Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
sluchajcie jak sie dostac do tych glosnikow kolo nog z przodu ? co trzeba zdjac ??a wlasciwie jak ten panel pod ktorym jest glosnik ?? bo po lewej jest na nim cieglo od maski da rade jakos ??
,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano
O ile sie nie myle na raczce do otwiernia maski jest srobka..
Opublikowano
Jezeli masz instalacje audio z orginalnym wzmacniaczem to zwrotnica jest wlasnie we wzmacniaczu, natomiast jezeli nie masz orginalu to zwrotnica moze byc gdziekolwiek zalezy to tylko od fantazji podlanczajacego ten system. Co do demontarzu to jest to prosta sprawa.... inbusem przekresasz takie plastikowe srubeczki i caly panel od glosnika powinien zejsc. Z lewej strony robisz dokladnie to samo tyle ze jeszcze musisz zdjac zaslepke na dzwigni od otwierania maski i wykrecic srubke ktora jest pod zaslepka. Wtedy dzwignie powinna zejsc z takiego wieloklinu.

Szukasz czesci do swojego BMW??

Pisz na gg 1211423!!!

Opublikowano
Jezeli masz instalacje audio z orginalnym wzmacniaczem to zwrotnica jest wlasnie we wzmacniaczu, natomiast jezeli nie masz orginalu to zwrotnica moze byc gdziekolwiek zalezy to tylko od fantazji podlanczajacego ten system. Co do demontarzu to jest to prosta sprawa.... inbusem przekresasz takie plastikowe srubeczki i caly panel od glosnika powinien zejsc. Z lewej strony robisz dokladnie to samo tyle ze jeszcze musisz zdjac zaslepke na dzwigni od otwierania maski i wykrecic srubke ktora jest pod zaslepka. Wtedy dzwignie powinna zejsc z takiego wieloklinu.

instalacja jest oryginla le zeby gdzies tam byl wzmacniacz to ja watpie raczej bo nigdzie go nie widzialem ,,,

Opublikowano
Wzmacniacz masz w lewym tylnim błotniku.

no ale co widac go jakos czy trzeba blache ciac ??:) bo jakos iu mnie nic nie wiedac kolo lewego blotnika :) ani od srodka bagaznika ...ani ,,, sprecyzujcie gdzie on niby jest ...to chetnie poszukam ,,

Opublikowano
jak robić nagłośnienie do BMW to tak http://www.caraudioreda.pl/bmw.html :clap:

Przykład na e34 ale z e32 Michał też sobie poradzi :twisted:

normalka ja mam : radio jvc kd g621 przod tweetery lanzar przod dol 16,5 lanar bass 240 w - tyl separowane zwrotnicami lanzar -- alpine z ostatniej seri plus jaja mac audio bagaznik ostatni wypust blaupkt plus wzmak iboa okol 600 W takze wcale nie odbiegam od tego kable jak palce tez lanzar i streight on ,,:) z tylu mozna leczyc pluca jak komuss cos zalega to bez problemu sie odkaszlnie :)chociaz chetnie bym cos jeszce dodal ..:d mysle nad basami pod kanapa zeby ladnie uda masowalo :) tylko trzeba bedzie po,yslec nad mocowaniem :)

Opublikowano
jak robić nagłośnienie do BMW to tak http://www.caraudioreda.pl/bmw.html :clap:

Przykład na e34 ale z e32 Michał też sobie poradzi :twisted:

normalka ja mam : radio jvc kd g621 przod tweetery lanzar przod dol 16,5 lanar bass 240 w - tyl separowane zwrotnicami lanzar -- alpine z ostatniej seri plus jaja mac audio bagaznik ostatni wypust blaupkt plus wzmak iboa okol 600 W takze wcale nie odbiegam od tego kable jak palce tez lanzar i streight on ,,:) z tylu mozna leczyc pluca jak komuss cos zalega to bez problemu sie odkaszlnie :)chociaz chetnie bym cos jeszce dodal ..:d mysle nad basami pod kanapa zeby ladnie uda masowalo :) tylko trzeba bedzie po,yslec nad mocowaniem :)

Ale sie Ciebie humor trzyma :mrgreen: :twisted: :mrgreen: :mrgreen:

Nie to żebym był złośliwy ale czy Ty naprawdę sądzisz, że głośniki z targu typu Lanzar czy Pyle to high-end :duh:

Przykład, który podałem odbiega od realiów, które znasz...

Wygłuszenie jest robione w profesjonalnym zkaładzie dobrymi jakosciowo matami itp...

