Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć.

Jestem totalnie nowym użytkownikiem, i szukam mojego pierwszego BMW. Kiedyś nie pałałem miłością do tych aut ale od kiedy miałem okazje pośmigać m7 na torze jestem zakochany w każdym detalu.

Prywatnie stać mnie na model e46 oczywiście możliwie najnowszy w kwocie 17k. Mimo wszystko bardziej zależy mi na dobrze zachowanym modelu, jak również pełnym fabrycznym wyposażeniu (klimatyzacja, sportowa wielofunkcyjna kierownica, podgrzewane fotele,....) niż na ilości kilometrów . Nie chcę iść w wiejski tuning i dokładać te rzeczy później.

Raczej sedan - 4 drzwi. Słyszałem że dla wysokich osób to lepsze rozwiązanie jeśli chodzi o parkingi - łatwiej wysiąść. Zresztą wyjazd ze znajomymi na wczasy planuje i coupe może być uciążliwe.

Poruszam się głównie po Warszawie i raz na 4-8 tygodni robię 400km więc gaz raczej nie jest mi potrzebny a silnik to raczej z serii 318/320 (fajnie jest mieć moc, ale to nie auto na tor ;)

Proszę o poradę. Wiem że podobnych pytań było wiele, ale nie poruszają wszystkich moich wątpliwości.

M.in o co chodzi z tym liftingiem:

http://otomoto.pl/bmw-318-piekna-lift-german-style-C31332963.html

Jest to pierwsze E46 z 2001 roku które ma światła "zadarte" ku górze. Pytałem właściciela o detale, i twierdzi że takie wyjechało z salonu.

Dalej... silniki. Tu fotka z Automoto samochody używane 2/2013

https://drive.google.com/file/d/0B-XOQDKRjBp3enlkb0doekhWYlczd2hBUTZjR3BJSXBPMTl3/edit?usp=sharing

ile z tej grafiki jest prawdą?

Edytowane przez Ciochu
Opublikowano
Uważaj jak będziesz kupował w PL bo możesz trafić zajeżdżony egzemplarz dobrze zamaskowany. Szukaj raczej 320 niż 318, oczywiście czym większy tym lepszy, sam żałuje, że nie kupiłem co najmniej 328. Pewnie już wiesz, że 320i od 2000 roku miał silnik 2.2, także na to zwróć uwagę
Opublikowano

Tak wiem o silniku ;)

a popularny na YT filmik jak wieśniaki katują E36 daje mi wyobrażenie o sposobie eksploatacji niektórych modeli.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Popieram Kemot.

Nie wiem czy to młodzieńcza gorączka, czy braki z podstawówki o czytaniu ze zrozumieniem, ale każdemu świeżakowi nie chce się przeczytać regulaminu, a zajmuje to może 3 minuty.. Później tematy w kompletnie złym dziale i z takimi tytułami: kupujemy, chłopie my nie kupujemy, Ty kupujesz, czy jak wolisz, chcesz kupić.. pała z polaka chyba była :wink:

No i jeszcze dajesz linki do zielonych paździerzy, wyglądających jak wspomniane wieś-supersporty z YT.

Tematów o kupnie e46 było mnóstwo, wystarczy poszukać, ale wiedziałbyś o tym, gdybyś przeczytał regulamin.

No i najlepsza Twoja bzdura, :

miałem okazje pośmigać m7 na torze

Takiego auta NIE STWORZONO!!! tu na dowód cytat z Wikipedii:

W 2009 roku świat zainteresowała informacja, że BMW znów planuje stworzyć czołowy model M7. Było to tym bardziej prawdopodobne, ponieważ w owym czasie BMW stworzyło supermocny, 4.4-litrowy silnik V8 bi-turbo o mocy 555 KM i zamontowało go w rekreacyjnych modelach znanych jako X5 M i X6 M. Mówiono, że to właśnie ten silnik miał napędzać powstałą wreszcie M7, jednak znów okazało się, że auto jednak nie powstanie.

Ogarnij się chłopaku, chciałeś "mocno" wejść do naszego forum, tyle że forum to nie dyskoteka na Nowym Świecie..

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

Racja... chodziło o M6. Poniosło mnie przyznaje. Nie do końca rozróżniam poszczególne modele a w opisach pojawiało się zdanie o serii 7 no i dodałem sobie to M :mad2:

Młody i niedoświadczony ... wybaczcie.

link do relacji z wydarzenia. http://www.michelin.pl/content/osiagi/index.html

Nawet jeśli zmyśliłem sobie tą "M" to nie zmienia faktu, że uważam BMW za wyśmienite auto.

Zielony paździerz to tylko przykład jako pytanie o facelifting

Regulaminu nie czytałem jak 80% internautów.

http://www.chip.pl/news/wydarzenia/statystyka/2013/08/ile-osob-czyta-regulaminy-dramatyczne-wyniki-badan

Panowie moderujący, proszę o usunięcie wątku, aby nie robić bałaganu postaram się poprawić.

Opublikowano
Może jakby regulamin i format tytułowania nie były tak skutecznie zamaskowane między reklamami i innymi śmieciami to ktoś by to czytał...

Popieram. Wchodzisz na forum to walą do Ciebie drzwiami i oknami "koderzy" i jacyś inni akwizytorzy. Zapytasz o coś na forum to zaraz "Zdalnie zrobimy..." albo "eee E46 to nie robię, za mało rzeczy do zrobienia i adekwatnie mało $$$" ... Nie wiem co to się na tym świecie dzieje ale ja jak pozyskałem informacje na forum o nawigacjach i tam trochę o kodowaniu to chętnie każdemu pomogę bezpłatnie. Taka chyba była idea forum prawda?

Opublikowano

Masz rację, ale pamiętaj, że forum gdzieś musi stać, a hosting kosztuje...

Mnie najbardziej drażni reklama zachodząca na belkę z linkami do działów, nie mam pojęcia dlaczego belka tytułowa nie została dotąd poszerzona żeby naprawić ten babol :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mnie najbardziej drażni reklama zachodząca na belkę z linkami do działów, nie mam pojęcia dlaczego belka tytułowa nie została dotąd poszerzona żeby naprawić ten babol :duh:

Sam sobie "popraw" np. firefoxem i addblockiem ;)

Opublikowano

Sam sobie "popraw" np. firefoxem i addblockiem ;)

W sumie racja, nie pomyślałem jakoś o tym, dwa kliknięcia w Operze i po problemie, dzięki :)