Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z moja e60 530d 218KM ledwo sie zaczely mrozy (zaledwie max -5) , a ona ciezko pali a jak juz zapali to przez chwilke ma strasznie nie rowne obroty i szarpie. Świece sprawdzalem i 3 mialem spalone wiec wymienilem, sterownik swiec rowniez wymieniony. Bledow na kompie nie ma. Co moze jeszcze byc przyczyna??... Paliwo??

I jeszcze kilka pytań:

1. ile powinna sie swiecic kontrolka od swiec żarowych( u mnie po ok sekundzie gasnie)

2. Wariuje mi czujnik temperatury zew. czy jezeli zawyża temperature ma to wplyw na odpalanie przy mrozie??

3. czy w e60 jest tylko jeden czujnik temperatury zewnetrznej??

Pozdrawiam i z gory dzieki za odp.

Opublikowano
Czujnik temperatury zewnętrznej raczej nie ,ale czujnik temp. cieczy chłodzącej może mieć wpływ na długość grzania świec bo świece grzeją się do osiągnięcia 30 stopni przez silnik. To ,że kontrolka gaśnie Ci po sekundzie to się nie sugeruj bo u mnie też tak jest. Przekręć na zapłon poczekaj 5 sekund i wtedy spróbuj odpalić może będzie lepiej ,a jak nie to podłącz kompa i zobacz czy może czujnika temp cieczy nie masz walniętego.

Używane części do BMW e36 e38 e39 e46 e53 e60 e87 e90 f01 f10 f30

tel .: 731 885 885 Zapraszam :)

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=39682621

Opublikowano
Komputer nic nie pokazuje a wydaje mi sie ze czujnik jest dobry bo jak wchodze w menu ukryte to pokazuje mi przy rozgrzanym silniku ok 90st nawet czasami wiecej. Czyli chybadobrze?
Opublikowano
sprawdz tez wtryski, bo jak juz konaja to bedzie zle palil, bo pompie zajmie wiecej czasu zeby zrobic odpowiednie cisnienie
Opublikowano
Wydaje mi sie ze wtryski raczej dobre bo jak stoi w garażu nawet czasami i dwa dni to bez problemu pali a tylko postoi na n nie wielkim mrozie i się zaczyna. Jak będę miał czas to podjade podlaczyc pod kompa i dam znać w jakim stanie wtryski sa.
Opublikowano
Aha i ta temperatura z ukrytego menu na pizycji nr 7. To jest temperatura silnika ale czy to to samo co temperatura cieczy chlodzacej?
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Problem rozwiązany. Przyczyną był sterownik świec zarowych który wymieniłem na używany i niestety długo się nim nie nacieszylem (do pierwszego odpalania)Dopiero gdy kupiłem nowy Sterownik beru problem zniknął. Ku przestrodze dla innych mających taki problem nie ma co oszczędzać i kupic od razu nowy. Pozdrawiam
Opublikowano
Normalnie. Na nowy musiałem czekać dwa tygodnie. Bo w inter carsie nie mieli na magazynach i dopiero ściągali z niemiec z beru,a że używany miałem pod ręką to kupiłem