Przedni system to chyba MOREL, popatrz sobie na ich produkty,

przykładowy link: http://jtp.ldc.pl/JTP/car_audio/oferta/index.php?cat_id=2&man_id=61&subcat_id=7

subwoofer to JL Audio 12W6v2-04 dokładnie taki:

http://jtp.ldc.pl/JTP/car_audio/oferta/index.php?cat_id=2&subcat_id=8&man_id=43&prod_id=1400

oba wzmaki też JL

http://jtp.ldc.pl/JTP/car_audio/oferta/index.php?cat_id=3&man_id=43

kondensator IMPULSE - zazwyczaj są one wiekszej pojemności ale z tym producentem nie miałem do czynienia, choć sądzę, iż cena też nie jest zbyt przystępna

radii jvc i beckera nie będę porównywał

następnym razem chwaląc sie sprzętem do łomotu i na podryw pod wiejską dyskoteką proponuję sie nie ośmieszać!!! a to jvc jest całkiem znośne ale proponowałbym zmienić na radio z animacjami - dziewuchy oszaleją jak zobaczą delfinki :lol:

Opublikowano
lanzar to badziew to tak jabyd powiedzial zemoje ostatnie radio rockford fosgate ktore teraz jezdziw poprzednim aucie jest z targu hahah wiem ze jl jest bdzo drogie ... i alpina tez z targu .,,prosze cie ..pozatym daruj sobie takie komentarze ,,,a p[ozaty,animacje sa wlasnie na podryw pod wiejska dyskoteke ,,buhahah dobre radia tego nie maja ,,,,, calosc byla dobierana parametrema nie lomotemw iec nie odywaj sie ...pozatym ztego co wiem krytykowanie itp na tym forum jakos nie jest tolerowane prawda ? aleeeeeeeee chcoiaz nie pwiem chetnie bym pojechal do specjalisty ktory cos dolozy od siebie zeby bylo jeszce ladniej ,,, takze pewnie sie przejade do goscia ktorego polecasz....od chyba niedaleko ode mnie prawda /?
Opublikowano
lanzar to badziew to tak jabyd powiedzial zemoje ostatnie radio rockford fosgate ktore teraz jezdziw poprzednim aucie jest z targu hahah wiem ze jl jest bdzo drogie ... i alpina tez z targu .,,prosze cie ..pozatym daruj sobie takie komentarze ,,,a p[ozaty,animacje sa wlasnie na podryw pod wiejska dyskoteke ,,buhahah dobre radia tego nie maja ,,,,, calosc byla dobierana parametrema nie lomotemw iec nie odywaj sie ...pozatym ztego co wiem krytykowanie itp na tym forum jakos nie jest tolerowane prawda ? aleeeeeeeee chcoiaz nie pwiem chetnie bym pojechal do specjalisty ktory cos dolozy od siebie zeby bylo jeszce ladniej ,,, takze pewnie sie przejade do goscia ktorego polecasz....od chyba niedaleko ode mnie prawda /?

nie wyłapałeś wszystkich ironii w mojej wypowiedzi ale mniejsza z tym...

w sumie nie powinienem reklamować, ale skoro nic z tego nie mam a Michał zna sie na rzeczy to rzeczywiście wybierz się do http://caraudioreda.pl/

poprostu dla kogoś, kto od kilku lat siedzi w CA Twój system nie zachwyci a pomijając składniki jego budowa pod względem sceny akustycznej nie jest poprawna

w polsce mało osób ma pojęcie w tym temacie, żeby się zrehabilitować być moze za zbyt mocną moją reakcję polecam na dobry początek lekturę napisaną przez Nazara:

http://www.gdynia.mm.pl/~nazar/PolskiCarAudioFAQ01beta.pdf

owocnego zgłębiania wiedzy życzę :wink:

Opublikowano

nie wyłapałeś wszystkich ironii w mojej wypowiedzi ale mniejsza z tym...

w sumie nie powinienem reklamować, ale skoro nic z tego nie mam a Michał zna sie na rzeczy to rzeczywiście wybierz się do http://caraudioreda.pl/

poprostu dla kogoś, kto od kilku lat siedzi w CA Twój system nie zachwyci a pomijając składniki jego budowa pod względem sceny akustycznej nie jest poprawna

w polsce mało osób ma pojęcie w tym temacie, żeby się zrehabilitować być moze za zbyt mocną moją reakcję polecam na dobry początek lekturę napisaną przez Nazara:

http://www.gdynia.mm.pl/~nazar/PolskiCarAudioFAQ01beta.pdf

owocnego zgłębiania wiedzy życzę :wink:

umni jest jeszce taki problem ze zabudowa ie da rady bo zawalony bagaznik butla plus zabudopwa ktopra i tak malo by dala przez to ze jest tam butla ktora redukowala by cisnienie akustyczne to jeszce rozwnan by sie kasacji do zerabagazniak wiec wiesz .. sa rozen aspekty .. a co to mat bitumicznych to prawda jest bdzo duza roznica ... i tu sie zgodze ,,,

napewno gdyby mial inne mozliwoscnie skonzylo bysie na lanzarze tylko wszystkie byly by RF i wtedy bylo by dopiero ale niestety nie zawsze da sie wszystko pofgodzic ze soba ,,:) pozdrawiam