Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją lub podobną. Otóż dwa tygodnie temu komputer zasygnalizował mi przebicie opony. Wskazał tylne prawe koło. sprawdziłem, wszystko ok, ciśnienie w porządku. Ustawiłem komputer od nowa i było ok. Wczoraj system znowu zakomunikował przebitą oponę - ale tym razem wskazał wszystkie 4 koła!!! Nie muszę dodawać, że mechanicznie wszystko jest ok, żadnych uszkodzeń, przebić...

Moje pytanie: czy system może potraktować zużywanie się opony jako jej uszkodzenie? Wiem, że nie ma w oponach czujników, a pomiar wykonywany jest na podstawie prędkości obrotowej, więc jedyne co przychodzi mi na myśl to to, że opony się zużyły i tym samym komputer wyświetla taki błąd... Ktoś coś może pomóc w tym temacie?

Opublikowano
U mnie było podobnie. Okazało się, że w jednym z kół był gwóźdź. Jak się źle stanęło to ubywało powietrza. Dwa razy dopompowywałem. Przy wymianie na zimówki, zdjęto kółko i wulkanizator znalazł przyczynę :wink:

SPRZEDAM

Komplet zderzaków BMW F30 Sport Line

Komplet zderzaków BMW Z4 E89

Opublikowano
u mnie jaz zrobiło się znacząco chłodniej, spadło ciśnienie to wszystkie 4 pokazały że coś jest nie tak. po dopompowaniu OK.
Opublikowano
ja miałem tak, że gdy spadła temperatura na dworze to się pojawił komunikat że w jednym kole złe ciśnienie. Sprawdziłem, że ok u wulkanizatora zatwierdziłem ciśnienie i problem się nie powtórzył.