Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Prosze o opinie na temat silnika 2.0i 170km .

zastanawiam sie czy warto kupic E92 z silnikiem ww z przebiegiem 185tys km...?

Samochod jest to holenderski i tez tutaj zamierzam go uzytkowac dlatego wybor padl na taki slaby silnik.

Prosze o rady czy warto kupic z takim przebiegiem cena 13,500e bardzo bogate wyposazenie.

Opublikowano

Niby srednie spalanie 6,3l ale to sa dane katalogowe nie realne do uzyskania...

głownie chodzi mi o to czy warto z takim przebiegiem kupic te auto, czy ten silnik jest wmiare wytrzymaly...

Opublikowano (edytowane)

Skoro ja mogę zejść ze spalaniem nawet mniej niż 7.5l/100km na 3.0 benzynie ( fakt ze to jazda 100km czasem 110km na tempomacie w trasie ), to pewnie 2.0i na bezpośrednim wtrysku 6.3 jest do zrobienia. Ogólnie jak zapnę tempomat na 110km to jest ciut poniżej 8l

pzdr. Łukasz

Edytowane przez wyspiarz.wolin
Opublikowano

Biorąc pod uwagę jazdę w bardzo ustabilizowanym ruchu, jaki panuje w NL, to spalanie jest możliwe do osiągnięcia. Tam się jeździ spokojnie i przestrzega ograniczeń prędkości (Autostrada 120km/h).

Również w związku z powyższym nie ma żadnych przeciwskazań, żeby kupić auto z takim przebiegiem. Trzeba oczywiście pamiętać, że przebieg ma wpływ nie tylko na silnik i samochód używany może być w bardzo różny sposób. Zarówno lepiej, jak i gorzej. W tym przypadku bardzo prawdopodobne jest to, że lepiej.