Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jaki ma olej zalany?

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

Opublikowano
miałem cos podobnego w m52, pomogła wymiana odmy. A jak odkręci korek oleju na włączonym silniku to dzwięki się nasilają???
Opublikowano

PPGG witaj !

Jak tam z mruczeniem ! pewnie z zadowolenia ;-) ale inny forumowicz miał podobny przypadek ale on to nazwał chrobotaniem i Pabelitto mu doradził cytuję :

Kolego prawdopodobnie ten dziwięk to klapka z zespołu regulacyjnego

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... 40&lang=pl

część numer 8

znajduję sie on obok bagnetu oleju. Mi chrobotało jak silnik zszedł z wyższych na wolne obroty bo ta klapka dostaje luzy i whcodzi w takie drgania. Wymianiłęm cały zespół bo też membrana mi padła a objawiało sie tym że jak odkręcisz korek oleju to tak "pierdziało". Koszt 600zł wiec boli, ale jak masz tylko chrobotanie to możesz jeżdzić, klapka sie nie urwie.

Zawsze możesz to odkręcic i sprawdzić ale troszke cięzko tam dojść ale idzie spokojnie nie trzeba być geniuszem.

Koniec cytatu

Link do wątku :http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=167005

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Odkreciles korek i nie zgasł ? Mój n42 po odkreceniu korka gaśnie...

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

Opublikowano
Powinien zgadnąć...

Opublikowano

Po odkręceniu korka z reguły spadają obroty ale i może zgasnąć co się nie zdarza za często.

Co do odmy to powinna być wymieniana co 50K km ale często o tym się zapomina i z nia sie jeździ do 100-150K km

Ja nie dawno wymieniłem w roczniku 2005 przy przebiegu 160K km i chyba była oryginalna i bez żadnych objawów zatkania, ale się obawiałem że w zimie mi zamarznie.

Na temat zamarzającej odmy to możesz tu poczytać : viewtopic.php?f=69&t=176635

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• 4 tygodnie później...