Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Nie świecą mi się 2 boczne światła stopu, środkowy działa, model to bmw e39 2001 r po lifcie, najciekawsze jest w tym to że przeciwmgłowe działają. Początkowo mi lewe nie działało, teraz obydwa.

Proszę o jakieś rady bo już mnie to denerwuje :].

Pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spróbuj przeczyścić kontakty papierem ściernym przy wtyczkach od żarówek. Jesli są skorydowane to dziwne żeczy sie dzieja :mrgreen:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak to masz przeciwmgielne w tym samym miejscu co stopu :?:

Wyczysc kontakt Żarowki i Kontakt w miejscu gdzie ta zarowka jest wsadzana.

Sprawdz Zarowki czy nie spalone. Postojowki moga swiecic a stopu nie tz. ze spalona( bo chyba masz dwa druciki w jednej zarowce u mnie w tranzicie tak bylo i wielce sie dziwilem ze cala a nie dziala :D )

Sprawdz czy wszystkie kable sa cale i sie trzymaja. Jesli raz chodzi a raz nie mozesz miec pękniety kabel w takim wypadku trzeba szukac.

No i moze jeszcze bezpiecznik

a przy okazji znalazlem przebodowe swiatel stopu na szerokie :)

http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatforum/topic17448_E36_Compact__Anleitung_fuer_verbreitertes_Ruecklicht_3er_BMW_-_E36.html

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
To nie to samo co w Transicie.Bmw nie ma dwuwłóknowych żarówek,a ta przeróbka z linka polega na wstawieniu takiej właśnie żarówki,podłączeniu włókna 21W pod stop.Miałem podobne cyrki w E34,ale z pozycjami.Żarówka niby dobra,a raz świeci,raz nie i komp wywalał błąd.Postukałem delikatnie żarówkę i wolfram odpadł.Po wymianie spoko.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
Sprawdź czy masz odpowiednią żarówkę (moc) w tych tylnych światłach. Mi wyskakiwały błędy spalonych żarówek (i nie świeciła) raz z jednej strony, raz z drugiej, bo miałem jakieś stare 10W wsadzone. Po wymianie na nowe 5W wszystko się uspokoiło.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

• Moderatorzy
Opublikowano

Żarówki 5W idą do pozycyjnych.Do stopu jest 21W.

A o zwykłych żarówkach 10W to jak żyje to nie słyszałem, ale to może dlatego że takich nie ma.

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A o zwykłych żarówkach 10W to jak żyje to nie słyszałem, ale to może dlatego że takich nie ma.

Są CICHY, a nie słyszałeś, bo nie potrzebowałeś, ja przy każdej nowej beemce zmieniam wszystkie żarówki z 5 na 10W, mocniej świecą.

http://allegro.pl/zarowka-r10w-hella-12v-10w-zarowki-ba15s-oryginal-i3712943859.html

Do autora: posprawdzaj miernikiem czy masz napięcie w gniazdach tych żarówek i na kablach. Kable lubią się "łamać" przy zawiasach, taka przypadłość e39 i nie sugeruj się tym, że środkowy działa, każda lampa jest na oddzielnym kabelku :wink:

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

z czego tego samego? przeciez to sa inne swiatla i postojowe wlaczasz wlacznikiem przy kierownicy a stop pedalem hamulca wiec co ma piernik do wiatraka? z przeciwmgielnymi jest podobnie, jedyna wspolna rzecza dla wszystkich zarowek w jednej lampie to MASA

pojedz do jakiegos elektryka bo niby prosta rzecz pomierzyc czy dochodzi napiecie do zarowek ale sam chyba tego nie ogarniesz...

"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano

pojedz do jakiegos elektryka bo niby prosta rzecz pomierzyc czy dochodzi napiecie do zarowek ale sam chyba tego nie ogarniesz...

jak ma pomierzyć jak nie wie które żarówki mają być stopami ?

co do 10W to też zawsze takie wkładałem zamiast 5W

a lampy Depo homologowane są z tymi 10W (pisze na nich)