeczowych argumentów - nikt Ci ich tutaj nie poda bo nikt nie oglądał pacjenta na żywo i na podnośniku ale większość z nas ma zdrowy rozsądek i widzi jaką perełkę wychaczyłeś...

Wydaje mi się, że porwałeś się z motyką na słońce i nie stać Cię na e46 qp albo po prostu uwielbiasz grzebać przy samochodzie.

Wszak życzę powodzenia i więcej chłodnego rozsądku :wink:

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
po prostu zamilcz i się nie udzialaj

Nie Ty mi będziesz mówił co mam robić!!!

Takim tonem to możesz mówić na swoim podwórku.

To jest forum ogólne i każdy może się wypowiadać :mad2:

Opublikowano

Nightsabes777 Twoje argumenty są na poziomie rozemocjonowanego oszołoma. czy mnie stać czy nie to naprawdę nie jest Twoja sprawa - to po pierwsze, po drugie wyraznie prosiłem ,żeby nie pisać swoich ocen z perspektywy ceny - bo to naprawdę niczego nie wnosi. Dla Ciebie takie e46 powinno kosztować 40tyś zł a ktoś inny za 50 kupuje zdrowe e92. Cena to naprawdę nie jest wyznacznik wartości czegokolwiek.

Zaintrygowała mnie natomiast Twoja myśl dotycząca mnie a nie tego samochodu :

Wybrałeś najtańszy samochód na otomoto. Nawet uszkodzone chodzą po więcej. Samo to wiele o Tobie mówi.

co to o mnie mówi ? może stworzyłeś już sobie mój profil psychologiczny?...koła mam droższe od tego samochodu w e12 a w e91 o zblizonej wartości , ba nawet same zderzaki, wydech i zawieszenie gwintowane które w tym roku dostało moje e12 kosztowały prawie tyle co to e46, więc o czym to mnie świadczy ?

Nie Ty mi będziesz mówił co mam robić!!!

Takim tonem to możesz mówić na swoim podwórku.

To jest forum ogólne i każdy może się wypowiadać :mad2:

każdy kto pisze z sensem , Ty piszesz bez sensu.

to jest po prostu masakra co tutaj się wyprawia... :duh:

Opublikowano

A ja już czuje, że w nim śmierdzi tak jak wygląda ze zdjęć ...

Nawet jakby cena była inna, to nie wiem co by mnie musiało urzec w tym ogłoszeniu ... intymny półmrok chyba.

Opublikowano

Tak,tak. W tej jak i w okolicznych wioskach w pobliżu Stargardu Szczecińskiego same bezwypadki sprzedają.

Jedź, zobacz kup...

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589