Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam miłośników marki bmw moja bmw to e36 318 M43 94r z jedną poduchą w kierownicy, mam problem z Airbagiem, swego czasu zaświeciła się owa kontrolka,przy kasowaniu błędu na kompie mechanik powiedział że to przez akumulator bo odpalałem na kablach pomyślałem ok,czasem może tak być kontrolka zgasła i było ok, po upłynięciu błędu po upłynięciu doby kontrolka znowu się zaświeciła,więc wymieniłem aku na nowy i jadę do mechanika na ponowne kasowanie błędu myślę sobie nowy aku więc będzie ok, błąd usunięty i po użytkowaniu auta przez dzień kontrolka znowu się świeci i już nie jest ok. Dopisze jeszcze że nie ma żadnych kabelków wychodzących z podłogi do fotela kierowcy sprawdzałem. Teraz moje pytanie co może być przyczyną tego zjawiska, czy można coś sprawdzić domowymi sposobami i gdzie są i jak wyglądają czujniki od airbagu pod maską mile widziane foty z góry dzięki.
Opublikowano
Podaj tu numer błędu a zapewne ktoś pomoże. Bez takiej podstawowej informacji można sobie gdybać.
Opublikowano
No tak i tu jest problem bo nawet mi nic nie powiedział i żadnego wydruku czy coś nie dał a to drań i co teraz znowu komp i znowu kasa, może ma ktoś namiary na dobrego dignoste od bmw w okolicy Sędziszowa Młp
Opublikowano
Kolega powyżej może mieć racje też podejrzewam taśmę u ciebie. Można ją sprawdzić multimetrem jak ustawisz na to co piszczy prosto tłumacząc po rozebraniu kierownicy jak będziesz miał taśmę i kostkę od poduszki na widoku przykładasz jeden koniec we wtyczkę drugi na taśmę na ścieżkę sprawdzasz tak wszystkie te ścieżki w taśmie ze wszystkimi otworami w wtyczce od poduszki sprawdź czy piszczy jeśli piszczy jest sprawne a jeśli nie to taśma do zmiany. to tak z grubsza :)