Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, Wywala mi błąd coś związanego z odpowietrzeniem zbiornika paliwa. BMW nie traci mocy anie nic w tym stylu. Po podpięciu pod kompa pokazuje coś takiego. Co to może być??
Opublikowano
Zależy ile o tym aucie wiesz i ile nim jeździsz. Jeśli dość długo i problem pojawił się raczej nagle to cos się zepsuło. Jeśli niedawno kupiłeś to moze być jakaś trwała drobna nieszczelnosć układu odpowietrzająco-odzyskującego opary i to jest grubsza zabawa. Jeśli jednak sie cos popsuło to w zasadzie mozliwości są 2, albo pompka trzymająca ciśnienie oparów (pod podłogą z tyłu koło lewego wydechu) albo , bardziej prawdopodobne -zaworek, który bada to cisnienie i jest przy kolektorze dolotowym z przodu. Stawiam na ten zaworek. Teoretycznie można też sprawdzić po prostu uszczelkę korka wlewu. Miłej zabawy.
Opublikowano

też to u mnie miałem, chyba po skasowaniu błędu wszystko było ok, nie pamiętam dobrze, to było prawie 2 lata temu.

kasujesz błąd i co dalej?

Dobra wiem, musiałem poczytać forum bo pisałem o tym wcześniej, do wymiany jest zawór ale kurde za chiny ludowe nie mogę sobie przypomnieć jaki i gdzie on jest :duh: Robiłem do w autoryzowanym serwisie bmw

Opublikowano
To są jakieś zaworki od BMW M6 a to zupełnie inny samochód, wiec nie o nie chodzi. W V8 jest jeden w przodu. Nie pamiętam ile kosztował ale nie była to masakra.
Opublikowano
A z korkiem jaki jest myk??

teoretycznie może być nieszczelny i brać powietrze. W całym układzie o to chodzi, że opary nie mogą zatruwać naszego sterylnego otoczenia, bo to cholernie nieekologiczne, więc wymyślono pompki i zawory...