Skocz do zawartości

samopoziomowanie

bunia328i

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie odnośnie samo poziomowania ksenonów. Mam zamontowane ksenony, są spryskiwacze, które działają tak jak powinny (spryskują chyba co 3 mycie szyby), jednak mam moduł świateł z ręczną regulacją, a na wahaczach nie ma zamontowanych czujników. Tak już auto kupiłem i jednak przeszkadza to, że nie ma automatycznego samo poziomowania. I tu mam pytanie. W jaki sposób ów samo poziomowanie dołożyć? Czy jeżeli kupię te czujniki na wahacze, moduł świateł od ksenonów i wiązkę, aby połączyć te czujniki z modułem, to samo poziomowanie będzie działać? Czy jest to bardziej skomplikowana sprawa? Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Bedzie trzeba jeszcze to zaprogramować

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

po przegrzebaniu allegro w poszukiwaniu potrzebnych elementów zrodziło się kolejne pytanie dotyczące modułu świateł. Otóż jedni jako moduł sprzedają włącznik z pojedynczym pokrętłem do regulacji natężenia podświetlenia zegarów, inni natomiast taką skrzyneczkę do której podłącza się trzy wiązki kabli. Czy, aby poziomowanie działało poprawnie wystarczy wymienić ten włącznik, dołożyć czujniki na wahacze i połączyć wszystko odpowiednią wiązką i jak wspomniał kolega wyżej zaprogramować czy będę musiał jeszcze wymienić tę skrzyneczkę? Może ktoś już przerabiał taki temat? Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze

sterowników świateł masz 5 sztuk w zależności od wypasu.

o jakiej skrzyneczce mówisz?

[urlhttp://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AS71&mospid=47635&btnr=61_1060&hg=61&fg=35][/url]

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

więc tak. Poszukałem trochę, bo niewiele w ten temat się wcześniej zagłębiałem i wychodzi na to, że wspominana wcześniej przeze mnie "skrzyneczka" :oops: , to moduł lcm III np ten:http://allegro.pl/modul-komputer-komfortu-swiatel-lcm-iii-bmw-e46-i3740799148.html Moduły lcm III mają nr 8386209 lub 8386208 Moja e46 jest z 99r, tak więc chyba będę potrzebował moduł lcm, ten z pojedynczym pokrętłem od podświetlenia zegarów, bo lcm III występowały w młodszych rocznikach? Patrzyłem na OEM wpisując nr części, lecz nie mogłem znaleźć, gdzie one były stosowane. Proszę o pomoc w dobraniu odpowiedniego modułu i przepraszam za całe zamieszanie. Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały